online randevu tedavi ücretleri

Op. Dr. Altan Karan

Dr. Altan Karan Kimdir
Meslekte 25 yılını tamamlayıp emekliye ayrılmış genel cerrahi uzmanıdır. Manisa Devlet Hastanesinde uzun yıllar hizmet verdikten sonra Manisada Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinden emekli olmuştur. Bis süre Manisa Vatan Hastanesinde çalışmış orası da iflas edince emekliliğin tadını çıkarmaya karar vermiştir.
Ayrıntılı bilgi için kişisel sitesi www.altankaran.com a bakabilirsiniz. Giderayak kişisel sitesinde hastaların sorduğu sorulara cevap vermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dahiliye gibi ilaçlarla tedavi yapılan branşlarda emeklilik çok daha ileri yaşlara uzatılabilirken cerrahi branşlarda ileri yaşlarda ameliyat yapmak zor olduğu için daha erken emekli olunabilmektedir.  Emekli Op. Dr. Altan Karan 1955 senesi Ankara doğumludur. Bolu Mengenlidir.

 

Babasının öğretmen olması sebebiyle ilk okul eğitimini babasının öğretmen olarak çalıştığı Kütahya Gediz ilk öğretim okulunda bitirdi. Sonraki dönemde eskiden öğretmen yetiştiren Balıkesir Savaştepe öğretmen okulunu bitirdi. Aslında öğretmen olarak meslek edinmiştir ancak doktor olmaya karar vermiştir.  Burada liseyi bitirmiştir. Öğretmen olarak çalışmak yerine üniversite sınavına giirip tıp fakültesini ka

zanmıştır. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine başlayıp altı yıl okuyup pratisyen hekim ol

Askerliğini Bolu Komando Tugayında yapmıştır. 1980 li yılların başlarında Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniğinde ihtisas yapıp genel cerrah olmuştur. Genel cerrah uzmanı olduktan sonra Manisa Devlet Hastanesi’nde çalışmaya başlamıştır. Sağlık Bakanlığı Manisa Devlet hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde uzun yıllar çalışıp yaşının çok ilerlemesi sebebiyle emekli olmuştur. Hobi olarak internette makaleler ve bilimsel çalışmalar paylaşıp, hastalardan gelen sorulara cevap vererek zaman geçiren  Dr.Karan Halen emekli bir genel cerrah yaşamını sürdürmekte emekliliğin tadını çıkarmaktadır. Torunlarıyla zaman geçirmeyi çok seven Dr Karan yaz aylarında Foca’daki yazlığında, kış aylarında ise Manisa merkezdeki evinde hayatının geri kalanını televizyon izleyerek tamamlamaktadır.
Manisa Alman Hastanesinde bir süre çalışmış ancak hastanenin iflas edip kapanması sonucu o dönem işsiz kalmıştır. Manisa Alman Hastanesi hacizler sebebiyle ihale yoluyla satılmış yeni sahipleri yarım ağız “gel birlikte çalışalım ” teklifi getirse de zamanla ciddi olmadıkları anlaşılmıştır. Eski hastanesine dönebileceği için heveslenmişse de gerçekleşmemesi üzücü olmuştur.
Emekliliğinin bir döneminde Medicalart İzmir şubede hasta kabul etse de bir süre sonra Medical Art Klinikten de kopmuştur.
Op. Dr.KARAN Dr. Mustafa BOLAT ile yola devam etmeyi düşünmüş ancak kısa sürede anlaşmazlık çıkıp ortaklık bitmiştir.

Sayfanın buradan sonrası okumasanız da olur kısmıdır.

Op. Dr. Altan KARAN ;
Çalıştığı 25 yıl boyunca Manisa’da
Guatr (tiroid bezi hastalıkları) ameliyatı
Safra kesesi taşı, iltihabı vs ameliyatları
Mide ülserleri, kanserleri, oniki parmak bağırsağı ülserleri ameliyatları
Bağırsak tıkanmaları, tümörleri
Dalak büyümesi ve diğer hastalıkları
Göbek, kasık fıtığı gibi fıtıkların ameliyatları
Meme, kistleri, meme kanseri, meme apsesi gibi bir çok hastalık grubunda yüzlerce hastayı ilaçla veya ameliyatla tedavi etmiştir.
Hobileri;
Vakit ve uyku sorunu olmadığı için her gün sabaha karşı 4 gibi yürümeye başlar ve günde 2-3 saat yürüyüş yapar
Torunlarının okuldan kalan saatlerinde onlarla tavla ve diğer oyunlar oynar
Türk sanat müziği dinler
Yaz aylarında denize girer

Uzun yıllar içinde yaptığı binlerce ameliyatın yorgunluğu ve bu ameliyatların verdiği stresin ve yıpranmışlığın getirdiği ruh haliyle emekliliğin hakkını vermektedir. Sıkça İzmir’de vakit geçirmektedir.
Her ne kadar 63 yaşından sonra internette bir şeyler yaparak veya Dr. Mustafa Bolat ile ortaklık yaparak ayakta kalmaya çalışsa da yürütememiş fastmed diye kurduğu site Mustafa Bolat tarafından elinden alınmıştır.

Dr. Altan Karan adres
Uncubozköy Mahallesi
Yunus Emre
Manisa Merkez

 

Aft Nedir?

Ağızda, dide ve diş etinde meydana gelen mukozal  hasarlara aft denilmektedir. Oluşan bu yaralar kişilerin yemek yemesine, konuşmasına, bir şeyler içmesine engel olabilmektedir. Ağız içerisindeki mukoza tabakasının zarar görerek tahriş olmasıyla sebebi ile  yaralar meydana gelmesi şeklinde görülür. Bu yaralar yaklaşık olarak toplumun %20-25 civarında görülmektedir.

Neden Olur?

            Aftın oluşmasına zemin hazırlayan pek çok olumsuz faktör tespit edilmiş olsa da bu yaraların neden oluştuğuna dair kesin bir bilgi yoktur.

Vitamin eksikliği

Vücudumuzda vitaminlerin eksikliği farklı sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Demir ve B vitamini eksikliği ise ağız yaralarının geç iyileşmesine ve iyileşme sürecinin olumsuz etkilenmesine sebep olmaktadır.

-Stres

Stres pek çok hastalığın sebebi veya iyileşmesini önleyen bir faktördür. Ağızda çıkan yaralarda stresten etkilenen sağlık sorunlarından birisidir.

-Beslenme alışkanlıkları/ Gıda alerjisi

Bazı gıdaların tüketilmesi (Turunçgiller ve domates, çilek, elma, incir, limon, portakal gibi birtakım meyve ve sebzeler) bu lezyonların iyileşmesini önlemekte ve ağrıya sebep olabilmektedir. Bazı kişilerde de çeşitli gıdalara karşı olan alerjiler iyileşmenin gecikmesine sebep olabilmektedir. Kişiler lezyon oluşmadan birkaç gün öncesinde ne yediklerini gözden geçirerek hangi gıdaların bu oluşumu tetiklediğini bulabilir ve önlem alabilirler.

-Bağışıklık sorunları

HIV ya da lupus gibi bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen virüsler ağız yaralarına sebep olabilir veyahut yaranın iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir.

-Fiziksel Travma

            Ağız içerisindeki derinin ısırılması, sert gıdaların deriyi tahriş etmesi, uygunsuz diş fırçası kullanımı, tam oturmayan diş protezleri ve dışarıdan gelebilecek herhangi bir fiziksel travma aft oluşumuna sebep olabilmektedir.

-Hormonal değişimler

Bu tarz yaralar kadınlarda daha sık görülen bir sağlık sorunudur. Bunun sebebi ise kadınlarda yaşanan hormonal değişimlerdir. Vücutta meydana gelen hormonal değişimler zaman zaman ağız yaralarının oluşmasına zemin hazırlamaktadır.

Bunlar ağız yaralarının en sık karşılaşılan sebepleridir. Ancak daha pek çok sebep bulunmaktadır.

 

 

Türleri Nelerdir?

Aft minör ve majör olmak üzere iki çeşit olarak gruplandırılmış bir sağlık sorunudur. Minör olarak adlandırılan bu yaralar genellikle kendi kendine geçme eğiliminde olan küçük çaplı yaralardır. Oval şekilli kırmızı renkli lezyonlardır. Majör olarak adlandırılan çeşidi ise daha büyük ve derin lezyonlardır. Kırmızı renkli ve çeşitli şekillerde olabilmektedir. Kişilere acı ve ağrı vermektedir. Yaklaşık 6 hafta gibi bir süre vücutta yer etmektedir.

Bulaşıcı Mıdır?

Nedeni bakteri veya virüs kaynaklı olmaması sayesinde bulaşıcı bir rahatsızlık değildir.

Tedavi Gerekli Midir?

Aft genellikle 7-10 gün içerisinde kendiliğinden geçen bir lezyondur. Ancak iki haftayı geçen yaralarda doktora veya diş hekimine başvurulması tavsiye edilmektedir.

Kendi kendine iyileşse de daha rahat bir süreç geçirmek adına çeşitli uygulamalar yapılabilmektedir. Bunlar;

-Asitli gıdalardan kaçınmak

            – Aşırı sıcak ve soğuk içeceklerden kaçınmak

            – 2% hydrogen peroxide” solusyonuna batırılan pamuk ya da gazlı bez ile aft bölgesi temizlenebilir.

            – Su ve karbonat ile bir krem yapılarak afta bölgesel uygulanabilir.

            -Tuzlu su ile günde 3 kez gargara yaparak yaşanan acı azaltılabilir.

            -Doktorun gerekli gördüğü durumlarda antibiyotik kullanılabilir.

            -Bu tür yaralar için satılan gargaraların kullanılması da süreci kolaylaştıracaktır.

Aft ve Uçuk Arasındaki Fark Nedir?

Ağız yaraları kadar sık karşılaşılan bir diğer sağlık problemi uçuktur. Bu iki sağlık sorunu hastalar tarafından sıkça karıştırılabilmektedir. Aft yalnızca ağız içerisinde görülürken uçuk ağız çevresinde de gözlenebilmektedir. Bulaşıcı özellik göstermeyen afta karşılık uçuklar virüs kaynaklı olması sebebi ile bulaşıcıdır. Aft ağız içinde oluşan mukozal hasarlardır. Uçuklar ise açık yara olarak kabul edilmektedir.

 

 

Site Sahibi
Medicalart Bilgisayar Satış Bakım Onarım