Varis

Kliniğimiz varis tedavisi üzerine Sağlık Bakanlığından ruhsat almış tek kliniktir. Varis tedavisi konusunda uzmanlaşmıştır. İki kalp damar cerrahisi uzmanının çalıştığı kliniğimizde varis tedavisi için dünyada geliştirilmiş tüm yenilikler yakından takip edilmekte ve kısa sürede hizmete sunulmaktadır.  Medical art 15 yıllık tecrübesi ile ameliyatları terk etmiş olup, tüm varis hastalarında yüksek teknoloji ile ameliyatsız varis tedavi yöntemi uygulamaktadır.

Lazer, Radyo Frekans ve Köpük Yöntemi
Varis tedavisi için ileri teknoloji yöntemleri olan radyo frekans ve lazer tedavisi yanı sıra yine çağdaş tedavi yöntemleri arasında  olan köpük tedavisi ve skleroterapi rutin kullanımımızdadır.

Medical Art Varis Tedavi Merkezi
Tedavi için başvuran tüm hastalar varislerinin düzeyi ve çeşidi ne olursa olsun koşulsuz tedaviye alınmaktadır. Farklı yöntemlerle 0.1 mm kadar ince kılcal damar çatlamalarından 30 mm kalınlığındaki abartılı varislere kadar tümü ameliyatsız yöntemlerle sonuç garantisi verilerek yapılmaktadır.Zor hasta, kolay hasta seçimi yapılmadan her hasta sağlığına kavuşturulmaktadır.

Medical Art

20 Dakikada Sağlığınıza Kavuşun
Varis tedavi süresi yaklaşık 20 dakika sürmekte ve hasta aynı gün işine devam edebilmektedir. Ameliyatta olduğu gibi haftalarca istirahat veya aylarca bandaj ve hastanede yatmak gerekmez.

Varis Tedavi Ücreti
Ücretlendirme konusu da nettir. Muayene sonucu hasta ne kadar ödeyeceğini net olarak öğrenmektedir.Varisin yaygınlığına göre değişen bu ücretler muayeneyle belirlenmektedir. Ücret bir defa ödenmekte ve seansların tamamı ücretsiz devam etmektedir. Muayene ücretsiz olup sadece SGK tarafından alınan 12 TL katkı payı ödenmektedir.

Garantili Varis Tedavisi
Varis tedavisinde garanti uygulaması Medical art klinikte yapılmaktadır. Garanti şu şekildedir;Tedaviye aldığımız hastanın sonraki bir yıl boyunca varisiyle ilgili olabilecek tüm sorunlarını ücretsiz olarak çözmekteyiz.

Alttaki resimler kliniğimizde tedavi edilmiş hastalara aittir

Kalın varis
Doktor olmaya gerek yok bacağa bakıldığı an herkes o kıvrılan ve cilt dışına taşan damarların varis olduğunu kolayca anlayabilir. Çünkü kalın varis hastalığın ilerlemiş seviyesi olup, adım adım varis ülserine doğru gitmektedir. Aşağıdaki resimde kliniğimizde yapılan kalın varis tedavi öncesi ve sonrasını göreceksiniz.

Kalın Varis

Tedavi öncesi görünüm

Kalın Varis Tedavisi

Tedavi sonrası görünüm

Kılcal Varis
Herşeyin bir başlangıç noktası vardırya, varis’in başlangıç noktasıda belli belirsiz ince çizgi şeklinde ortaya çıkan kılcal varislerdir. Ameliyatla tedavisi mümkün olmayan kılcal varis için lazer yada radyo frekans yöntemi gerekir. Aşağıda kliniğimizde yapılan kılcal varis tedavisi öncesi ve sonrası görüntüleri yer almaktadır.

Kılcal Varis

Tedavi Öncesi Görünüm

Kılcal Varis Tedavi

Tedavi Sonrası Görünüm

Resimleri büyük boyutta görmek için üzerlerine tıklayınız.

Varis Tedavi İşlemini Görmek İsteyenler İçin Video
Ameliyat korkusu ile yaşamayın. Çünkü bir ameliyatsız varis tedavi yapıyoruz. Aşağıdaki videolar kliniğimizde yapılan yöntemlerden lazer, radyo frekans ve köpük yöntemleridir.

Op. Dr. Mustafa Bolat Sorularınızı Cevaplıyor
http://www.varisistanbul.com sitesinden varis hakkında tüm bilgilere erişebilir, aynı zamanda doktorlarımızdan Op. Dr. Mustafa BOLAT aşağıdaki yorum formundan yada iletişim numarasından ulaşarak sorularınızı sorabilirsiniz.

Mustafa Bolat Soru

Blogger PostFriendFeedDeliciousDiigoStumbleUponLiveJournalTumblrLinkedInRedditShare
  • zehra diyor ki:

    varisli damarı tedavi mi ediyorsunuz, damarı yok mu ediyorsunuz…. bu tedavinin ileriki hayatımıza olumsuz bir etkisi oluyor mu
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Varisli damarı yok ediyoruz.Başkada bir tedavi şekli yoktur.Yaşantınızda hiçbir olumsuzluk olmaz.

  • hasret diyor ki:

    hocam merhaba bnm spordan dolayı bacaklarım da damarlarım belirginleşti (sanırım fazla zorlamam dan dolayı) bu sebepden dolayı belirginleşen damarlar belli bir süre sonra tekrar hafifler yada yok olurlar mı tskler..

    Op.Dr. Mustafa BOLAT
    Önemli birşey değil.Sorun etmeyiniz.Daha sonra azalabilir.

  • naile diyor ki:

    hocam ben cuma günü devlet doktoruna randevulu gittim ultrason sonucuna baktı ve henüz yeni oluşmuş bişi yok dedi önlem adına da bişi demedi boşuna gitmiş oldum bariz varis var ama çaresiz kaldım sol diz arka kapak çok diyer görünen kılcal şeklinde
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Kliniğimizde sizi rahatsız eden tüm varislerinizden kurtulabilirsiniz.

  • zehra diyor ki:

    ilaçla varis tedavisi mümkün mü
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    İlaçla varise bağlı şikayetler azaltılabilir.Ama ilaçla varis geriletilemez.

  • hayati diyor ki:

    Hocam köpük tedavisi sonrasında ağrılar ve varsa kasılmalar ne zaman geçmeye başlar
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Genellikle 10-15 gün kadar ağrı olabiliyor.

  • sena diyor ki:

    cvp ınız için tskler peki sıcaklık werdıgı için lazer epilasyonda damarlar yuzeye cıkar mı kafam cok karıstı seansıma dewam etmelimiyim bi sakıncası olur mu we artış olurmu hocam lütfen bana yardımcı olun daha önce den yoklardı:(
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Hiçbir sorun olmaz lüzumsuz endişen var.Kliniğimize gelirseniz varislerinizide tedavi ederiz.

  • türkan diyor ki:

    merhaba
    ben 29 yaşındayım yoğun çorlu da yaşıyorum ve çalışıyorum.her iki bacağımda kılcal varislerim var.araştırma hastanesine gittim ve köpük tedavisi yaparız dediler 10 aylık bebeğim var emiyor ancak emmeyi bıraktıktan sonra tedavi edebiliriz diyorlar.yanma,şişme.kaşıntı oturduğum zaman da kalmakta güçlük çekiyorum bacağım kitleniyor zar zor yürüyerek açılıyor.bana yardımcı olursanız sevinirim.acil tedavi olmam gerekiyor.Fiyat konusunda ortalama olarak ne çıkar.
    İlginiz için şimdiden teşekkür ederim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde tedavi olabilirsiniz.Kliniğimizde tedavi ücretleri400-8000tl arasındadır.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

  • sena diyor ki:

    merhaba bir haftadır diz kapagımın arkasında damar belirginleşmesi oldu tuglerim için lazer epilasyona gidiyorum lazerden dolayı damarlarda belirginleşme olur mu tsk ederim.
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Epilasyondan dolayı varis oluşmaz.

  • pınar diyor ki:

    34 yaşındayım. 1 yıl önce varislerimi aldırdım (skleroterapi+varis çıkarılması yöntemi ile).Ancak işlemin yapıldığı yerlerde cilt üzerinde hiperpigmente alanlar kaldı. Üstelik ince kılcallarda son bir yıl içinde ciddi artış oldu. İnce kılcalların ve hiperpigmente lezyonun tedavisi mümkün mü?…Teşekkürler…
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tedavi sonrası bazı lekeler olabiliyor.Mutlaka geçecektir.Sizdeki sadece uzamıştır.

  • zehra diyor ki:

    ortalama tedavi ücretini öğrenebilir mym
    Op.Dr.Mustafa bOLAT
    Kliniğimizde varis tedavi ücreti 400-8000tl aralığındadır.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

  • cennet diyor ki:

    merhaba hocam 32 yaşındayım her iki bacamda varis var amliyat olmam gerektini söyledi doktor
    ve arkadaşlarımdan gördüm amaliyat olduğu halde varisleri geri çıktı köpük tedavisinde çıkma ihtimali varmı hocam ankarada adresiniz varmı tşk
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Kliniğimizde tüm varislerinden (köpük+radiofrekansla) ameliyatsız kalıcı olarak kurtulursunuz.Ama bu söz mevcut varisleriniz için geçerlidir.Tedavi edilen varisler bir daha asla geri dönemez.Ancak bu sizde yeni varis oluşmaz anlamına gelmez.

    • cennet diyor ki:

      hocam size ulaşmamız için ankarada adresiniz varmı
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Ankarada şubemiz yok.Aşağıdaki telofonlardan bize ulaşabilirsiniz.
      0212 574 25 25
      0216 368 68 35

  • hatice diyor ki:

    Iyi gunler bende cok yogun olmamakla birlikte hem kilcal damar olarak hemde buyuk olmayan yesil damarlar var tedavi olmak istiyorum su anda acnegen diye bir ilac kullaniyorum. Su an varis tedavisi yaptirmak istesem bir mahsuru varmidir acaba birde adanada subeniz varmii varsa iletisim adreslerinizi alabilirmiyim?
    OP.Dr.Mustafa BOLAT
    Öncelikle Adanada Şubemiz yok.Kullandığınız ilacın bir zararı yok.Tedavi olabilirsiniz.

  • zehra diyor ki:

    iyi günler, 24 yaşındayım. varislerim var ama tedavi beni korkutuyor,uygulamalarınızdan kısaca bahsedebilirmsnz
    Op.Dr.Mustafa bOLAT
    Genellikle (köpük+radiofrekans) yöntemleri ile 3-4 seans ortalamada tüm varislerinizden hiçbir işinizi aksatmadan (günlük yaşantınıza devam eder iken) tedavinizi en az acılı bir yöntemle olursunuz.

  • gülten diyor ki:

    merhaba syn hocam benim iki bacağımdada varis var gittiğim doktor benim ameliyat olmam gerektiğini söyledi fakat açık ameliyat olur diyor lazer v.s diğer yöntemler olmaz lazer ancak düz damara uydulanir seninki kıvrım kıvrım olmuş ve çok geniş lazer kapatmaz ameliyattan başka çözüm yok iki bacaginda ameliyatlık dedi ameliyattan sonra varis çorabı 6 ay giyilecekmiş doğrumudur DOPPLER SONUCUM KOYU SİYAH OLAN YERLERİ YAZIYORUM
    SAĞ BACAK
    SAĞ vsm’de valsalva manevrası boyunca ters yönlü akım izlenmiştir
    sağ vsm çapı 9.8mm dir

    SOL BACAK
    valsalva manevrası ile sol AVF de uzun süreli DFV 2sn süreli ters yönlü akim izlenmiştir
    sol VSM çapı 4 mm dir
    değerli hocam açık ameliyattan başka kurtuluşum yok mudur
    sol bacağa da ameliyat şartmıdır çook teşekkür ederim sy hocam
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde sizi ameliyatsız (ameliyata göre çok daha başarılı) köpük+radiofrekansla tedavi ederiz.Hiç çorap giymende gerekmez.

  • bahar diyor ki:

    merhabalar hocam .. ben 24 yaşındayım bacaklarımda kılcal damarlar var devlet hastanesinde gittim kılcal damarların varise dönüşmez dediler ama gittikçe yayılmaya başladılar sanki ben görüntüden artık hoşlanmıyorum çok ince kılcal damarlarım olmasına rağmen tedavi ettirmek istiyorum fakat deride izlerin kalmasından korkuyorum tedaviden sonra izin oluşma imkanı varmı? Eğer olursada ne kdr sürede kaybolur? Ayrıcada SGK’LIYIM ücreti ne kadar ? Kliniğnizde bana bu konuda kesin sonuç verebilirmisinz ?
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Kliniklerimizde hiç kalıcı iz kalmadan tedavi ederiz.Tamamıda yok edilir.Ancak bu sizde ilerde bir daha varis olmayacağı anlamına değildir.Tedavi edilenler bir daha asla varis olamaz

  • zehra karademir diyor ki:

    Merhaba hocam benm 1 aya yakindir bacaklarmda varis var.22 yasindaym.ilk once onwmli bisi diildir dedim.agrimaya baslaynca babama gsterdim ve morarmis kilcal damar cizgileri belli oluyo ve iki bacagumdada var.diz kisminin altinda altinda sadce on tarafta var bacagimin ikisindede. Yarin doktora gtcem size gtmeyi dusunuyrum.radya frekansla yaptgnz videoyu izledim korktum acikcasi cok acitrmi.bide izlerin kesinlikle omur boyu gecmesini istiyirum.istanbul bagcilarda oturuyorum.en yakin subeniz nerede adresi verirmisiniz
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kalıcı hiçbir iz olmaz.
    Adres:Yeşilyurt/sipahioğlu cad. no:25/1
    574 25 25
    573 45 44
    573 50 75
    Nolu telofonlardan randevu alabilirsiniz.

  • MEHMET ZEKİ GÖNENÇ diyor ki:

    HOCAM MERHABA..2010 YILI KASIM AYINDA İKİ AYAKTAN BİRDEN,2014 YILI OCAK AYINDA SADECE SOL BACAKTAN VARİS AMELİYATI OLDUM.ŞU ANDA KAŞINTI,ŞİŞME VE AĞRI VAR..2.AMELİYATTAN SONRA İĞNE İLE BİR SEANS KÖPÜK TEDAVİSİ YAPILDI.DOKTORUM SESP AMELİYATI OLMAMI ÖNERİYOR.MERKEZİNİZDE BU AMELİYAT YAPILIYOR MU?MALİYETİ NEDİR?SSK ÇALIŞANIM..AMELİYAT SONRASI NE KADAR YATARIM ACABA?
    Prof Dr.Hasan Berat CİHAN
    Varis hastalığının tedavisinde ameliyat artık tarih oldu.Kendinize zulm etmişiniz.Kliniklerimizde ameliyatsız tedavi olabilirsiniz.

  • ugur diyor ki:

    hocam babam 80 yasinda 3 senedir ayak bilegine yakin yerde varis yarasi var bir cok hastane ve doktora gittik bircare bulamadik. bize önereceginiz bir hastane veya doktor ismi verirseniz memnunolurum eisterseniz hastayi sizede getirebilirim. tesekürler iyi günler.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tetkikleri ile beraber getiriseniz faydalı olmaya çalışırız.

  • dilek yıldız diyor ki:

    hocam 28 yaşındayım sağ bacağımdaki şişlik ve kasılmalardan doktora gittim iç ve dış varis var dedi.dizimin arkası artık bakılmayacak durumda yemyeşil damarlar dışarda.çorap ve sürekli değişen agrı kesiciler kullanıyorum.ilerleme olursa ameliyat dediler son 1 aydır kasılmalar çok fazla.sitenizi inceledim şırıngalı yöntemide ankaradan geleceğim ortalama maliyet ne olur lütfen yardımcı olun
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde varis tedavi ücretleri 400-8000tl aralığındadır.SGK lılara %50 indirim yapmaktayız.

    • dilek yıldız diyor ki:

      hocam fotoğraf göndermiştim net bi rakam yazarsanız çok memnun olurum
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Fotoğrafınızı aşağıdaki adrese gönderiniz sorularınızıda yazınız.Size mutlaka dönülecektir.
      drmustafabolat@hotmail.com

  • yusuf diyor ki:

    anladım doktor bey peki beni yönlendirebiliceğnz doktor veya hastane varsa yönlendiriseniz sevinirim.çapa hasyanesinde yapılan tetiklerden snra beni anadoluya sewk etiler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Anladığım kadarıyla basit bir sorunun var.Herhangi bir hastanenin ortopedi uzmanı size yardımcı olabilir.

  • filiz uludag diyor ki:

    dr bey merhabalar; ben bir kaç yıl önce kliniğinizde varis tedavisi oldum fakat varisler tekrarladı devlet hastanesine gittim ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler ne yapacağımı bilmiyorum
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Filiz hanım;3 yıl önce kliniğimizde tedavi olmuşunuz.Tedavi edilen varisin tekrar olma şansı yoktur.Ama bu sizde birdaha varis olmayacağı anlamına değildir.Etrafınızda varis ameliyatı olmuş kişilerde vardır.onların 3 yıl sonraki sonuçlarınada bir bakın kararınızı ona göre veriniz.Varis tedavisinde ameliyat artık tarih olmuştur.

  • yusuf diyor ki:

    mrb hocam ilgi alanınıza girermi bilmym ama yinede bi sorym benim sol kalça eklemimde yappılan tettikler sonucu et ve mr çekildi sonuş yumuşak doku kitlesi dediler onu aldırabilirmiyiz şuan son 6 aydır baya ağrılarım yüzünden çalışamym maddi durumumz pel yok yürümekte ve hareket etmekt zorluk çekiyrm piskolojim bozuldu ssk yk fiat nekadar?hocam bei aydınlatrsanz çook tşk ederim..
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bahsettiğiniz konu ortepedi branşını ilgilendiriyor.Kliniğimizde ortopedi uzmanı yoktur.

  • fehmi konakçi diyor ki:

    SIZIN ADRESINIZI RICA ETSEM BENIM DE BACAK RAHATSIZLIĞİM VAR **2 CI SORUM BEN VARIS ÇORABI KULANIYORUM O ÇORABI KOLAY GIYME MAKINESINI SATANIN ADRESI NASIL TEMIN EDERIM SLM SAYGILAR E POSTA fehmi1054@hotmail.com olarak
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Varis çorabı giydiren henüz bir makine yok.Aslında varis çorabınada ihtiyacınız yok.Kliniklerimize geldiğinizde sizi varis sorununuzdan kurtarırız.
    Adreslerimiz aşağıdaki sitede ayrıntılı bir şekilde var.
    http://www.medicalart.com.tr

  • ceren diyor ki:

    hocam merhaba. beş yıl önce köpükle tedavi oldum. ancak bir yıldır bileğimde bilye gibi bir şey var ayakta durunca şişiyor, ayağımı uzatınca kayboluyor. varisli damar ölmemiş olabilir mi? öyleyse ne yapmalıyım? birkaç tane de kılcal varis oluştu, ağrılarım da var, yeniden tedavi mümkün değil mi? çok teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Yeniden tedavi elbette mümkün.Kliniğimizde tedavi olabilirsiniz.

  • bilal diyor ki:

    slm hayırlı günler hocam annemde iç varis var götürmediğiz hastane kalmadı çözüm bulamadılar
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tetkikleri ile beraber birde bizim kliniğimize geliniz.Muayene ücretsizdir.

  • ismail diyor ki:

    ben devlet hastenesine gittim ayğım şişti damar ezilmiş dediler ameliyata aldılar hala şişi inmedi yardımcı olabilirmisiniz
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Size yardımcı olabilmemiz için tetkiklerinizle beraber kliniğimize gelmelisiniz.Muayene ücretsizdir.

  • sümeyra diyor ki:

    merhaba hocam
    her iki bacağımda ayak bileklerime kadar kılcal ve yeşil varisler var kurtulmak istiyorum mümkünmü haziran ayına kadar bitermi tasınıyorum çünkü cevabınızı bekliyorum teşekkürler..
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde bütün varis ve kılcal damarlarınızdan 3gün içinde kurtulabilirsiniz.

  • elifcan diyor ki:

    ablamı bacaklarında varis var ne yapmam lazım cook kötö bize ne yönereceksiniz
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde ücretsiz muayene olabilirsiniz.Ayrıca tedaviye uygun ise %100 varislerinden kurtulur.

  • perihan diyor ki:

    hocam ben lazer epilasyona gidiyorum ama varis tedaviside görmemde bir sıkıntı olurmu?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Hayır hiçbir mahsuru yok.

  • ilnur diyor ki:

    mrh hocam kolay gelsın bendede 8sene once sag bacağmda dızımın arkasında varıs vardı sımdı yukarlarada yayıldı gebelıkten sonra agrılarım dahada arttı varıs çorabını gıyınce bıraz kesıyo ama gene çıkarınca ağrı aynı bıde masa bası iş yaptıgımdan sanırım sureklı ayaklar sarkıkı oda tetıklıyor amelıyatsız kurtulabılırmıyım herhangı zararı varmı bu tedavını yan etkısı bıde sgk gecıyo sanırım
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Kliniğimizde işinize gücünüze devam eder iken 3-4 seansta (isterseniz bunu 3-4 günde peşpeşe) tedavi olabilirsiniz.

  • mehmet diyor ki:

    doktor bey merhaba;
    annemin özellikle diz altlarındaki ağrılar için renkli dopler usg çektirdik sol bacakta 8mm sağ bacakta 10mm varis var denildi. 8mm olan lazerle tedavi edilebilir ama diğeri için ameliyat denildi bu konuda sizin öneriniz nedir? teşekkürler.
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Kliniğimizde her iki bacağından da ameliyatsız (köpükle) tedavi olabilir.

  • Melike diyor ki:

    Merhaba benim iki dizimin arkasindada kurmizi mor 1cm genisliginde kilcal damarlar var ogrenciyim ve ucrete gore gelecegim ortalama ne kadar tutar acaba??
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Muayenemiz ücretsizdir.Tedavi ücretleri 400-8000tl aralığında olup SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

  • mehmet arslan diyor ki:

    merhaba hocam öncelikle sorularımıza cevap verdiğiniz için teşekkür ederim bendeki varis problemi sizin yukarıda göstermiş olduğunuz kalın varis resimlerinden daha az bir şekilde bulunmakta yalnız kasık bölgesine doğru ilerleyen damarlarda koyu renklilik var öncelikle bu tip ameliyatlarda hasta kaç gün yatağa bağlı kalıyor birde tahmini bir fiyat öğrenmek istiyorum. saygılarımla
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bizim yaptığımız tedavilerde 15 dakika sonra normal yaşantısına dönüyor.Kliniğimizde varis tedavi ücretleri 400-8000tl aralığındadır.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.Net rakam muayenede(ücretsizdir)söylenebilir.

  • dılek diyor ki:

    hocam her ıkı bacagımdada varıs var gebelıkden kalma6 ay oldu gecmedı gorunum cok kotu ve asrı derecede bacaklarda agrı var bı onerıde bulunur musunuz
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Sorun etmeyiniz kliniğimize geldiğinizde tamamından kurtulabilirsiniz.

  • cem diyor ki:

    Merhaba doktor bey, doppler raporumda: Bilateral krukal düzeylerde, sağ uyluk düzeyinde, bilateral perforan venlerde venöz yetmezlik lehine retrograd akım izlenmiştir.. diyor bunun acıklaması nedir acaba doktor bey ? Rapor uzun baya ama siyah kalın yazı ile bunlar yazıyor birtek.. Cevap verirseniz çok sevinirim iyi calışmalar..
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Doppler raporu tek başına birşey izah etmez.Muayene bulgularıda önemlidir.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • Sezen diyor ki:

    Merhaba hocam kılcal damar tedavisi radyofrekans deride kırmızı kahverengi yanık izleri bıraktı bunlar tamamen kaybolurmu
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tamamen kaybolur.Endişe etmeyiniz.

  • filiz diyor ki:

    hocam benim sağ dizimin altında iç kısımda başlayan
    arka baldıra doğru inen ve bilegiğimin etrafini kaplaynan
    varisim var dizimin arkasınsa baker kisti var varisin genişligi
    10 mm geçmiş şimdi dizim bukülü duramıyorum sanki kan gitmiyor
    gibi ameliyat olmam gerekiyor sizin bahsettiğiniz bu tedaviler
    damarin ordan bir şekilde alınması veya yerinde içten kurutulması mıdır o damar bir şekilde işlevini yitiriyor geriye ana toplar damar kalıyor sanırım eğer böyleyse tekrar ana toplar damarda varis oluşurda alınacak başka fazla bir damar olmadığı için o zaman ne olacak bana denilen amaliyatta damarım bu şekilde alınacakmış
    sizin tedaviniz belki başka olabilir damar hiç alınmaz belki bunu öğrenebilirmiyım
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Varis tedavisinin esası varisli damarı yok etmek şeklindedir.Bunun dışında bir yöntem yoktur.Bu ameliyatla alınarak vücuttan atılarak yada köpük,laser,radiofrekans… gibi yöntemlerle yakarak yapılır.Merak etmeyiniz bacakta damar çoktur.Hastalıklı damarın yok edilmesi size birşey kaybettirmez kazandırır.

  • nurcan şahın diyor ki:

    ben her iki bacaklarımda varis vardır bana nasıl yardımcı olabilirsiniz tedavim için ne yapmaşlıyım saygılar
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde tedavi olabilirsiniz (ameliyatsız)

  • pervin diyor ki:

    hocam benim göz altlarımda yeşil damarlar var tedavisi varmı göze zararı olurmu fiyatı ne kadardır daha önce benim gibi gelip aynı tedaviyi olan varmı teşekürler.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Elbette tedavisi var.Daha öncede çok sayıda hastamız oldu.Göze hiçbir zararı yok.Ücreti 700tl dir

  • gülay diyor ki:

    hocam 1.5 sene önce kliniğiniz de varis tedavisi oldum. Çok dikkat etmeme rağmen kısa zamanda yeni varisler oluştu hemde büyük bir hızla .15 senede oluşan varislerimin yarısı kadar son 8 ayda varisler oluştu bacaklarımda kesin çare yokmu hocam
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Gülay hanım;varis süreğen bir hastalıktır.tedaviden sonra yeni varisler her zaman oluşabilir.1.5 yıl biraz erken gözüküyor.Bu süreçte hamilelik geçirdi iseniz yada işiniz gereği devamlı ayakta kaldı iseniz ancak böyle bir varis oluşumu olabilir.Kliniğimize gelirseniz sizi yine tedavi ederiz.

  • Ayşe taşdemir diyor ki:

    Merhaba hocam,benim sorum size resimdeki gibi ilerlemiş varisler bir günde tedavi olmuyordur muhtemelen, kaş seans ve kaç hafta aralıklarla oluyor tedaviden sonra hasta hemen yürüyebilmi, birde tek seans ücreti ne kadar oluyor.Şimdiden cevabınız için teşekkür ediyorum.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Genellikle 4-5 günde tedaviyi bitirebiliyoruz.tedavi esnasında tüm İstanbulu yürüyerek gezebilirsiniz.Kliniğimizde varis tedavi ücreti vardır seans ücreti yoktur.İlaveten bir yılda garanti vardır.Tedavi ücretlerimiz 400-8000tl aralığındadır.Net rakam muayenede (ücretsizdir) belirlenmektedir.SGK lılara %50 indirim yapmaktayız.

  • nilgün diyor ki:

    hocam ben bundan 3 sene önce sızde varis tedavisı gördüm varislerim gectı ama gebe kaldın ve dogum yaptım sımdı aynı sekılde varıslerım cıktı daha fazla vede bilek kısımlarında şısmeler oldu bunun için ne yapmayılım bana yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Hamilelik varisin önemli sebeplerinden biridir.Kliniğimize gelirseniz sizi tekrar tedavi ederiz.

  • Neşe taşpınar diyor ki:

    Hocam zaman ayırıp sorularımızı cevapladığınız için teşekkür ediyorum müsadenizle , bir soru daha sormak istiyorum,resindeki gibi ilerlemiş varisler tek seyanslamı oluyor yoksa bir kaş seyans mı hastanın hastanede yatma durumu oluyormu, çok teşekkür ederim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Genellikle 3-4 seans sürüyor.Yatmanız gerekmiyor.Kliniğimiz zaten yataklı değildir.Tedavi sürecinde tüm İstanbulu yürüyerek gezebilirsiniz.

  • büşra diyor ki:

    hocam merhaba 21 yaşındayım ve 15 yaşında farkettiğim varislerimle yaşamaktan çok sıkıldım.devlet hastanesine gittim birkaç defa dopler çekildi ve garipki damarlarımda varis yokmuş görsel olarak nerdeysetüm bacağimda ağ şeklinde varisler var ve gittikçe artarak tam yoğun bölgelere dokununca ağrıyor.istanbuldada birkaç defa doktra gittim florence nightingale hastanesinde bi doktor dalga bile geçti benimle prüzsüz bacaklara sahip olabileceğini düşünmüyorsun heralde dedi psikplojım alt ust olmuştu lütfen yardımcı olun bana cevabınız için şimdiden teşekkürler
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Kliniğimizde bacaklarınızı pürüzsüz hale getiririz.

  • nazan diyor ki:

    Hocam merhabalar bende bu geçen yıl çıkan kılcal damarlar yüzünden bacaklarımda ciddi ağrılar olmaya başladı öyle ki yarım saat yürüsem hayatım tam bir işkenceye dönüyor sizce tedavi de ağrılarım tamamen biter mi?
    teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Ağrınız varise bağlı ise tedaviden sonra geçer.

  • Neşe taşpınar diyor ki:

    Merhaba hocam benim sorum annemin sağ bacağında varis var aynı zamanda yürüdüğünde ağrı yapıyor Dr ra gitti amaliyat aşamasında demiş,ama korkuyor amaliyattan ayrıca BURSA da yaşıyoruz bize nasıl yardımcı olabilirsiniz teşekkür ediyorum.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde ameliyatsız tedavi edebiliriz.

  • Dilber Salihoğlu diyor ki:

    Merhaba benim üst resimdeki gibi büyük varislerim var ,tedavi olmak istiyorum ,bir özel hastaneye gittim muayene oldum ,minik kesikler ile ameliyat olmam gerekiyor ,ve bu işlem için bana 1.000 lira fiyat çıkartılar .Acaba sizin fiyatınız nedir .Tşk.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde hiç kesi yapılmadan tedavinizi yapabiliriz.Ücretlerimiz 400-8000tl aralığındadır.SGK lılara %50 indirim yapmaktayız.Kesin rakamı muayenede (ücretsizdir) söyleyebiliriz.

  • merve diyor ki:

    merhaba :) 23 yaşındayım ve öğrenciyim çocukluğumdan bu yana sürekli ayakta çalıştığımdan bacaklarımda varisler oluştu.doktora gittim ilaç verdi uzun bir zamandır da varis çorabı kullanıyorum ama varislerim geçmedi ayak bileklerimde kılcal şekilde dizimin arka kısmında ise daha kalın bi şekilde var.psikolojim altüst olmuş durumda.
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Psikolojini neden bozuyorsunuz?Kurtulmanız için kliniğimize gelmeniz yeterlidir.

  • ahmet diyor ki:

    ayak bileklerin altına müdahale edile biliyormu
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Evet ayak bilek altınada müdahele ediyoruz.

  • ahmet diyor ki:

    ben yaklaşik 14 yıl önce doktara gittim damarlarda venöz yetmezligi cikti şimdi ise ayaklarımda aşiri agri var ne yapmalıyım
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tekrar muayene olmalısınız.

  • hasan diyor ki:

    Merhaba hocam, trafik kazasindan sonra olusan,sol bilegimde damar şişkinliği ve sol baldirda yururken, otururken kiramp gibi ağrı olusuyor.Doktorlar varis corabi, ağrı kesici minoset onerdi. Ameliyatta secenektir dedi.

    Ameliyatsiz uygulama kesin çözüm müdür? Calismaya ne kadar surede baslayabilirim? Ssk cslisiyorum, ucret ne kadar olabilir.

    Teşekkürler.

    Tetkik adi: alt Ekstremite venoz sistem Rdus, sol

    Sağ uyluk distal ic bölümünde safena magna ile iliskili en geniş yerinde 5, 8 mm çapında ölçülen valsalva sirasinda kismi reflü izlenen varikoz kollateral yapilar izlenmistir.

    Sonuc:sağ uyluk distalinde safena magna ile ilişkili valsalva sirasinda kısmi reflü izlenen varikoz kollateral yapilar.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Köpükle işinize ara vermeden sizi varislerinizden kurtarırız.Tedavi ücretlerimiz 400-8000tl aralığında olup SGK lılara %50 indirim yapmaktayız.

  • ruveyda diyor ki:

    merhaba hocam; benim ilk hamileliğimde yani 14 yıl önce sol bacağımın diz altında örümcek şeklinde damar şişliğiyle başlayan varisim yıllar sonra diğer hamileliklerimle dahada çoğalarak sol ayağımın üst bilek kısmında altı su toplamış bir şekli andıran görüntü oluştu ve zamanla ayağımda mor şişliklere neden oldu ayağımı yukarıya kaldırdığımda hiç görünmüyo fakat ayağa kalktığımda morarıyo ve basınç yaparak patlayacakmış gibi sancıya neden oluyo, yine sol baldırımın rahime çok yakın yerindede varis oluştu dr. gittim acil ameliyat dedi fakat araştırmalarım sonucu ameliyatın kesin çözüm olmadığını öğrendim ve ameliyat olmaya çekiniyorum. Netten sizin tedavi yöntemlerinizi inceledim benim bu şikayetlerim sonucunda nasıl bir tedavi uygun görürsünüz beni bu konu hakkında aydınlatırsanız çok memnun olurum .Şimdiden teşekkür ediyorum.
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Tüm varislerinizden sizi ameliyatsız (köpük+radiofrekansla) işinize gücünüze devam eder iken 3-4 günde tedavinizi yaparız.

  • ilknur diyor ki:

    merhaba hocam ilginiz için şimdiden teşekkürler. raporumun sonuçu şöyle : sağ VSM de grade IV yüzeyel venöz yetmezlik, sağ VSM çapı 3.9 mm, sağ CFV de grade II derin venöz yetmezlik, sol VSM de grade IV yüzeysel venöz yetmezlik, sol VSM çapı 7.8 mm, sol CFV ve SFV de grade II, bilateral popliteal vende grade IV derin venöz yetmezlik, DVT izlenmedi, solda biraz daha belirgin olmak üzere bilateral kruris medial yüzde VSM kaynaklı yüzeysel nontromboze variköz pakeler. Bu rapora göre bacağımda önemli bi damar tıkanıklığım olduğu söylendi ve ameliyat olsaymışım bacağım kesilebilirmiş. 1 sene kullanmak üzere ilaç ve varis corabı verildi. fakat 2 hafta kullanabildim ağrılarım ve bacağımdaki damarlarda daha fazla şişlikler oluştu. bu görüntü ve arılar beni çok rahatsız ediyor. Sizce durumum nedir?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    İleri bir varisin var.Klinik olarak (muayene etmeden) size cevap yazmak yanıltıcı olur.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.Tetkiklerinizle beraber bize geliniz.Size yardımcı olabiliriz.

  • gülten diyor ki:

    hocam ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.baldırımda ve kasığımda önce acımayla başlayan parmak büyüklüğünde şişlikler oluştu.doktora gittiğimde (her iki alt ekstremitede derin ve yüzeyel sistemi oluşturan;ana yüzeyel,derin,femoral venler,popliteal ven,popileteal ven,vena safena manga femoral ven bileşkesi incelenmiştir. sonuç olarak da solda kapakçık disfonksiyonu lehine bilateral yüzeyel venöz sistemde yetmezlik lehine RDUS bulguları) hasebiyle ameliyat dedi.ama verdiği ilaçlarla şuan sıkıntım kalmadı. ne yapmamı önerirsiniz.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde varislerinizi ameliyatsız (köpük+radiofrekansla) tedavi ederiz.

  • sezen diyor ki:

    mrb hocam doğumdan sonra varislerim artmaya başladı yalnz ağrım falan yok yeni yeni belirginleşmeye başladı artı kılcal damarlar var doktora gittim ilaç verdi bebeğim olduğu için kullanamadm varis corabı giyiniyorum benim erkenden tedavi olmamm erekiyormu şimdiden teşekürler.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimize geldiğinizde sizi tedavi ederiz.Acil değildir.

  • ayhan diyor ki:

    hocam darbeye bağlı olarak varis oluşurmu,bacağımı vurdum farkettim ki damarda şişme var varis gibi 1 cm çapında bi alan.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Darbeye bağlı varis oluşmaması gerekir.Ancak darbe sonucu atar damarla toplar damar ağızlaşırsa varis oluşabilir. Ciddi bir durumdur.

  • güley diyor ki:

    hocam 32 yaşındayım sağ bacağımda kalın dışardan belli varisim var bi kaç dotrora gittim kesin ameliyat dedi ayrıca kılcal varisimde var ne yapmam lazım ameliyat şartmı
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde ameliyatsız (köpük+rf) ile tedavi olabilirsiniz.

  • ayse diyor ki:

    26 yasındayım birkaç yıldır varislerim var ve gittikce artıyor, yalnız bacak yapım cok kalın bu tedaviye engel bir durum mudur yada nasıl bir tedavi olmam gerekir. tskler..
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Kliniğimizde sizi köpük + radiofrekansla tedavi ederiz.Bacak yapıyın bir önemi yoktur.

  • Zafer diyor ki:

    Hocam bende 7 yıldı iç varis rahatsızlığı var türkiyede çok çeşitli doktorlara gittim bu hastalığın ameliyatı yok denildi sadece son olarak istanbulda türkiyede isim yapmış 2 doktora gittim onlar ameliyat yapabilriz dediler ama en az 45-50 yaşını beklemem gerekiyormuş ne yapmalıyım?Varis çorabı ,ilaç kullanıyorum.Elimde 7 yıldır hastanelerden aldığım raporlar var. Ne yapabilirim yaşım 28.Saygılarımla.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    İç varis (derin ven yetmezliği)hiçbir radikal tedavisi yok.İnşallah ilerde olur.

  • erkek .. diyor ki:

    biteteral vena safena magna açık olup cfv bileşkesinde valsalva manevrası ile sağda grade 4 solda 2-3 düşük debili geri akım saptandı sağ vsm de valsalva ile grade 4 geri akım izlendi diğer değerler normal sizde daha önce köpük tedavi olmuştum 2 bacağımdada varisler oluştu hocam yaşım 24 bu kaçış sağlayan damarlardanda kurtulabilirmiyim durum nedir
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Varis tedavisinin esası varisli damarı yok etmek üzeredir.Kapak bozukluklarını tamir eden bir tedavi şekli yoktur.Varis ameliyatı olanlardada 3 yıl içinde tekrar varis olma ihtimali %50-60 dır.Varis varsa tekrar tedavi olacaksınız.

  • nisa diyor ki:

    6 yıldır belki daha fazla oldu varis problemim var.ve ilginçtirki doppler sonuçlarım temızmış birşeyim ypkmuş oysa günden güne estetik yönden ve ağrılarım çok fazla arttı.agırlıklı olarak kılcal varislerim var birkaç tane kalın varis ancak kılcal varislerim yogun.ne yapmam gerekiyor
    Op.Dr.Mustafa Bolat
    hepsini en uygun yöntemlerle tedavi edebiliriz.

  • Eylem diyor ki:

    hocam merhaba 26 yaşındayım hamilelik sırasında varislerim oluşmaya başladı 3 seneden bu yanada zamanla çoğalmaya başladı zaman zaman çok ağrılarım oluyor 5.ayda çektirdiğim renkli doppler incelemesinde çıkan sonucum : Her iki tarafta femoropopliteal ve krural bölge derin venleri ile safenofemoral bileşke vena safena magna ve parva görüntülenmiştir. İncelenen venöz yapılar normal kalibrasynda olup lümen iç yüzeyler düzenlidir basmakla lümen komprese olabilmektedir. trombozis bulgusu saptanmamıştır. Renkli doppler ile yapılan incelemede lümen renkle tam olarak dolmaktadır akım yönü normal ve fazik karakterdedir her iki büyük safen vende sağda daha belirgin olmak üzere uyluk orta kesimden itibaren distalinde valsalva manevrası ile geç dönemde patolojik süreçte reflü akım izlenmiştir. doktor çıkan bu sonuca göre ameliyatla varislerini alalım dedi ama ben başka bir hastaneye gittiğimde daha yaşımın çok küçük olduğunu ve gerekli olmadığını söyleyip varis çorabı yazdı ama herhangi bir faydasını görmedim aksine dahada büyüdü ve şişmeye başladı sizce benim tedavi yöntemim ne olmalı ve ne kadara mal olur ankaradan yazıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde varislerinizi ameliyatsız yöntemlerle (köpük,skleroterapi ve radiofrekans yöntemleriyle)tedavi edebiliriz.Varis çorabı ya da bandaj kullanmanız gerekmez günlük işlerinizden de geri kalmazsınız. Tedavi ücretlerimiz 400-8000 TL arasındadır ve SGK lılara %50 indirimimiz vardır.

  • mesut diyor ki:

    hocam merhaba ben 25 yaşındayım işim gereği ayaktayım sonucundada 4 senedir varislerim var varis corabı falan kullanıyorum ama ağrı ve şişlikler son 5 aydır arttı beni cok rahatsız ediyor en son gittiğim kalp damar cerrahıda ameliyat önerdi son doppler sonuçlarnı da yazıyorum sağ V common femoralis V femoralis süperfissialis V poplietalis lümenleri acık olarak izlenmekte olup kompresyon ile kollabe olmaktadır trombüs lehine bulgu izlenmemektedir Augmentasyon testinde ise akımın normal olduğu gözlenmektedir.***Sağ V SAPHENA magna dilate görünümünde olup en geniş yerinde 8 m çapındadır.ayrıca valsalva esnasında valsalva sonuna kadar devam eden grade III reflü ile uyumlu revers akım izlenmiştir.** sağ alt ekstremitede bölgede yere yer dilate subkutan varikoz venler dikkati çekmiştir.hocam burda uşakta radyofrekans ve köpük tedavisi yok bana tedavim için ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirmisiniz
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimize geldiğinizde sizi en kısa zamanda tedavinizi yapar Uşak a göndeririz (2-3 günde)

    • mesut diyor ki:

      hocam cevaplarınız için teşekkürler doppler sonuçlarına göre nasıl bir tedavi yapılması gerekiyor
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Sizi köpükle tedavi edebiliriz.

      • mesut diyor ki:

        hocam gelecek hafta için iş yerimden izin aldım bir aksilik olzsa tedavi ücreti ortalama ne kadar tutar sgklıyım cevaplarınız için teşekkürler hocam
        Op.Dr.Mustafa BOLAT
        Kliniğimizde varis tedavi ücreti 400-8000tl aralığındadır.Net ücret muayenede (ücretsizdir) belirlenebilir.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

  • Ahmet Öztürk diyor ki:

    Bilateral Alt Ekstremite Venöz Sistem Renkli Doppler İncelemesin de Çıkan Sonuç:

    Her iki ana, yüzeyel ve derin femoral, saphenöz, popliteal ve krural derin ven lümenleri açık izlenmiştir. Augmentasyon ve kompresyon testlerine yanıt pozitiftir. Trombüs formasyonu gözlenmemiştir.

    Valsalva manevrasında sağ CFV’ de 3,85 sn reflü akım izlenmiştir.

    Sonuç: Sağ alt ekstremite venöz yetmezlik
    Valsalva manevrasında sağ CFV’ de 3,85 sn reflü akım

    Hocam durum nedir ne yapılabilir bu rahatsızlık için,

    Doktor varis diz altı çorap kullanmamı ömür boyu ve 3 ay bir ilaç kullanmamı önerdi.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bu rapor oldukça olumsuz bir rapor.Ancak muayene bulgularıda önemlidir.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.Buyrun gelin birde biz değerlendirelim.

    • Ahmet Öztürk diyor ki:

      Oldukça olumsuz derken, Tedavisi mümkün değilmi?
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Bu rapor doğru ise radikal bir tedavisi yoktur.Meslektaşımızın söylediği doğrudur.

  • Filiz diyor ki:

    İyi günler kliniginizde endövenoz ablasyon tedavisi yapiliyormu ben bir hastanede muayene olmuştum tedavi yönteminin bu olduğu söylendi ama ücreti yüksek olduğu için istemedim sizde sgk lilara hizmet verdiğiniz için sormak istedim teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde ameliyat hariç varisle ilgili tedavi yöntemlerinin hepsi yapılmaktadır.Ancak uygun yöntem ve yöntemleri muayene ile biz belirliyoruz.Kliniğimizde varis muayenesi ücretsizdir.Tedavi için varisin durumuna göre 400-8000tl aralığında ücret almaktayız.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

  • Metin Bostancı diyor ki:

    Merhaba hocam,ben 44 yaşındayım.5 yıl önce toplardamar tıkanıklığı geçirdim.Hastanede tedaviyle geçti.4 yıldır ayağımda yara açıldı.Kapanıp tekrar açılıyor.Son çektirdiğim dopler ultrasonda çıkan sonuca göre doktorun lazer ile varis ameliyatı olmam gerektiğini söyledi.Bu ameliyatı olursam yaralarımın kapanmasına sebep olur mu? Cevap verirseniz çok mutlu olacağım.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Toplar damar tıkanıklığı ile ilgili bize daha detaylı bilgi vermen gerekir.Doppler raporunu bize olduğu gibi yazınız.

    • Metin Bostancı diyor ki:

      Sevgili hocam,dopler ultrason raporumu yazıyorum.ALT EKSTREMITE VENÖZ SİSTEM RDUS,TEK TARAFLI:Yatar pozisyonda derin ven trombozuna yönelik incelemede ana,derin femoral ve femoral ven,
      popliteal ven ve derin krural venlerin kranial segmentlerinde anlamlı
      yapısal ya da hemodinamik patolaji saptanmadı.
      A-Her iki tarafta valsalva ile anlamlı derin venöz akım reflüsü (derin ven yetmezliği) gözlenmedi.,
      B-Sağ tarafta ana femoral venden V.safena magnaya valsava ile reflü (safeno femoral yetmezlik)izlendi.Sağda VSM AP çapı,5,2 mm olarak ölçülmüştür.Reflü süresi 0,5 saniyeden uzundur.,
      Sağ popliteal fossada varikoziteler mevcuttur.
      Sağ inguinalde 40 çarpı 16 m reaktif lenf bez izlendi.Sağ cruis distal kesiminde cilt planlarında kalınlaşma ödem bulguları ve lenfatiklerde belirginleşme izlendi.
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Bu raporda varis tedavisine mani durum gözükmüyor.Klinik muayene ile tedavi planlanabilir.

  • semra6 diyor ki:

    Size nasıl ulaşabilirim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    İnternet sitemizde adres ve telofon numaraları var.

  • duygu Narinoğlu diyor ki:

    Merhaba ben adanada yaşıyorum kliniğiniginiz istanbulda doğumdan sonra bacaklarımda ve diz arkasında varislerim oldu zamanla baldırımdaki varisler irileşmeye dışarı doğru şişmeye başladı ağrılarımda oluyor görüntüsü morelimide çok bozuyor bana nasıl yardımcı olabilirsiniz. Adanada sizin kliniğiniginiz avantajları gibi bi yer varmı önere bilirmisiniz.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    adana şubemizin telefonu 458 84 84

  • güler diyor ki:

    en saglıklı variz tedavisi hangi tedavidir doktor bey
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Her varise her yöntem uygun değildir.Tek bir yöntemle sonuca gitmek mümkün değildir.Biz klinik olarak hangi yada hangileri gerekiyorsa onları yapıyoruz.

  • Gönül Özdemir diyor ki:

    Merhabalar benim sağ bacağımın diz altında serçe parmak kalınlığında varisim var. Ayrıca sol bacağımda yukarıya doğru çoğalan ince kılcal damarlar belirgin bir şekilde gözükmekte. Görüntü olarak ne kadar rahatsız olsam da ağrılarım şiddetlenmeye başladı. Zaman zaman kramplar girmeye başladı. Sizce nereye başvurmam gerekir.Sizin hastanenizde fiyat konusunda yardımcı olabilir misiniz.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde ücretsiz muayene olma imkanınız vardır.Tedavi ücretleri ise varise göre 300-6000tl aralığındadır.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

  • elif diyor ki:

    merhaba
    geçenlerde ayağımdaki varis nedeniyle kalp ve damar uzmanına gittim. yapılan tetkikler sonucunda raporda sağ ana femoral ven, proksimal derin femoral ven,yüzeysel femoral ven, politeal ven ve izlenebilen proksimal kurural venlerde lümende trombüsü temsil edebilecek gri skala görünümü izlenmemiş olup, tümü kompresibi görünümündedir. Valsalma ile VSM de ileri CFV ve VSP de minimal reflü izlenmiştir. Diğer venöz yapılarda akım yönleri proksimale doğru olup kapak yetersizliğini temsil edebilecek retrograt akım valsava ile de izlenmiştir. ven çapları normal sınırlarda ve venöz akımının respiretuar fazite göterdiği izlenmiştir. Diz eklemi seviyesinde ve krural bölgede yüzeyel venler dilate variköz görünümünde olup en geniş çapı 10,5 mm dir. femorak bileşkede VSM çapı 11 mm olarak ölçülmüştür. ayak bileği seviyesinde cilt ciltaltı yumuşak dokular hipertrofik ve ödemlidir. yazılmktadır. doktor bu rapor sonucu lazerle ameliyat olmam gerektiğini söyledi. siz ne tavsiye edersiniz? başka tedavi yöntemi var mıdır?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    lazerle de olsa varis ameliyatı gereksiz ağır bir tedavi yöntemi
    rapora göre tamamını ameliyatsız tedavi edebiliriz.

  • filiz diyor ki:

    merhabalar
    19 gün önce kliniğinizde rf yöntemiyle yanağımdaki kılcal damarı tedavi ettirdim. ancak hala var gibi duruyor. ayrıca yanak bölgemdeki kılcal damarların görünümünü arttırdı. hepsini geçtim minik kabarcıklar var hala yanağımda ve deride hasar oluşmuş gibi görünüyor. cildiye doktoruna sordum radyofrekans yüzdeki kılcal damarları daha da arttırır yüz bölgesine yaptırmamak gerekir dedi.
    şimdi benim yanağımda kalıcı bir hasar oluşmuş olabilir mi yoksa bu geçici bir durum mu? ne tavsiye dersiniz?
    Op.Dr. Mustafa BOLAT
    Yüzünüzde kalıcı bir hasar asla olmaz.Bir ay dolduğunda tekrar geliniz durumunuzu değerlendirelim.

  • hüseyin diyor ki:

    merhaba hocam ben yaklaşık bir ay önce lazerle iki ayağımı ameliyat ettirdim. sol ayağımda bi sıkıntı yok ama sağ ayağımın kaval kemiği ve çevresi ağrıyor bu ik gündür dizden ağaşı bi ısınma oluyor sebebi ne olabilir cevaplarsanz sevinirim saygılar …
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Şikayetinizle ilgili operasyonu yapan doktorla görüşmeniz uygun olur.

  • neslihan diyor ki:

    merhaba hoca,m isim geregi ayakta calışıyorum dolayısıyla ayaklarımda varisler cogalmaya başladı.hastaneye gıttıgımde hangı bolume basvurmam lazım.simdikten tesekkur ederim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kalp damar cerrahi bölümüne müracaat etmelisiniz.kliniğimizde muayene ücretsizdir.isterseniz bizede gelebilirsiniz.

  • Şebnem diyor ki:

    Merhabalar ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim. 18 yaşındayım ve ırsi olarak varisim var.Sürekli kramp giriyor ve adım attıkça sol ayak bileğim ağrıyor. ayrıca son bir aydır sol dizimin arka kısmı da sürekli ağrımaya başladı. Ben sadece sol bacağımda gördüğüm için sırf orada var sanıyodum fakat sanırım sağ bacağımda da varmış. İki taraflı alt ekstremite venöz ve perforan venöz sistem renkli doppler incelemesinin sonucu şu şekilde çıktı: Valsalva manevrası ile her iki popliteal vende grade 4 akım saptandı. bilateral vena safena magna akımı açık olup CFV bileşkesinde valsalva manevrası ile her iki tarafta grade 4 geri akım saptandı. Sağ VSMde seyri boyunca, solda yer yer Valsalva ile grade 2-3 geri akım izlenmiştir. Bilateral vena safena parva açık olup popliteal ven bileşkesinde valsalva manevrası ile solda 4 geri akım saptandı. sol VSP seyri boyunca grade 4 geri akım izlendi. Sonuç: Bilateral derin-yüzeyel venöz yetmezlik. Babam 2 kez ameliyat oldu fakat varisleri tekrarladı. Sizce bir operasyon gerekir mi, hangisi gerekir? Durumumu birde siz yorumlarsanız çok sevinirim. İyi günler dilerim.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Doppler raporundaki ifadeler karışık.Muayene bulguları ile beraber değerlendirmemiz gerekir.

  • münüre ünal diyor ki:

    Size şimdiden teşekkür ederim bacaklarimda kasiklarimdave yumurtaliklarimda varis var doktora gittim varis corabi verdi cözüm olmadiğini söyledi ne yapmaliyim
    Op.Dr.Mustafa Bolat
    En uygun tekniklerle hepsini tedavi edebiliriz

  • Ahmet diyor ki:

    Merhaba hocam. Doppler raporum : Her iki alt ekstremite safena magna ile common femoral superfisiyal femoral derin femoral ve popliteal ven olarak derin senoz siteme ait venler incelenmiştir. Bilateral VSM. CFV.SFV.DFV.PV kompressibl olup lümeninde trombüs izlenmemiştir.Akım normal respiratuar fazisite gostermektedir. Valsala manevrası ile sağ VSM de orta sureli geri akım izlenmiştir. Sol VSM genislemis yuzeyel venler ve perforanlarda sureklı geri akım mecuttur.. Sızce hangı tedavi uygun olur hocam. SGK lıyım. tedavi ucretı yaklasık ne kadar olur..Tesekkurler..
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Size en uygun tedavi şekli (köpük+radiofrekans) olur.Varislerinizden en kolay ve acısız %100 kurtulursunuz.Kliniğimizde varis tedavi ücretleri 300-6000tl aralığındadır.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

  • mustafa diyor ki:

    ben aralık ayında sizin merkezinizde köpükle varis tedavisi olmuştum.varislerim görüntü olarak düzeldi fakat morluklar halen devam ediyor,ayak bileğimdeki morlukta devam ediyor acaba bu morluklar ne kadar daha devam eder.birde eskisi gibi değil ama ağrılarım oluyor.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Morlukların iyileşmesi genellikle 3 ay içinde oluyor.Nadiren bir yıla kadar uzayabiliyor.Ağrıların geçmesini beklerdik.Tekrar muayeneye gelebilirsiniz.

  • elda diyor ki:

    ben sıkloterapi yaptırdın 2 sene önce fakat aynı damar daha kötü bi şekilde dışarı vurdu gene bunu nasıl tedaviyle yok edebiliriz kliniginiz cumartesi veya pazar günleri açıkmıı acaba yanlız o zaman gelebilirim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimiz pazar hariç hergün 09.00-18.30 arasında açıktır.Kliniğimize geldiğinizde sizi varislerinizden kurtarırız.

  • murat diyor ki:

    hocam yapılan doppler de derin venöz sistemde popliteal vende valsalva ile 4 saniyeden uzun süreli grade IV retrogad akım,yüzeyel venöz sistemde kruris medialinde VSM ile iştirakli çapı 2 mm ye ulaşan variköz dilatasyonlar izlenmiştir.valsalva manevrası ile safenopopliteal bileşke ve VSPde 4 saniyeden uzun süreli grade IV retrogad akımı saptanmıştır,popliteal bölgede ve proksimalde posteriorda VSP ile iştirakli çapı 1,7 mm ye ulaşan variköz pakeler izlenmiştir yazıyor..rahatsızlığım ciddi mi ne yapmam gerek,kesin tedavisi varmı?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Raporunda tutarsızlıklar var.Doğrusu sizi muayene etmeden karar verilemez.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.
    Çünkü Grade-4 yetmezlikten bahsediyor ancak VSM çapı için 2mm yazmışınız.Uyumlu bir ifade değil.(en az 10mm olmalı idi)

  • bacakta akıntı diyor ki:

    bacağımda aşırı şişme ve arada bi akıntı oluyo 21 yaşındayım yaklaşık 4 yıldır varisim var ne gibi bi tedevi uygulanır
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Sizi muayene etmeden karar vermek mümkün değildir.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • Ceyda Sibel Taşkın diyor ki:

    varis tedavisi ücretini öğrenebilme şansımız varmı? vede bu tedaviyi isteğe bağlı bağkur karşılar mı?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bizim kliniğimizde varis tedavi ücretleri 300-6000tl aralığındadır.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

  • SERENAYS diyor ki:

    Merhabalar, kliniğinizde muayene olmak istiyorum.Randevu almam gerekiyor mu acaba.Bir de hafta sonları çalışmaktamısınız?
    İlginize teşekkürler…
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Pazar hariç çalışıyoruz.Randevu almalısınız.

    0212 574 25 25-573 45 44-573 50 75 nolu telofonları arayabilirsiniz.

  • Ayşe diyor ki:

    Benım sorum varıs tedavısı yapıldıgında tekrarlayıp tekrarlamayacagı ayrıca bu tedavıler yapıldıgında varıse neden olan etkıyı ortadan mı kaldırıyor .Orucken yapılırmı..
    Sımdıden Tesekkurler…
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Varis tedavisinin esası varisli damarı yok etmek üzeredir.Hangi yöntem olursa olsun yapılacak iş budur.Tedavi edilen varisler asla bir daha varis olamaz. Bu sizde birdaha varis olmaz anlamına değildir.Köpük ve skleroterapide damar içine ilaç verilmektedir (konuyu müftüye sorunuz)

  • seda diyor ki:

    merhabalar muayene ücretinizi ögrene bilirmiyimm
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • Hümeyra diyor ki:

    Merhaba hocam. 1 ay önce kliniğinizde köpük ve radyofrekans tedavisi gördüm. beyaz tenliyim bacagımda köpüğün morluğu biraz kaldı tam geçmedi. radyofrekans izleride yara şeklinde değil ama hafif leke gibi kaldı oda tam geçmedi. Sorum ise güneşlenmemde bi sakınca varmı ? izler kalıcı lekeye dönüşürmü ? teşekkürler.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Güneşlenmende sakınca yoktur.Leke ve izler geçicidir.İyi tatiller dilerim.

  • Gül diyor ki:

    Merhaba doktor bey..bendede ic venöz yetmezlik teshisi konuldu..

    Sag safena magna, ana femoral ven, derin femoral venin izlenebilen proksimal kesimleri, yüzeyel femoral ven,popliteal ven ve krural venler B mod, renkli doppler ve duplex-Doppler ile degerlendirilmistir.
    Damar duvarlari duzgun olup intraluminal patoloji izlenmedi. Ven lümenleri aksiyel planda Renk modu ile incelenmede renkle dolumlari tamdir.
    Valsava manevrasi ise yüzeyel femoral ven ve derin proksimal kesimde sürekli reflü akim kaydedilmistir. (grade IV reflü).

    Yorum: Sag yüzeyel ve derin femoral vende yetmezlik.

    Bana verilen rapor budur..ayak bileklerim sürekli sisiyor. bacaklarimda damarlarim belirgin degil..Ameliyatini olmak istiyorum, mü
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Sadece bu rapora bakarak size bir tedavi planlanamaz.Muayene bulgularıda doppler kadar hatta daha önemlidir.Çünkü maalesef bu raporları yazan meslektaşlarımın belirli bir standardı yok.Raporun muayene bulguları ile uyumlu olması gerekir.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.Buyrun gelin sizi birde biz değerlendirelim.

    • abubekir harputlu diyor ki:

      sayın mustafa polat hocam 9. ayda trabzondan çektirdiğmiz tahlillerle yanınıza gelmiştim ben bayburttan ABUBEKİR HARPUTLU bilmem hatırladınızmı bana ilerlemiş varis tesisi konulmuştu çaresi yok dediler fakat hocam siz çaresi var ama şeker olduğu için ve bana 15 gün 160 şeker olması lazım ve havlu tedavisi verdiniz havlu tedavisinde faydasını gördüm şişler çok yumuşadı fakat şekeri 160 indiremiyorum 200 180 16 geceleri 77 80 ne düşünüyosunuz bu durumda ne yapmam lazım diyorlaki bakıldığın doktor şekeri düşürebilir tedavini yapabilr simdi ise yapsaydınız nasıl bir tedavi olabilr saygılarımla ABUBEKİR HARPUTLU BAYBURT cep 05363167888 bir ay sonra yanınza gelecem ugruyummu yanınıza bana ulaşırsanız mennun olurum
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Şeker konusunda mücadeleye devam ediniz.Söylediğim konulara uyunuz.Geldiğiniz zaman beklerim.Durumunu tekrar değerlendiririm.

  • nuran diyor ki:

    merhaba hocam ben yaklaşık 5 ay önce kliniğinizde tedavi oldum fakat morluklar hala geçmedi sadece hafif soldular bu normalmi yaklaşık olarak ne kadar zamanda tamamen yok olurlar
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    bazan uzayabiliyor.endişe etmeyiniz mutlaka geçecektir.

  • efe diyor ki:

    hocam bende kanama ve kasıntı var 1cm kare cıvarında 9-10 tane felan bunlar 2-3 ayda bır kanama felan yapıyor bu nedir acaba? anüste degıl 4-5 cm yakınlıklarda 2 yıldır boyle
    Op.Dr.Atilla KAYA
    kondilom olabilir

  • MESUT diyor ki:

    hocam cevabınız için şimdiden teşekkürler,ultrason raporum aşagıdadır.SOL ana femoral,derin femoral ven,femoral ven.popliteal ven ve dalları ile büyük-küçük safen venler açık lümene sabittir.Tanımlanan venlerde normal venöz akım patenti mevcuttur.Lümende trombüs saptanmamıştır.Kompresyona yanıt olumludur.Solda safenofemoral bileşkede tüm valsalva boyunca yüksek amplütüdlü grade 4 reflü mevcuttur.Büyük safen ven tümüyle dilate izlenmektedir.Kruris medialinde 5 mm yi bulan variköz venler mevcuttur.Solda yüzeyel ven proksimalinde yaklaşık 1.5-2 sn süren reflü akım mevcuttur.NASIL BİR TEDAVİ OLMALIYIM, teşekkür ederim .
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bu rapora göre sizi köpükle tedavi yapabiliriz.

  • deniz diyor ki:

    merhaba hocam 29 yaşındayım 4 sene evel dogum yaptım ve bu sürede her iki bacagımda kılcar varisler oluştu tedavisi hakında bilgi almak istiyorum izmirde oturuyorum sgk güvencem var cevap için teşekür ederim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tedavinizi köpük&skleroterapi+radiofrekansla yaparız.SGK lılara %50 indirim yapmaktayız.

  • ahmet diyor ki:

    hocam merhaba bende great 4 ultrason sonucu toplardamarda sıkıntı var dedi doktor ameliyat olmamı söledi.olmasam damar tıkanıklığı gibi daha ciddi hastalıklar ortaya çıkarmı ameliyat kesin çözümmü tekrarlar mı varisler tekrardan.

    ameliyat hiç olmasam ömür boyu problem olurmu?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Ahmet bey;varis tedavisinde ameliyat artık tarihin derinliklerinde kaldı.Ameliyatsız yöntemler ameliyata göre çok daha başarılı sonuçlar vermektedir.Kliniğimizde köpük+radiofrekansla işinizden gücünüzden alıkoymadan günlük yaşantınıza devam eder iken tedavinizide ameliyata göre çok daha başarılı bir şekilde yaptırabilirsiniz.

  • melike diyor ki:

    ilginiz için teşekkür ederim cvbımı bukadar cobuk ilettiginiz için tedeviye mutlaka gelicem geleceğim zaman sizinle takrar irtibata gecerim … teşekkür ediyorum gercekten biraz rahatladım işinizde başarılar dilerim sn. mustafa bolat hocam..

  • melike diyor ki:

    doktor bey ben 22 yaşıdayım üniversite sınavlarına hazırlanıyorum o yüzden günümün yarısı oturarak geçiyor.ve benim bacaklarımda kılcal damarlar oluşmaya başladı,kimisi belirgin değil kimisi leke halinde ançak yanmalı bir ağrı oluyor ayaklarımda ve bundan önce hiçbir problemim yoktu zaten ailemde hiç kimsede yok ırsi değil yani ve doktora gitmedim sizce tdavimi olmalıyım tedavi olmassam ilerlermi yoksa spor ve egzersizle gidermi lütfen bana yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Acil bir konu değil sınavlarından sonra bize gelirseniz tedavinizi yaparız.

  • emine diyor ki:

    hocam benim bacaklarımda şişme karıncalanma kaşınma var damarlarım tam belli degil ama doktora gittigimde kas yada varis baslangıcı diyerk varis durdurucu hap ve kas gevsetici verdi. ben 19 yaşındayım nasıl bir tedavi önerirsiniz acı duymaktan korkuyorum hergün damarlarım çatlıyormus gibi acı var bacaklarımda c vit eksikligide yol acar dediler sınava hazrlanıyorum calstıgımdan cok oturup cok yuruyup ayaktada duruyorum ne yapmalıyım nasl beslenmeliyim? cok yurumekte zararlı mı? ve nasıl gecer onu ögrenmek istiyorum cevap verirseniz cok tesekkur ederim.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Şikayetlerin varisle ilgili gözükmüyor.Spor yaparsanız şikayetlerin azalır.İlaca ihtiyacın yok.

  • hayat diyor ki:

    merhaba doktor bey ben yaklşık 1 ay önce sclekterapi ve radyo frekans yöntemiyle varis tedavisi oldum.Fakat geçmeyen yerlerim.Kendi Adanada oturduğum için orda tedavi oldum.Acaba geömyen yerlere ikinci kez radyo frekans uygulansa bi zararı olurmu?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Sorunuza diğer siteden cevap verdim.

  • canan diyor ki:

    42 yaşındayım 18 senedir varisim var doppler sonucunda iç varis dediler ama yapılacak bir şey yok 4sens önce demişlerdi ama şimdi değişik tedaviler çıkmış bana hangi tedavi olur bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa Bolat
    yeni bir doppler raporunu bize yazabilirseniz size yardımcı olabiliriz.

  • zeynep diyor ki:

    26 yaşımdayım 1 çocuğum var doğumdan öncede varislerim vardı doğumdan
    sonra bacaklarımda çatlaklar oluştu 6 sene oldu doğum yapalı ve geçen gün doktora gittim ve bana bacaklarında varisköz olmuş sağ vsm kalibrasyonu proksimalde 7,6 mm sol vsm kalibrasyonu 5,7 mm ölçülmüştür dedi ameliyat yani lazerle tadavi olmam gerektiğini söyledi sizce çok mu büyük sorun birde sigara kullanıyorum şimdiden teşekürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Ağrılarında oluşmaya başlamış tedavi olmalısınız.Kliniğimize gelirseniz sizi çok kolay şekilde köpükle tedavi yapabiliriz.Sitemizi incelerseniz bu konularda çok şey bulursunuz.
    http://www.medicalart.com.tr
    http://www.varisistanbul.com
    http://www.istanbulvaris.com

  • fatih diyor ki:

    merhaba hocam iyi günler diliyorum: sol uyluk posterior kesimine yönelik yapılan yüzeyel doppler US incelemede;yaklaşık 4cmlik bir alanda,yer yer tromboze dilate tortioze venöz yapılar izlenmiş olup,çevre yağlı planların inflamasyona sekonder ekojenitesi artmıştır(tromboflebit).. şeklinde bir yuzeyel ultrasonografi raporum vardi bu raporu daha once size soru olarak atmistim ve toplardamar iltihabı teshisini koymuştunuz.ameliyat oldum hocam burası icin.ilk baslarda problemim yoktu ancak daha sonra;tuzlu yemem,suyu fazla icmemem ve bandaji sıkı sarmamam gibi bir ton ihmal sonucu yaralı bölgem ve bacağim feci şekilde komple şişti .şuan bacağımda komple sıkı elastik bandaj var ve ayak haric şişlikler baya düzeldi.ayak ve bacağımda sıkılıktan soğukluk ve uyuşma oluyor.hocam bu şişliklerden nasıl kurtulacagım,bandaji ne kadar kullanmam gerek ve bu aşamadan sonra varis çorabı kullanilmali mı… hocam engin tecrübenize sığınıyorum bana lütfen bilgi verir misiniz.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Sanırım size daha önce ameliyat olmaman gerektiğinide yazmışımdır.Tromboflebitin tedavisi ameliyet değildir.Artık bütün bu soruları ameliyatı yapan doktor arkadaşa sorman gerekir.Sağlıklı günler dilerim.

  • Sakin diyor ki:

    Merhaba hocam, Yaşım 38 sol ayğımda belirgin varislerim var.doktora gittiğimde doppler us renkli çekiminde raporda yazanları aynen belirtiyorum.sol ana iyüzeysel ve derin femoral ,sahenöz popliteal ve kural derin ven lümneleri acık izlenmiştir.Augmentasyon ve kompresyon testlerine yanıt poizitiftir.trombüs formasyonu gözlenmemiştir.
    Valsalva manevrası esnasında sol SVF’de 5 saniyeli süreli düşük debili venöz reflü dışında incelenen diğer derin venlerde valsalva ile anlamlı venöz reflü saptanmadı.
    Sol safenofemoral ve safenopopliteal bileşkeler acıktır.reflü saptanmamıştır.su an doktorun verdiği varis corabı giyiyorum ve sürekli giymem gerekecekmi?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimize geldiğinizde sizi varisinizdende çoraptan da kurtarırız.

  • fatih diyor ki:

    merhaba hocam ben fatih 20 yaşındayım.sol bacagin uyluk kesiminde 1 yıla yakın suredir bir şişlik vardi,ilk zamanlar agrisini cok onemsemedim fakat suan tekrar bu agri nuksetti.temas edince o şiş bolge agriyor ve rahatca yuruyemez oldum.yuzeyel ultrasongrafi raporum şöyle hocam bana bilgi verir misiniz;

    sol uyluk posterior kesimine yönelik yapılan yüzeyel doppler US incelemede;yaklaşık 4cmlik bir alanda,yer yer tromboze dilate tortioze venöz yapılar izlenmiş olup,çevre yağlı planların inflamasyona sekonder ekojenitesi artmıştır(tromboflebit)..
    Op.Dr.Atilla KAYA
    toplar damar iltihabı teşhisi konmuş

  • ertuğrul kabataş diyor ki:

    sağ bacağımda yaklaşık 2 cm kalınlığa kadar olan varisler mevcut.daha önce de sol bacağımdan aynı şekilde varis vardı 2006 ameliyat oldum. şimdi sağ bacağım da oluşan varisleri köpük tedavisi ile tedavi ettirmeyi istiyorum. sgk lı olduğum için sgk dan da yararlanmak istiyorum. acaba bana maliyeti ne kadar olur?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bizim kliniğimizde SGK lılar için varis tedavi ücretleri 300-3000tl aralığındadır.Ama bacağınızın resmini bize gönderebilirseniz size daha yaklaşık fiyat verebiliriz.

  • GÜLCAN PARA diyor ki:

    Hocam yaşım 32 doğumda sonra bacaklarımda oluşan varisten dolayı bacaklarımda oluşan ağrıdan dolayı KARDOLOJİYE gittim varislerin çok ilerlemediğini söyledi ameliyatla geçebilir diye söyledi. Lazerle ameliyat kesin çözümü şunu merak ediyorum ameliyattan sonra tekrarlarmı SAYGILAR
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bütün tedavi yöntemlerinden sonra tekrar varis olabilirsiniz.Ama bu oluşacak varisin hiçbiri eski tedavi olduğunuz varis değildir.Yenileri oluşmuştur.Oluşan varisler tedavi olmasa isenizde oluşacaktır.Ama ameliyat varis tedavisinde çok mazide kaldı artık yeni tedavi yöntemleri çok daha başarılı sonuçlar vermektedir.Neden en zorunu düşünüyorsunuz?

  • fatoş aylin diyor ki:

    merhabalar hocam. Yaşım 43,bacaklarımın alt kısmında aniden beliren ağrılar sebebiyle bir kardiyoloğa gittim. çekilen doppler sonucu doktorum ömür boyu varis çorabı giymemi, daha önce annemde oluşan akciğer embolisi nedeniyle genetik yatkınlığım olduğunu ve benimde aynı riski taşıdığımı söyledi..bunun dışında yapılacak bir şey olmadığını belirtti. Aynı zamanda tansiyon hastasıyım.

    Doppler raporumda yazanlar aynen şöyle:

    Valsalva manevrası ile sağ VSM lümeninde grade4, sol uyluk orta kesiminde VSM de grade 2-3 .. Distal augmentasyon manevrası ile proksimalde kan akımında artış tespit edilmiştir.

    kol ve bacaklarımda karıncalanma ve ağrılar beni çok rahatsız ediyor. acaba bu durumda yapılabilecek bir tedavi şekli önerebilir misiniz.. cevaplarsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler..
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Şayet kliniğimize gelirseniz hem sizi muayene etmiş oluruz hemde daha fazla aydınlatırız.Bir hasta için klinik muayenede tetkik kadar önemlidir.Ama bu rapora göre sizi tedavi edebiliriz.Bu varis ve şikayetlerinizden de kurtulursunuz.Ömür boyu çorap giymek zorunda olmazsınız.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • kemal diyor ki:

    Merhaba hocam. ben ayın 14 gün oldu dizimin altında köpükle varis tedavisi oldum. ancak henüz ağrılar devam etmektedir. özellikle dizimden kasığa doğru gelen damarda bir sertlik ve ağrı var, köpük tedavisi sonrası doktor bir ağrı kesici birde doxium yazdı başka da herhangi bir işlem yapmadık. tedaviyi kalp damar cerahisinde oldum. acaba eksik bıraktığımız bir şey var mı veya sizin önereceğiniz yapacağımız bir şey var mı. teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kemal Bey;sanırım sizle online de yazıştık.Bizim kliniğimizde köpük tedavisinden sonra hastalarımıza bandaj yada ilaç vermiyoruz günlük yaşantınıza aynen devamı öneriyoruz sadece ağrı olduğunda bir ağrı kesici ilaç öneriyoruz.Buna bakarsan doktorun fazlasını yapmış.15 gün ağrı için uzun bir süre değil.Sertlikte normal.

  • mrhb hocam ben yusuf diyor ki:

    ben varis hastasiyım dopler sonucu sol tarafta ana femoral ven yuzeyel ve derin femoral ven ile popliteal derin krural venler .derin venöz yapıların çapları normal lümen iç yüzeyleri düzenli trkmbozis bulgusu yok, sol inguinal sahada kısa çapl 1cm olan cok sayıda lenf nodu mevcut ,ayak bilegi düzeyindec,cilt altı dokular belirgin derecede önemii görümdedir ,altı düzeyinde küçük safen hattı boyunca dilate ve tortioze kollateral venoz yapıları var hocam cevap verirseniz sevinirim ssklıyım ücret nekadar olur,k,maraştan yazıyorum iyi çalışmalar

    Op.Dr. Mustafa BOLAT
    Dopler sonucunuza göre;sizin 3-4 gün içerisinde tedavinizi yaparız.Kliniğimizde tedavi ücretleri 300 – 3000 tl arasındadır. Net rakamı ancak muayene esnasında söyleyebilmekteyiz.Varisiniz köpük tedavisine uygun görünüyor.

  • yusuf adalar diyor ki:

    sag ana femoral,derin femoral, yüzeyel femoral valsalva ile reflü akım örnekleri alınmıştır. bunun anlamı nedir? diye sormuştum sizde Bacaklarınızdaki toplar damarlarda kanın geriye doğru kaçağı var demiştiniz doktor ameliyat dedi tarih verdi ne diyosunuz bu konuda
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Ameliyat artık çok ilkel bir tedavi yöntemi.Ameliyatsız yöntemler çok daha başarılı sonuçlar vermekte hasta çok daha az zahmet çekerek varislerinden kurtulmaktadır.Kliniğimize müracaatında sizi işinize gücünüze devam eder iken varislerinizdende kurtarırız dediniz. yalnız benim bacagımın dış görünüşünde bişey yok bu normalmi

    Op. Dr. Mustafa BOLAT
    Dışardan görünmeyen bir varis hastalığı olamaz.Bulunduğunuz yer uzak değilse, buyrun kliniğimize gelin sizi birde biz muayene edelim.Size daha net bilgi verebiliriz.Kliniğimizde varis muayenesi ücretsizdir.

  • kader diyor ki:

    yeşilkartlılar için de geçerli mi acaba?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Maalesef hayır.

  • yusuf adalar diyor ki:

    sag ana femoral,derin femoral, yüzeyel femoral valsalva ile reflü akım örnekleri alınmıştır. bunun anlamı nedir? diye sormuştum sizde Bacaklarınızdaki toplar damarlarda kanın geriye doğru kaçağı var demiştiniz doktor ameliyat dedi tarih verdi ne diyosunuz bu konuda
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Ameliyat artık çok ilkel bir tedavi yöntemi.Ameliyatsız yöntemler çok daha başarılı sonuçlar vermekte hasta çok daha az zahmet çekerek varislerinden kurtulmaktadır.Kliniğimize müracaatında sizi işinize gücünüze devam eder iken varislerinizdende kurtarırız.

  • doğukan diyor ki:

    merhaba hocam geçen hastenede dopler sonucunu almaya gittim yazan şey şu,sol vsm de valsalva ile devamlı patolojik reflü akım izlenmiştir ne anlama geldiğini merak ediyorum bide fazla ayakta durunça diz altında çıkan varislerim cok ağrıyo özelikle gece yatarken kasık bölgelerim çok ağrıyo sizce amilyat gereklimidir yardımcı olursanız sevinirim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    İleri derecede varisin var demektir.Kliniğimize müracaatında sizi ameliyatsız tedavi yapabiliriz.

  • hasan diyor ki:

    Merhaba hocam size sonuçlarımı aktarıyorum, tedavi süresi ve tedavi ücreti hakkında bilgi verebilir misiniz? (SGK’lıyım)

    Sol safeno-femoral bileşke ve VSM’de valsalva manevrası ile Grade 2 reflü izlenmiştir.
    VSM trasesi boyunca geniş olup femoral ve krural bölgede VSM trasesinde varisler izlenmiştir.
    VSP normaldir.
    Solda perforan venler patenttir.

    Sağ safeno-femoral bileşkede ve VSM de valsalva manevrası ile grade 3-4 reflü izlenmiştir.
    Sağda kurural bölgede nontromboze variköz venler saptanmıştır.
    Sağ perforan venler patenttir.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Sorduğun iki soruyada muayene etmeden net cevap vermek mümkün değil.Kliniğimizde bir hafta içinde tedavi etme imkanımız olabilir.Ücretlerimizde 300-3000TL. aralığındadır.

  • yusuf adalar diyor ki:

    hocam doktor bir sonuç verdi şöle yazıyor. sag ana femoral,derin femoral, yüzeyel femoral valsalva ile reflü akım örnekleri alınmıştır. bunun anlamı nedir?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bacaklarınızdaki toplar damarlarda kanın geriye doğru kaçağı var demektir.

  • nuran diyor ki:

    merhaba hocam.ben yaklaşık 1buçuk ay önce kliniğinizde köpük tedavisi yaptırmıştım.bacaklarım da çok kaşıntı var şu anda acaba iyileşme süreciyle bi ilgisi varmi merak ettim de.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Olabilir.(Pruzon pomad) kullanınız hemen geçecektir.

  • çağkan diyor ki:

    hocam mrb,
    size dopler sonucumu aynen aktarıyorum ve fikrinizi almak isterim:
    SONUÇ:sağ safena magna veninde tüm trasesi boyunca grade 4 reflü.
    özellikle de ameliyatsız (lazer-radyo frekans) yöntemleriyle çözülebilir bir sorun mu ve kabaca maliyeti hakkında(sgk lıyım) bilginize başvurmak istedim.
    saygılar.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Köpükle oldukça başarılı, kolay ve rahat tedavi edilebilirsiniz.Bizim kliniğimizde SGK lılar için ücret 300-3000tl aralığındadır.

  • hıdır diyor ki:

    sağ tarafta afvs ve ssa olduğu duvarlarında yaygın atloskloterik olduğu söylendi lütfen yardımcı olurmusunuz ne olduğunu anlayamadım acil lütfen
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Raporu net yazamamışsınız bunu şikayetlerinle beraber yazmış olsa idiniz size daha faydalı olabilirdim.Şu anda atar damarınızda yaygın kireçlenme olduğu gibi bir ifade mevcut.

  • dg diyor ki:

    mrb hocam daha önce dopler sonucumu size yazmıştım.Bugün yeniden bir dopler daha çektirdim.(sonuç diğerinden farklı)Sonuç şöyle:Bilateral alt ekstremite venöz sistem renkli dopler incelemsinde;her iki ana yüzeyel ve derin femoral saphenöz,popliteal ve krural derin ven lümenleri açık izlenmiştir.Augmentasyon ve kompresyon testlerinde yanıt pozitiftir.Trombüs formasyonu gözlenmemiştir.
    Valsalva manevrasında sol CFV de 2.06sn sağ CFV de3.63 sn reflü akımlar izlenmektedir.
    Sonuç:
    Bilateral alt ekstremite venöz yetmezlik
    Valsalva manevrasında sol CFV de 2.06 sn ,sağ CFV de 3.63 sn reflü akımlar
    hocam kliniğinizde nasıl bir tadavi uygularsınız ?Varislerden tamamen kurtulabilirmiyim? tedavi süresi ne kadar sürer? emekli sandığıyla anlaşmanız varmı
    şimdiden teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bu rapor size tedavi konusunda bizim birşey söylememiz için tek başına yeterli değil.Sizide mutlaka görmemiz gerekir.Klinik muayene bulgularıda bu tetkik kadar hatta daha önemlidir.Burada CVF de 3.63sn reflü önemli sizi mutlaka muayenede etmemiz gerekir.Muhtemelen hiç bir tedavi uygulanamaz.Ancak bunu muayeneden sonra söylememiz doğru olur.

  • seda diyor ki:

    Merhaba Hocam,
    Bacaklarım da bazı bölgelerde ,ince kılcal damarlarım var, haftalardır araştırma yapıyorum, tedaviden sonra bacaklarda çok uzun süre geçmeyen ya da kalıcı olan izler oluşabiliyormuş, böyle bir şeyin en ufak bir ihtimali var mıdır? iz kalmıyorsa da geçici izler maksimum ne kadar zamanda geçer,iz kalır korkusuyla tedaviye başlayamıyorum, beni bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkür ederim:)
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kılcal damar tedavisinde biz klinik olarak radiofrekans kullanıyoruz.Oluşan izler maximum 90 günde geçmektedir.Kalıcı iz kesinlikle hayır.

  • bilge diyor ki:

    dr bey varisim için çok endişelenmeliyim yani korkulacak bi durum mu birde tedavim kaç gün sürer ve kaça mal olur.ben il dışından gelcem. Tedavi sonrası şikayetim devam eder mi.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Öncelikle endişe edecek bir hastalığınız yok.Tedavi sonrası şikayetin devam etmez.Ücret ve süre ancak muayene esnasında söylenebilir.Size ancak alt ve üst sınırını söyleyebiliriz.300-6000tl aralığı SGK nız varsa %50 indirim yapılır.Süre olarakta 3-5 gün aralığında tedavinizi bitirebiliriz.

  • bilge diyor ki:

    Dr. Mustafa Bey derin venler normal solda safenofemoral bileşkeden itibaren ayak bileğine kadar safena magnada reflü vardır.sağ safena normal.perfonlar normal.bu dopler sonucunu yorumlar mısınız.iki bacağımda sürekli ağrı var yorulsam da yorulmasam da ağrıyor.varil sürekli ağrı yapar mı ve tedavim nasıl olur.teşşekkürler.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bu rapora göre tedavi edilebilir varisin var şayet kliniğimizi seçerseniz sizi ameliyatsız (köpük,radiofrekans,laser,scleroterapi,…gibi)yöntemlerle tedavi yapabiliriz.

  • MUSTAFA diyor ki:

    merhaba emekli bir beyim haliyle kısıtlı bir gelirim var sağ bacağımda varis oluştu ödem yapıyor diz altı neredeyse iki misli (diğer bacağa göre) şişiyor sgk haricinde para alıyormusunuz veya ne kadar masraf yaparım ilginize şimdiden teşekkürler kolaylıklar dilerim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tarif ettiğiniz kadarı ile varisiniz radikal tedavisi yapılamıyacak bir varis.Öncelikle bir doppler çektirip sonucuna göre değerlendirmek gerekir.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

    • MUSTAFA diyor ki:

      özür dilerim hocam ne demek redikal tedavisi yapılamayacak varis
      pek anlayamadım
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Varisinizi ortadan kaldıracak ameliyat,laser,radiofrekans,köpük,…gibi tedaviler yapılamaz anlamına.Ancak şikayetlerinizi azaltacak hastalığın ilerlemesini yavaşlatacak varis çorabı, ilaç gibi tedaviler (konservatif) yapılabilir.

  • elif diyor ki:

    sayın bolat hocam, yeni hostes oldum. hiç hamile kalmadım, yaşım 27. 22 yaşından beri ağda sonrası ufak tefek kırmızı kılcal damar çatlamaları gözlemliyorum bacağımda. lakin henüz 3 uçuş yapmış olmama rağmen var olan damarlar daha görünür hale geldi ve yeni ipliksi yapılar oluşmaya başladı.
    son uçuşumda orta basınçlı (140) kullanmama rağmen damarlı görünüm ilerlemeye devam ediyor. endişeliyim, acaba bu durumu engellemenin bir yolu yok mudur? lazer tedavisini mi yoksa köpük yöntemini mi daha tercih edilebilir buluyorunuz? bir de bu tedaviyi olduktan bir gün sonra, uçuşa gitmemde herhangi bir sakınca var mı? maalum kabin basıncı bizi mahvediyor.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Elif Hanım;kabin basıncı varisinizin artmasına sebep olmuş olabilir.Kliniğimizde varislerinden seni kurtarırız.Varis tedavisinde biz genellikle kombine (köpük+radiofrekans +laser+skleroterapi) bunlardan ikisi bazan üçünü bir arada kullanıyoruz.Tedaviden hemen sonra en uzak noktaya uçabilirsiniz.

    • elif diyor ki:

      cevapladığınız için teşekkür ederim. damarlar kırmızı iplik görünümünde, çok inceler. büyük bir alana yayılmış değiller ama potansiyelleri var gibi. muayene olmadan konuşmamız doğru değil, biliyorum ama anlattığım kadarıyla kaça patlar bana bu işlemler? ssk’lıyım.
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Ücreti muayene esnasında belirliyoruz.Tarifle birşey söylemek yanıltıcı olur.Söylediğiniz kadar ise 500-1000tl aralığında bir ücretle karşılaşırsınız.

  • rabia doğan diyor ki:

    Merhabalar annemin bacaklarında ilerlemiş varisi var.Fakat Ankarada sizin kalitenizde hizmet verecek bir klinik bilmiyorum.Hocam bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.İyi çalışmalar
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Maalesef bende bilmiyorum.Ancak size şunu söyleyebilirim bizim kliniğimize Ankaradan tedaviye gelen çok hastamız var.

  • erdinç sayan diyor ki:

    Hocam merhabalar.Sağ ve sol bacağımda ödemler var.Şu sıralarda sağ bacağımda 10 cm lik bir yerde kızarıklıklar oluştu ağrılı.Renkli Doppler sonucunu yazıyorum:
    1-Solda büyük safen ven çapı 6mm ölçülmüş olup,valsalva sonrası grade 1 reflü izlenmiştir.
    2-İnguinalde multipl reaktif görünümlü lenf nodları görülmektedir.
    Hocam yaşım 38 ve 135 kg yum.Hocam bunu yorumlarsanız ve neler yapmam gerektiğini söylerseniz çok mutlu olurum.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bacağınızda flebit yada lenfanjit olma ihtimali yüksektir.Doppler yaptırdığınıza görede doktora gitmişinizdir.Verilen ilaçları kullanmalısınız.

    • erdinç sayan diyor ki:

      Hocam cevapladığınız için teşekkür ederim.Doktorum bana sadece antibotik verdi ve bir de yürüyüş yapmamı önerdi.Siz de buna katılırmısınız.Yoksa başka ilaçlar da gerekir mi?
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      yeterlidir.

  • emrah yıldız diyor ki:

    peki tüm varisleri temizleme garantisi veriyomusunuz?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bu soruyu neden sorduğunuzu anlamadım.Mevcut varislerin tamamını %100 temizleriz Ancak bu sizde bir daha varis olmaz anlamına gelmez.Çünkü bacaklarınız var olacak bacağınız varsa damarda olacak damar varsa nasılki önceden yok olan varislerin şimdi varsa şu anda yok olan ilerde var olabilecek.Ama bu oluşan varisler hiçbir zaman eskisi olmayacaktır.

  • hakan diyor ki:

    sag bacagımın arka tarafında varıs var ve doktorlar lazerl yakılacagını söyledı ne yapmamı tavsıye edersınız
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Daha kolay ve etkin hemde daha ekonomik tedaviler var (köpük gibi) deneyebilirsiniz.

  • murat diyor ki:

    hocam merhaba çektirdiğim ultrasonda valsalva manevrası ile derin venöz sistemde ve safenomerol bileşkede reflü akım saptanmıştır
    safenomagma femoralis bileşkesinde 11 mm poplitel düzeyde 7.5 mm medial malleol düzeyde 3.5 mm hocam bu rapora göre varis ilerlemşmidir ameliyat gerekirmi
    iyi günler dilerim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bu rapor ilerlemiş bir varisi göstermektedir.Ama buna karar vermek için sizi mutlaka muayene etmek gerekir.Çünkü maalesef bu raporu yazan doktora göre aynı hastaya aynı zamanda farklı raporlar yazılabilmektedir yani anlayacağın her doktorun metresi farklı.Biz klinik olarak varis hangi boyutta olursa olsun yeterki tedavi edilebilir olsun(ameliyat dahil) ameliyatsız (köpük,skleroterapi,radiofrekans,laser,…gibi) yöntemlerle tedavi yapıyoruz.

  • kd diyor ki:

    sayın hocam, ben 32 yaşındayım. bekarım. nasip olursa evlenmeyi düşünüyorum. şu ana kadar cinsel yaşamımda herhangi bir olumsuzluk yok. yukarıda bahsettiğiniz varis tedavi yöntemlerinden harhangi birisisyle tedavi olunduğu taktirde cinsel fonksiyonlara herhangi bir olumsuz etkisi olur mu. mesela kısırlık gibi. varisli damarların iptal edildiği taktirde kan dolaşımını olumsuz etkilemesi ve cinsel fonksiyonların olumsuz etkilenmesi tereddütüyle sürekli ertledim. yardımcı olursanız çok memnun olur. şimdiden çok teşekkürler…
    op.Dr.Mustafa BOLAT
    Negatif bir olmadığı gibi pozitif etkisi olur.

  • pınar özgül diyor ki:

    merhaba hocam sol bacağımdaki şişlikler ve morartılar ve kramplar şikayetiyle gittiğim doktorun benden istedği ultrason sonucunu sizinle paylaşmak istiyorum doktora göstermek mümkün olmadı henüz çünkü randevu alamıyorum ultrason sonucum: sol safenofemoral bileşke çapı artmış olup valsalva manevrası ile uzun süreli yüksek amplitüdlü reflü akım izlenmiştir. sol vena safena magma lümen çapı en geniş lokalizasyonunda 10.5 mm ölçülmüş olup artmıştır. valsalva manevrası sırasında sürekli yüksek amplitüdlü reflü saptanmıştır. renk modu incelemesinde lümen dolumları tabiidir. yazanları direkt aktardım ama uzun uzadıya yazmak istemedim sayın hocam fikrinizi beyan ederseniz bu sonuç neticesinde çok memnun olacağım ve nasıl bir tedavi süreci beni bekliyor merak etmekteyim teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Doppler raporunuza göre ilerlemiş bir varisiniz var gözüküyor.Tedavi imkanın var.Bizim kliniğimizi seçerseniz sizi ameliyatsız yöntemlerle (köpük,scleroterapi,laser,radiofrekansla,…gibi) tedavi yapabiliriz.Tedavi sürecinde işinize gücünüze devam edebilirsiniz.Normal hayatınızda bir değişiklik yapmanız gerekmez.

  • Ayşe YILMAZ diyor ki:

    Merhaba hocam.Bugün ayak bileklerim ve dizlerimdeki şişlikler nedeniyle -özellikle sol taraf- doppler ultrason çekildim.Çıkan sonuçlar şöyle:
    Sol CFV de grade 1 yetmezlik.
    Bilateral SMV de grade 1 yetmezlik.
    Bu sonuçları yorumlarsanız sevinirim.
    Ayrıca bundan 7,5 ay öncede aynı nedenlerle doppler çekilmiştim ve bana varisim olduğu söylenerek-bacaklarımda damar görünümü yok yoktu ve hala yok-ilaç ve varis çorabı-orta basınçlı- tedavisi önerildi.Tedavinin pek bir faydasını göremedim.Eskisi gibi belirgin bölgelerde şişkinlik yerine daha geniş alanlarda şişkinlikler-özellikle dizde- oluşmaya başladı.Bu yüzden tekrar doppler ultrason çekildim ve sonuçlar yukarıda belirttiğim gibi.Bu sonuçlar neyi gösteriyor ve ben bu hastalıktan kurtulmak için nasıl bir tedavi uygulamalıyım.Yardımlarınızı bekliyor ve ilginiz için teşekkür ediyorum.Saygılarımla…
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Ayşe hanım;bu raporlarda önemli bir şey yok.Ama bir hasta için doğru bir yorumda bulunabilmek için mutlaka hastayı görmek gerekir.Hasta ile beraber bu rapor anlam kazanabilir.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.Buyrun gelin size daha çok yardımcı olalım.

  • okan senol diyor ki:

    merhaba hocam benim ayaklarda çok terleme var ve birkaç senedir ayak bileklerimden yukarıya doğru çillenme ve lekelenme başladı.kilolu olduğumdan ve işimin ayakta yapılması gerektiğinden bazı günler ağrıda olmakta. k onu hakkında ne yapabilirim saygılar…
    Op.Dr.Atilla KAYA
    dermatologla görüşmelisiniz.

  • yeliz sengül diyor ki:

    merhaba hocam.benim iki bacagımda da varis vardı.merkezinizde gecen yıl tedavi oldum tamamen geçti fakat herkes varisin kalıcı bir hastalık oldugunu ve en kısa zamanda tekrarlayacagını söylüyor bunu engellemeye yönelik bir tedavi varmı varsa siz uyguluyormusunuz şimdiden ilginize teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Korunmak için herhangibir ilaç v.s.yok.Ancak ayakta fazla kalmayacaksınız.Uygun varis çorabı koruyucu olabilir.

  • AYSU TUTAR diyor ki:

    Merhaba Hocam,
    İntihara ramak kaldı, artık bacaklarım bana ait değillermiş gibi davranıyorlar, iki kocaman kütükmüş gibi, keşke kesip atabilsem…
    son doppler us:
    sağ:valsalva ile SFV distalinde düşük ampütütlü devamlı reflü,PV de uzun süreli reflü akım mevcut.
    -Sağ SFV de Grade 4 Venöz yetmezlik
    -Sağ PV de Grade 3 Venöz yetmezlik MEVCUT.

    sol:valsalva ile sefenofemoral bileşke ve VSM de devamlı reflü akım, PV de uzun süreli reflü akım mevcut.
    -sol safenofemoral bileşke ve VSM de Grade 4 venöz yetmezlik
    -sol PV de Grade 3venöz yetmezlik MEVCUT.

    ölmek lazım değil mi hocam, hayatım cehennem azabından beter…
    Yetmezmiş gibi kollarım da ağrımaya başladı, ellerim, avuç içlerimdeki damarlar tuhaf bir biçimde belirginleşip morarıyor? Anlamıyorum.
    29 yaşındayım,1.72 boyunda, 58 kiloyum, ne evlendim ne de çocuk yaptım daha, sol bacağım iğrenç görünüyor.
    BENİM İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI? TEŞEKKÜR EDERİM!!!
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Elbette var.Bunun için kliniğimize randevu alıp gelmeniz gerekir.Raporunuz çok kötü değil tedavi olabilirsiniz.
    Tel:0212 574 25 25 i arayınız

    • AYSU TUTAR diyor ki:

      Siz ciddi misiniz Hocam,8 yıllık öğretmenim, bir sürü hekimle görüştüm derin ven reflüsü olduğu için , eğer genişlemiş yüzeyel venleri kapatırsan daha da mahvolur , üç beş zaman sonra beter hale gelir dediler…
      Eğer cidden bir sonuç alınabilecekse uçarak bile gelebilirim, çünkü psikolojim bozulmanın da ötesine geçmiş durumda bu lanet ağrılar yüzünden, ne uygulanabilir Hocam? Ayrıca ciddiye alıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim!
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Aysu hanım;öncelikle nerede yaşıyorsunuz.Yeriniz uzak ise bize bacaklarınızın resmini çekerek gönderiniz telofon numaranızıda yazınız size soracağımız ilave sorularda olacaktır.Eski yeni bu konu ile ilgili tüm raporlarınızı yazınız.
      drmustafabolat@hotmail.com
      adresine gönderiniz size yardımcı olalım.

  • Fahri GERÇEK diyor ki:

    Sol VSM de valsalva manevrası boyunca reflümevcuttur(orta-yüksek derecede venöz yetmezlik)Bilateral PV de valsalva boyunca reflü mevcuttur (solda orta sağda düşük dzeyde venöz yetmezlik).Bilateral VSP lerde net reflü saptanmadı.

    Sol dizaltı krurris 1/3 inferior kesiminde belirginleşen yer yer izlenen variköz venöz genişlemeler mevcuttur.Lümenleri açıktır.

    saygılarımla.. teşekkürler..
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bu doppler raporuna göre ciddi varisin var demektir.Tedavi yöntemi için klinik muayenede önemlidir.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • sibel varol diyor ki:

    sağ alt ekstremite venöz yapılarında kompresyon ve augmentayona yanıt alınmıştır. bu ne demektir teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bacaklarınızdaki toplar damarlar için yapılan doppler tetkiki sonucu normal anlamına gelir.

  • sebnem diyor ki:

    hocam selamlar
    bende de varis problemi var.29 yaşında okul öncesi öğretmeniyim bir çocuğum var.ikinci hamileliği düşünüyorum fakat varisin ilerleme durumu söz konusuymuş.doplerden çıkan rapor:
    popliteal vende düşük ampitütlü grade 4 venöz yetmezlik,üst bacak orta kesim düzeyinde çapı 2.4mm ölçülmüştür.solda;
    infra sefanik segmentte AFV de 0.7 saniye süren venöz yetmezlik,sefano femoral bileşke düzeyinde 0.57 saniye süren vönöz yetmezlik izlenmiş.üst bacak orta kesim düzeyinde çapı 2.5mm ölçülmüştür.
    köpüklü tedaviyi önerirmisiniz? ne yapmalıyım?bacaklarımda çok ağrı var yardımcı olursanız sevinirim.bu arada şehir dışındanım.şimdiden ilginize desteğinize teşekkür ediyorum.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimize gelebilirseniz sizi köpükle tedavi yaparız.

  • seher koç diyor ki:

    hocam merhaba ,
    2 ay önce köpükle klıniğizde tedavi oldum varis ama bacaklarımdaki morluklar geçmedi bu durum normalmi şimdiden teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Morluklar için iki ay uzun bir zaman değildir.Merak etmeyiniz mutlaka geçecektir.

  • SEZGİN diyor ki:

    RANDEVU ALDIM SİZE GELİRKEN TEST YAPTIRMAMIZMI GEREKİYOR. HERKEZ Bİ TEST SONUÇLARINI YAZMIŞ SİZE. BEN HİÇ DOKTORA ÇIKMADIM BU KONUYLA İLGİLİ HİÇ BİR TEST YOK BENDE. ŞU VARİS AĞRILARIDA BİTİYOMU TEDAVİDEN SONRA YİNE İSTEĞİM KADAR AYAKTA KALABİLECEKMİYİM. ESKİ SAĞLIĞIMA KAVUŞURUM DİMİ. ŞUAN 2 SAATTEN BİRAZ FAZLA AYAKTA KALINCA ÇOK AĞRIM OLUYOR. BÜTÜN GECE AYAKLARIMI DİKMEK ZORUNDA KALIYORUM. TEDAVİDEN SONRA YİNE TEKRARLIYORMU.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Test yaptırman gerekmez ihtiyaç olursa biz isteriz.Ağrılarınız varise bağlı ise mutlaka geçecektir.Tedavi edilen damarlar tekrar varis olamaz.Ama bu sizde birdaha varis olmayacak anlamınada gelmez.

  • aslı diyor ki:

    hocam ben vandan hastanız adetim bayağı gecikti sebebi iğneler olabilirmi tedavi sonrası bu durum normal midir?tesekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Yapılan tedavinin adetle bir ilgisi yok.Siz durumunuzu kadın doğum doktoruna bir anlatın.

  • melis diyor ki:

    köpükle tedavi sonrası adet gecikmesi yaşanır mı yada gebelik riski varsa sonuç neolur teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Köpükle tedavi sonrası bu güne kadar adet gecikmesinden bahseden hastamız olmadı böyle bir yayında yok.Gebelik varsada çok erken dönem olduğu için bir risk taşımaz.Ayrıca geç dönemdede bir olumsuz yayın yok ama biz yinede hamilelikte tedaviye almıyoruz.

  • PINAR diyor ki:

    Hocam merhaba,

    Bende yeni sonucumu aldım sanırım bacaklarımdaki varisler dolayısıyla uyuşa yaşıyorum. İkametime yakın olduğunuz için tedavi olmak istiyorum.

    SONUÇ: SMV de sağda grade 1, solda grade 2 yetmezlik

    Buna göre durum nedir?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Basit bir varisiniz var gözüküyor.Kliniğimize gelirseniz sizi tedavi yapabiliriz

  • neslihan sungur diyor ki:

    hemanjiyom tedavisi yapılıyormu benim yüzümde var oldukça büyük tahminen ne ücret öderim saygılar
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tedavi yapılıur.Ücret muayene sonucu belirlenir

  • muhammed diyor ki:

    valsalva manevrası sonrası sağ cvf de uzun sureli duşuk debili reflu akım izlenmiştir sağ vsm capı normaldir sol vsm capıproksimalde normal olup popliteal duzeyde 8mm olculmuştur sol vsm de kontınu reflü akım izlenmiştir solvsm den kruris orta kesimden ayrılan dallada variköz dilatasyonlar izlenmiştir (Augmentasyon testine yanıt izlenebilen tum segmetlerde (+) pozitiftir )
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Öncelikle neyi sorduğunuz anlaşılamamıştır.Doppler raporu varis teşhisinde herşey değildir.Yardımcı bir ensrumandır.Muayeneyi tamamlar.Çoğu zaman buna ihtiyaç bile yoktur.

  • hüseyin diyor ki:

    merhaba hocam, 22 yaşındayım sağ bacağımda diz üstünde 3-4 yaşımdan beri yaklaşık 2 cm çapında daire şeklinde bi varis var doktora gittiğimde kullanılmayan damar olduğunu ve zararsız olduğu söylendi ancak aynı şeyin biraz daha ufağı sırtımın alt bölümünde çıktı ve böbrek bölgemdede 1 nokta kadar morarma var bunlar ilerleyebilirmi ne yapmalıyım?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Anlattığınız kadarıyla venöz bir malformasyonunuz mevcut.Görmeden bunu bile söylemek zor kliniğimizde muayene ücretsizdir.Gelebilirseniz size daha çok yardımcı olabiliriz.

  • sevcan diyor ki:

    merhaba hocam; bacaaklarımda tam da tarif edemediğim gece uyutmayan uyuşma gibi bir nedenden dolayı doktora gittim. uktrason sonucu şöyle: sağ vsm lümeninde proksimal kapakta valsalva manevası ile grade2 reflü akım izlenmiştir.
    doktorum muayene etti bana varis çorabı almamı önerdi başka da birşey söylemedi. bu çıkan sonuç kötü mü ilaç filan kullanmam gerekmez mi çok koruyorum. çok hareketli bi insanım. bana ne önerirsiniz?
    cevabınız için şimdiden teşekkürler.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Mutlaka yürüyüşte yapmalısınız(günde 5km kadar)

    • Anonim diyor ki:

      merhaba hocam, benimde varis problemim var size gelmeyi düşünüyorum en son aldığım tahlil sonucu paylaşmak istiyorum. venöz renkli doppler US incelemesinde; derin ve yüzeysel venlerde lümen içi patolojik eko saptanmamıştır tüm venlerde kompresibilite
      pozitiftir venlerde spontan fazik akım varlığı saptanmıştır her iki taraf safena mangna veninde safenofemoral bileşke dahil sollda diz üstü ve diz altı, sağda diz üstü seviyede solda grade 2 sağda grade 1 yetmezlik izlenmiştir
      solda daha belirgin olmak üzere her iki uyluk distali ve krural seviyede nontromboze minimal varikoz venöz dilatasyonlar izlenmiştir.
      bunun sonucunda ameliyat olabilirmiyim nasıl bir tedavi uygulanır cevaplarınızı bekliyorum saygılarımla…

  • şk diyor ki:

    selam 34 yaşındayım yürümeyi seven biriyim ancak sabah kalktığımda normal olan alt bacak baldırlarım gün içinde şşmeye başlıyor dopler çektirdi sonuç şu:valsalva manevraları ile sağ ana femoral vende,yüzeyel femoral vende grade 1 reflü akım saptandı.sol ana femoral ven ve yüzeyel femoral vende grade 1 reflü akım saptandı.dr. çok ciddi bir durum olmadığını söyledi ancak benim şikayetim gün içinde şişen bacaklarım.bunun çözümü nerdir?teşekkürler
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Ayakta fazla kalmamaya dikkat ediniz yürüyüşü artırarak devam ediniz.Varis çorabı giyiniz.

  • ramis uzun diyor ki:

    Mrb hocam, sag bacagimda renkli ultrasonda cfv de grade 2 reflu yaziyo. Röntgende, emar da bisey cikmadi
    . Genel cerrahiye gittim varis corabi verdi . Ayagimin altı topuk tarafi azcik yürudügümde cok ağrıyor. Ameliyatla kurtulabilirmiyim bu dertten ?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bu bulgu sizin hakkınızda kesin bir şey söylememiz için yeterli değildir.Muayene bulgularıda önemlidir.Sizi muayene etmeden söylenecek şey yanıltıcı olur.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • ahmet can diyor ki:

    hocam merhaba, sağ bacağımda büyük varislerm vardı, bunlar hem ağrı, ayakta şişlik yapıyordu, 6 yıl önce sağ ayağımdan varis ameliyatı oldum, ameliyattan sonra gayet rahatlamıştım, yalnız, son iki senedir ameliyat olduğum bacağım dan tekrar varis oluştu, bundan 15 gün önce oluşan varis te kızarıklık ağrı, şişlik ve morarma oldu, doktora gittim, antibiyotik tedavisi ve dinlenmeyle geçeceğini söyledi fakat geçmedi , başka bi doktora gittim, renkli doppler çektirdik, dopler sonuc aynen şöyle;

    İşlem adı; Alt ekstremite venöz sistem renkli doppler Us: Sağ

    B mode US incelemede derin ve yüzeysel venlerde lümen içi patolojik oko(trombüs) saptanmamıştır. Uylukta ve baldırda cilt altı variköz ven görülmemiştir. tüm venlerde kompresibilite pozitiftir. Doppler incelemede venlerde sponton fazik akım varlığı saptanmıştır. Valsalva manevrası ile birlikte uygulanan dupleks incelemede ; derin venlerde (CFV, SFV, DFV, PV) yetmezlikte uyumlu reflü akım izlenmemiştir. Yüzeyel(vsm,vsp) venlerde yetmezlikte uyumlu olan reflü akım saptanmamıştır. Sağ kural bölgede tromboze variköz venöz yapılar izlenmiştir.
    İşlem ADI; Alt ekstremite arteriel sistem renkli doppler US; sağ
    B mode US görüntülemede arteryel lümenler içerisinde patolojik eko (aterom plağı trombüs) saptanmamıştır.
    CFA dan başlayarak sırasıylA, SFA, DFA, POPA, PTA, ATA VE ADP ler segmentleri boyunca incelenmiştir, Spektral incelemede tüm arterlerde trifazik akım mevcut olup akım hızları normal sınırlar içerisindedir. Stenozla uyumlu monofazik veya dampened akım izlenmemiştir,
    hocam durum kötümü; ne yapılması gerekiyor, ameliyatmı?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bacağınızda flebit oluşmuş.Telaş etmeyiniz.İstirahat ediniz onlar iyileşecektir.Yeriniz yakın ise kliniğimize geliniz sizi daha fazla aydınlatırız.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • Özlem diyor ki:

    Hocam merhaba, uzun yıllardır bacaklarım sabah kalktığımda ödemsiz olmasına rağmen , gün içinde aşama aşama şişiyorlar. Bu yüzden birkaç kere doppler çektirdim ama doktorlar önesenecek bir durum olmadığını söylediler. fakat 2.5 yıl önce sol bacağımda derin ven trambozu tehisi ile hastanede yattım. pıhtının 10 cm olduğu söylenmişti o zaman. Hastanede damardan ve oral yolla kan sulanırıcı ilaçlar aldım. 6 boyunca da coumadin kullandım. Daha sonra doktorum ilacı bırakabileceğimi ve normal hayatıma dönebileceğimi söyledi. Şu an da kan sulandırıcı ilaç kullanmıyorum. Kesin bir çözüm arıyorum ve bacaklarım hala gündüzleri şişiyor,üşüdüğümde de yüzeysel morarmalar oluyor (eskiden de morarmalar olurdu) ve çok az da olsa sol ayak bileğimde son zamanlarda kılcal damarlar (herlade varis oluyor bunlar) görüyorum. Başka yerlerde de belli belirsiz az miktarda kılcal damarlarım var yine. Morarmalarım ise ortam sıcaksa kesinlikle olmuyor. Hocam bacaklarımdaki bu sorunlardan usandım desem abartmam. Ağrı olmuyor ama görsel olarak beni çok rahatsız ediyor. Bacak şişkinliklerimden, morarmalardan ve kılcal damarlarımdan kurtulma şansım var mı? Şimdiden teşekkür ederim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kılcal damarlardan kurtulma şansın var ama ödem geçirdiğin trombose ise çaresi yok.Varis çorabı ile idare edeceksiniz.

    • Özlem diyor ki:

      Teşekkür ederim hocam. Acaba kılcal varis tedavisinde merkezinizde SGK geçerli midir?
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Evet geçerlidir.%50 indirim yapılmaktadır.

  • Mustafa diyor ki:

    merhaba hocam 32 yaşında öğretmenim ve bende varis problemi yaşıyorum. raporumu yazıcam size bilgilendirirseniz sevinirim.
    her iki alt ekstremitede CFV,DF,FV,PV, DERIN KRURAL VENLER ile VSM ve VSP’lerde renkle dolum tamdı.akımları solunumsal fazisite karakteristiğine sahipti. Augmentasyon ve kompresyon yanıtları tamdı. Lumenlerı düzgündü ve tromboz bulgusuna rastlanmadı. Sağ ana femoral vende yapılan spektral incelemede valsalva manevrası ile 2 sn süreli revers akım saptandı. Sol ana femoral vende yapılan spketral incelemede valsalva manevrası ile 4 sn süreli revers reflü akım saptandı. Sağ safenofemoral bileşkede yapılan spektral incelemede valsalva manevrası ile revers reflü akım saptanmadı. Sağ VSM çapı normal sınırlardadır. Sol safenofemoral bileşkede yapılan spektral incelemede valsalva manevrası ile manevra süresince devam eden revers reflü akım saptandı. Sol VSM çapı genişlemiştir ve kruris mediyalinde ilişkili varis pakeleri tespit edildi. Her iki safenopopliteal bileşkede yapılan spektral incelemede valsalva manevrası ile revers reflü akım saptandı.Her iki VSP çapları normal sınırlardadır. her iki femoral ve popliteal ven kalibrasyonları normal sınırlarda olup bu venlerde yapılan spektral incelemede valsalva manevrası ile revers reflü akım saptanmadı. hocam durum nedir kötümüdür? yapılması gereken nedir? teşekkürler.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Durumun kötü değildir.Ama sadece doppler raporuna göre karar vermek mümkün değildir.Muayene bulgusuda karar vermek için çok çok önemlidir.Kliniğimize müracaat ettiğinizde sizi daha fazla aydınlatırız.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • dg diyor ki:

    mrb dopler filmimdeki sonuç şöyle
    her iki ana yüzeyel ve derin femoral,saphenöz popliteal ve krural derin ven lümenleri açık izlenmiştir.Augmentasyon ve kompresyon testlerinde yanıt pozitiftir.trombüs formasyonu gözlenmemiştir.
    sol CFV DE GRADE IV, SAĞ CFV DE GRADE IV AKIMLAR İZLENMEKTEDİR.

    TEHLİKE ARZ EDEN BİR DURUM VARMI ACABA TEDAVİ YÖNTEMİ HAKKINDA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM AMELİYATLIK BİR DURUM VARMI?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Durumunuz rapor doğru ise ciddidir.Muayene etmeden ümidinizi kırmak istemeyiz.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

    • dg diyor ki:

      mrb hocam varis şikayetiyle ilk defa eylülde dolktora gitmiştim ve dopler istemişti sonucunu daha doktora göstermeden size yazmıştım.Siz de rapor doğru ise durum ciddi yazmıştınız.Bu yorumdan sonra çok tedirgin oldum farklı birkaç dr a rapor sonucumu yazdım korkulacak bişey olmadığını ve varis çorabının yeterlı oldugunu söylediler.Ayrıca dopler sonucundan sonra gittiğim doktor da varis çorabı yanında iğne ve ilaç tedavisi başlattı hala devam ediyorum.Kafam iyice karıştı durum ciddi mi o kdar bir yandan da çok korkuyorum Size yazılan yorumları da okudum ve okuduklarımdan hastalarınızın gayet memnun olduğunu gördüm.En kısa zamanda size muayene olmak istiyorum.Nasıl bir tedavi uygulayacağınız hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum tamamen düzelebilir mi ya da ilerleme olur mu?(Öğretmenim ve yaşım 26 mesleğim gereği sürekli ayaktayım)
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Sayın Hocam;ben durumunuz ciddi der iken hayati tehlike kastedmemişimdir.Varisiyin radikal tedavi yöntemleri ile tedavisinin olmadığını anlatmak istemişimdir.Burada önemli olan muayene bulgularıdır.Buyrun kliniğimize geliniz raporunuzuda getiriniz size daha çok yardımcı oluruz.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • hakkı küçüksüle diyor ki:

    slm benım sol bacağımda varis var. işim geregi sürekli ayakta duruyorum ayaklarım çok agrıyor bıde çalıştıgım iş ağır oldugu için çalısırken zorlanıyorum VARİS daha yenı başladı ne önerırsinız hiç doktora gıtmedim nasıl bır tedavi görmeliyim cvp verırsenız cok memnun olurum
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Öncelikle bir muayene olmanız gerekir.Şayet bizim kliniğimizi seçerseniz muayene ücretsizdir.

  • filiz diyor ki:

    merhabalar, bende de sol bacakta varis var, doppler sonucum; valsavra manevrası sırasında yüzeyel femorai ve popliteal vende grade 3 reflü izlenmiştir. sol vena safena magnada en geniş yerinde kururis distali düzeyinde 16 mm ile ektazik ve tortioze görünümde olup yetmezlik ile uyumlu grade 3 geri akım izlenmemiştir. kururis posterior ve medialde en geniş yerinde 10 mm ye varan belirgin tortioze variköz yapılar izlenmiştir. sonuç: derin ve yüzeyel venöz yetmezlik.
    bana sadece ameliyat olabilirsin dediler sizce tedavim nasıl olabilir? en kısa sürede cevaplarsanız çok sevinirim bir an önce karar vermem gerekiyor. teşekkürler

  • Mehmet diyor ki:

    Sayın Op.Dr. Mustafa BOLAT.
    Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
    Ayrıca bizi mutlu ettiniz. Şimdiye kadar sizin kadar olumlu konuşan olmamıştı bize. Her ne kadar en son sizlerin muayene ve tetkikleri sonucu rahatsızlığın ne kadarının tedavisi mümkün olabileceği belli olacaksa da, bizim için ciddi ciddi bir tedavi umudu olduğunu öğrenmemiz bizi inanın çok mutlu etti.
    Sizinle ve çalıştığınız Klinikle nasıl irtibata geçebilirim.
    Bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
    Çanakkale’de oturduğumuz için bazı ayarlamalar yapmam lazım.
    Op.Dr.Mustafa Bolat
    212 573 45 44 ü arayabilirsiniz.

  • asuman diyor ki:

    merhabalar..sayın hocam ;anneannem 75 yaşında.Ayaklarındaki yanma,şişme ve karıncalanma şikayeti ile doktora gitti.doopler us sonucuna göre sol ana femoral,vena safena magna proksimal kesimde valsalva manevrası ile 1-2 sn süren reflü izlenmiştir.Distal augmentasyon manevrası ile proksimalde kan akımında artış saptanmıştır. Doktorun vermiş olduğu ilaçlar 1 ay süre ile kullanılması istendi.
    Sizden ricam bu sonucun ciddi olup olmadığı konusunda bizleri bilgilendirmenizi isterim..Şimdiden teşekkür ediyorum hocam.
    Saygılarımla..
    Op.Dr.Atilla KAYA
    sorun ciddi değil ama ilaç herhangi bir yarar sağlamaz,kalıcı tedavi olmalısınız.

  • Suat1 diyor ki:

    yazdığım mesaj çıkmıyor.
    Op.Dr.Mustafa Bolat
    her yorum çıkar

  • Mehmet diyor ki:

    Sayın Op.Dr. Mustafa BOLAT.

    Benim 52 yaşında ki ev hanımı olan anneminde varis problemleri
    var. Birden fazla doktora muayene ettirdim. Kimisi şuan için tedavisi mümkün değil ilaç kullanacak ömrünün sonuna kadar. Kimisi de bir ayağına operasyon yapabiliriz “cerrahi müdahele diyorlar devlet hastanesinde”
    Anneme konulan teşhis: Derin Ven Trombozu venöz yetmezlik.
    En son çekilen renkli doppler sonucu şöyle yazıyor
    Bilateral ana,derin ve yüzeysel femoral venler ile popliteal ven ve krural dalları ile safen venler patenttir.
    trombüs izlenmedi. Kompresyon ve augmentasyona yanıt tamdır
    Valsalva sırasında sol VSM proksimal kapakçık superior köşesinde tüm valsalva süresince düşük hızda, sağ SFV’de 3,5 sn, sağ VSM’da tüm valsalva süresince devam eden geri akım izlendi (venöz yetmezlik)
    Solunumla fazik akım örnekleri alınmaktadır.
    Bilateral kruris medialde sağda daha belirgin olmak üzere safen ven trasesinde variköz venöz yapılar izlendi. Sağda kruris proksimalinde 5 mm. çapa ylaşmış ve kompresyon ile geri akım izlenen perforan ven dikkati çekmiştir.
    Şu aralar sol ayağının diz kapağı arkası ve ayak bileğinde ağrı ve yanma şikayetleri artmıştır.
    Sizden ricam bu uzun mesajıma, bizim izleyebileceğimiz yapmamız gereken yöntemleri varsa tedavi yöntemlerini söylemeniz.
    Ailemde annemden başka kimsem kalmadı biz iki kişiyiz ve önrünün geri kalanında sağlık bir şekilde geçirmesini istiyorum.
    İnşallah teknoloji ve tıbbi gelişmeler annemin rahatsızlığı için uygun bir tedavi yöntemi bulmuştur.Saygılarımla.
    Op.Dr. Mustafa BOLAT
    anlattıklarınızda uyumsuzluk var
    derin ven trombozu olsaydı size ameliyat önerilmezdi
    doppler raporunuzda derin ven trombozu olmadığı yazıyor
    varisi hangi düzeyde olursa olsun tedavinizi yapabiliriz.

  • ozlem diyor ki:

    Merhabalar, 27 yasindayim ve ogretmenim her iki bacagimda kucuk kilcal damarlar da yogun bir artisla birlikte her sol diz arkamda kalinlasmaya baslayan bir varisim var. Adanada subeniz oldugunu okudum internetten ama arama yaptigimda net bi bilgiye ulasamadim. Eger adanada tedavi yapilabiliyorsa benim icin buyuk kolaylik olur. Bilgi verebilir misiniz?
    Op.Dr.Mustafa Bolat
    322 458 84 84 den bilgi alabilirsiniz.

  • Aysegul diyor ki:

    İyi günler,
    Doppler sonucuma göre ameliyat için gün almam söylendi. Başka bir çözümü var mı öğrenmek isterim.
    Sonucum: Her iki alt ekstremitede CFV,SFV,DFV,popliteal,tibialis anteior,tibialis posterior,peroneal venlerde kompresyon test, augmentasyon testi yanıtları pozitif alınmıştır. Ven duvarları düzgündür ve trombüs ekojenitesi görülmemiştir. Venlerde venöz dalga formasyonu solunumla modüle izlenmektedir. Bilateral derin venöz sistemde Valsalva manevrasnda reflü kan akımı oluşmamıştır.
    Damar kompresyon ve augmentasyon testleri yanıtı pozitiftir. Ven duvarları düzgündür ve trombüs ekojenitesi saptanmamıştır. Valsalva manevrasında bilateral safenofemoral bileşkede ve bilateral safena magna traseleri boyunca grade 4 reflü kan akımı görüldü. Sağda giacomini ven mevcut olup trasesi boyunca ve sağ SPVde grade 4 reflü izlendi.
    Bilateral krusis düzeyinde yüzeyel venlerde genişleme saptanmamıştır.
    Bilateral krusis düzeyinde kominikan venlerde kan akımı yönleri fizyolojik görülmektedir.
    SONUÇ: Bilateral alt ekstremite derin venöz sistemi normal olarak izlenmektedir. Bilateral safenofemoral bileşkede ve safena magna traseleri boyunca grade 4 yetmezlik. Sağ giacomini ven ve sağ SPVde grade 4 yetmezlik

    Teşekkür ederim.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimize müracaatınızda sizi ameliyatsız(köpük,radiofrekans,laser,…gibi) yöntemlerle tedavi edebiliriz.

  • REMZİYE diyor ki:

    iyi günler bacaklarımın her ikisinde de çok sayıda kılcal damarlar çıktı ve çok ağrı yapıyor. lazer tedavisinden sonra oradaki kılcal damar ölüyor. bunun vücuduma zararı varmı? kan akışımda bir farklılık oluyormu ? ben SSK lıyım. 2 bacaktada tedavi en fazla 2000 ,00 tl mi oluyor?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kılcal damarların yok olması sağlığına hiçbir zarar vermez.Kan akışında olumlu yönde bir değişiklik olur.SGK lılar için en yüksek ücret 2000TL. kliniğimizde.

  • perihan diyor ki:

    cfv de grade 1 yetmezliği ve smv de grade 1 yetmezliği nedir hocam cevap verirseniz sevinirim teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    CVF (common femoral ven) yani bacaktaki ana toplar damar hafif derecede(grade-1) yetmezlik var demektir.SMV (safena magna ven) bacaktaki yüzeyel toplar damar yine bundada hafif yetmezlik var demektir.

  • fatma diyor ki:

    Merhabalar Hocam,
    26 yaşındayım ve sol bacağımın arka ve yan kısımların da ince kılcal damarlar şeklinde varislerim çıkmaya başladı. 1 hafta öncesine kadar çok azdı dün farkettim daha da çoğalmış. Çalışan biriyim sürekli ayaktayım. Ve daha da ilerlemesinden korkuyorum . Tedavisi kaç seans sürer acaba.. Teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bahsettiğiniz kadarsa tek seansta biter.Bir ay kadar sonra birde kontrole gelirsiniz.

  • burcu diyor ki:

    merhaba ben 2007 yılında merkezinizde kılcal damar ve sağ bacağımın baldır arkasında bulunan kalın damardan köpük tedavisi oldum şimdi 6 aylık hamileyim aynı yerden tekrar çıktı hafif bir şekilde ama eminimki son aylarımda daha çok belirginleşecek bu arada kılcal damar tedaviside olmuştum o da aynı bacakta diz üstünde tekrar daha fazla olarak çıktı ne yapmam gerekiyor?köpük tedavisi kesin çözüm demişlerdi ama aynı yerlerde tekrar belirdi lütfen yardım edin…Teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Burcu hanım;size söylenen mevcut varisler içindir.İlerde oluşacak varisler için değildir.Tedavi edilen varisin 10 saniye sonra bile istense bile geri dönüşü yoktur.Aynı yada yakın yerlerde varis oluşumu eski damarların yeniden oluşması anlamına değildir.Hamilelikte varis oluşumunu tetikleyen en önemli faktörlerden biridir.Doğumdan sonra kliniğimize müracaat ederseniz sizi yine tedavi ederiz.

  • seda diyor ki:

    merhaba doktor bey ben eskişehirde iki hastaneye sordum biri lazer tek seans yeter dedi amam bir seneyi bulur geçmesi dedi diğer yer 3 seansta ancak geçer dedi ki iki ay aralıkla yapacağını söyledi ben hemen geçsin istiyorum bu çok mu zor ve seans üçreti 300 tl bir rakam verildi güvenemedim ama sanki kılcal damarlarım durdukça artacak gibi bende emekli sandığına bağlıyım indirim yaparmısınız banada? teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Varisini görmeden yorum yazmak zor.Kliniğimize müracaat ederseniz en kısa zamanda tedavinizi yapar bitiririz.SGK geçerli ancak %50 indirim alırsınız.

  • berra diyor ki:

    merhaba babamın uzun süredir varis sorunu bulunuyor varisli olan bacağı diğerinin iki katı hemen hemen 1 2 saat ayakta kalınca şişiyor ağrımaya başlıyor devlet hastanesıne gıttı ne bıcım doktorlarsa buna amelıyat olmaz bısı olmaz varıs corabı gıy ilerlemesini durdurusun demişler napılabılır hocam buna bi akıl verın ankaradayız eger cözülebilir bir durum varsa geliriz istanbula bunun düzelme işlemi yokmu
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Babanızın doppler raporunu ve ayakta çekilmiş resimlerini bize gönderirseniz size daha aydınlatıcı bilgi verebiliriz.
    drmustafabolat@hotmail.com adresine mail atınız.

    • mehmet diyor ki:

      slm hocam varislerim var bana bılgı verirsenız sevinirim uultrason çektırdım. sag vsm de seyri boyunca valsalva ile ters yönlu akın izlenmiştir sag vsm bileşkede 3,5 mm ,diz altı seviyede 3,0mm ayak bilegi 4,5mm dir diz altı bacak medialde cilt altı varikoz genişlemesi izlenmiştit bu sonucu lütfen yorumlayın hocam
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Orta derecede bir varisiniz var.Tedavi olmalısınız.Tedavi için kliniğimizi seçerseniz sizi köpükle tedavi yapabiliriz.

  • duygu diyor ki:

    aslında etrafımdakiler çok değil fazla takıyorsun diyorlar dizkapak arkasında var belirgin damarlar baska yerde yok bir kaç yerdede kılcal damarlarım var sgk var eskişehirden gelicem ortalama ne kadar olur fiyat bilgi verirseniz çok sevinirim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde SGK lılara ücret200-2000TL aralığı ancak sizin anlattığınız kadar ise (kesin olmamakla beraber) 500TL gibi bir rakam tutabilir.

  • duygu diyor ki:

    hocam iyi akşamlar ben bu varislerden kurtulmak istiyorum 26 yaşındayım ve hayatımda hiç etek giyemedim tatile gidiyorum milletin pürüssüz bacaklarını izleyip ağlamakla tatilim zehir oluyor iğneyle bişeyler yaptılar hiç bir işe yaramadı bana ne olur yardım edin bu bacakları kesip atasım geliyor maddi durumumda öyle 4000 tl karşılıcak durumda değil başka alternatifi yokmu:(
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Duygu hanım;varislerinizden kurtulmanız için önce kliniğimize kadar gelmeniz gerekir.Muayenemiz ücretsizdir.Öncelikle ne kadar bir ücrete tedavi olabileceğinizi öğrenirsiniz.SGK nız varsa %50 indirim yapılmaktadır.

  • Gönül diyor ki:

    hocam iyi günler. benim sağ bacağımda çektiriş olduğum dopler soncunda ; Valsalva menavrası ile sağ safnofemoral bileşkede VE VSM’de manevra boyunca süren reflü izlendi. Varisin uzunluğu 10 cm kadardır. Nasıl bir tedavi uygulanabilir. bilgilendirirseniz seviniriz…
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Sizi muayene etmeden söylenecek şey yanıltıcı olur.Ama köpükle hallolabilir sanırım.

  • ilknur diyor ki:

    doktor bey öncelikle merhaba ve annemin her iki bacağında da hemen hemen bütün yüzeyde varis mevcut. annemin dizinde kireçlenmede var acaba köpük tedavisinin bir zararı olur mu? bu tedavi her hastanede yapılıyor mu?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Dizi ile ilgili bir zararı olmaz.Bildiğim kadarıyla çok az merkezde yapılıyor.

  • büşra diyor ki:

    hocam merhaba ben 24 yasında bir bayanım.yuzumde belirgin kılcal damarlar var.bunların tedavisi mümkün mü acaba?ve tekrar etme ıhtımalı bacaklardakine nazaran daha azmı?bacaklarımdada cok olmasada birkac belirgın damar var.tedavi ettirmek istiyorum.sgk var.tedavim cok pahalıya mAl olurmu?tesekkür ederim.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    sgk bacak varislerinin tedavisinin bir kısımını karşılar ama yüzdekileri siz ödersiniz.yüz bölgesinde RF kullanıyoruz tedavi ücreti 300-500 tl oluyor

  • reyhan diyor ki:

    hocam iyi günler benimde bacağımda yeni olıuşuyo kılcal mor renkte orta derecede ssk lıyım skleroterapi tedavisi olabilirmiyim bide ücreti ne kadar olur iyi çalışmalar..
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Muayene etmeden size hangi tedavilerin uygun olacağını söylemek doğru olmaz çünkü her varise her tedavi uygun değildir.çoğu zaman birden fazla metod ve teknik uygulamak gerekir.kliniğimizde muayene ücretsizdir.Tedavi ücretleri 200-2000TL dir.

  • dilek diyor ki:

    iyi akşamlar doktor bey,
    Dün cektirdiğim doppler sonuçlarıma göre valsalva manevrası esnasında sağ CFV’DE 1.8 saniye sol CFV’DE 1.9 saniye süreli venöz reflü saptanmıştır.sağ proksimalinde 5 saniye sol ise 4.5 saniye venöz reflü izlenmiştir.bunların dışında derin venlerde valsalva ile anlamlı venöz reflü saptanmadı.
    bundan 2 yıl önce sol bacak venöz yetmezliği teşhisiyle amerikan hastanesinde ameliyat oldum.dün cektirdiğim sonuçlara bakarsak ameliyat pek de eşlevi olmayan bir işlem olmuş.bu psikolojik olarak beni çökertti diyebılırım.bacaklarımda belirgin kalın damarlar yok ama ayak üstü be ön bacağa dogru cıkan yeşil ince damarlar var.bu durum beni cok rahatsız ediyor.sizin klinikte bu göruntu kirliliği mı yok ediliyor yoksa hastalığın tedavisi mi yapılıyor.
    bayanlar acısından cok can sıkıcı bir durum bu.doktorlar da nedense muayene sırasında nedense cok az bilgi veriyorlar.
    gerekli bilgiyi verirseniz en kısa zamanda yanınızda olacağım.şimdiden çok teşekkür ediyorum….
    İYİ ÇALIŞMALAR..
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Öncelikle bizim kliniğimizde tüm varisler radikal olarak tedavi ediliyor.Sadece görüntü kirliliği değil.Sizin doppler sonucunuzda yazan reflünün tedavisi dünyada henüz yok ister ameliyat ol ister diğer tedavi şekillerini dene.Zaten o reflü var ki varisiniz oluşmaktadır.Bizim kliniğimizde muayene ücretsizdir buyrun gelin sizin durumunuzu daha yakından görerek değerlendirelim.Umarım size daha umut verici bilgi veririz.

  • nesrin diyor ki:

    İyi geceler hocam . bacaklarımdaki şişlikten dolayı kalp ve damar cerrahisine yönlendirildim . ve doktorun yaptırmış olduğu radyoloji raporunda sonuç olarak valsalva manevrasında ile sol vena safena magnada grade III. reflü izlendi yazıyor. doktorum direkt ameliyat dedi . ne yapmalıyım ? Şimdiden teşekkürler .
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Varisler ne kadar ilerlemiş olursa olsun ameliyatsız tedavisi mümkündür.Biz kliniğimizde Çok ileri boyuttaki varisleri bile (köpük,skleroterapi,radiofrekans,laser,..gibi) yöntemlerle ameliyata göre çok başarılı şekilde tedavi yapıyoruz.

  • betül diyor ki:

    merhaba hocam ben 20 yasında bir bayanım.Bacağımda belirgin bir şekilde hem kılcal hemde kalın damar var.Bunların yanı sıra tam belirginleşmemiş ama sonradan ortaya çıkan damarlar var.Kliniğe gelmeyi düşünüyorum.Hepsinden kurtulmak istiyorum ama o kadar damarı yok etmenin zararı yok mu? Bundan dolayı ve tekrar etme ihtimalinden dolayı çok endişeleniyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden Teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Varislerinizin hepsinden kurtulabilirsiniz.Size hiçbir zararı olmaz.Tedavi edilen damarlar birdaha asla varis olamaz.Ancak bu sizde bir daha varis olmaz anlamına gelmez.Nasıl ki daha önce olmayan varisler şimdi varsa şu anda olmayanlarda ilerde var olabilir.Mevcut varisleriyin tedavisi yeni oluşumları artırmaz bilakis yeni oluşumu azaltır.

    • ayşe büşra diyor ki:

      hocam ben 22 yasında evli bir bayanım.bende de 1. dereceli varis var. tedavi ettirmek istiyorum.ama hamilelik durumunda daha çok artacagını soyluyorlar.sizce şimdimi aldırmalıyım yoksa dogumdan sonramı yada simdi tedavi olsam ilerde tekrar cıkarsa tekrar tedavi olunabilirmi bunun bir zararı var mı?şimdiden teşekkürler.
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Şimdi tedavi olman sizin yararınızadır.Bu anlattığınız nasıl olsa acıkacağım şimdiden yemeyeyim demeye benzer.Tedavi olmadığınız zaman hamilelikte sizin için çok daha olumsuz gelişmeler olabilir.

  • nazlı deniz diyor ki:

    Sayın doktorum,
    39 yaşındayım 5 yıl önce derin venöz yetmezliği tanısıyla grade 3 ler ve 4 ler vardı 2 bacağımdan kasıklardan bileklere kadar ameliyat geçirdim. Sol bacağımdan 1 damar çıkartıldı.Psikotik ilaç kullanmaktan kilo veremiyorum. Çorabıda giyemiyorum .Daflon ve ecopirin 100 lük kulanıyorum. 2 SENEDİR AĞRILARIM arttı topukta kaşıntı kızarıklık ve ağrılar kasık bölgelerimde bıçak saplantıları şeklinde oluyor. tekrar ameliyat olmak istemiyorum engelli kardeşimle ilgileniyorum. Yatarak istirahat edemem zor. Daha uygun bir yöntem varmı uzun süreli beni idare edebilecek.SGK lıyım . Yaklaşık bana maliyeti ne olur? Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Öncelikle sizi muayene etmeliyiz Muayeneye gelirken tüm tetkiklerinizi getirirseniz iyi olur.SGK lılara %50 indirim yapmaktayız.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • ismail diyor ki:

    benim iki bacağımdada venöz yetmezlik var sağ bacağımdan ameliyet oldum ve ana toplar damar alındı ama sağ bacağımdaki geri aklan damarlar ayakta 2 dk’dan fazla durdummu belirginleşiyor diğer bacağımda aynı çekilde ama ameliyat olduğum bacağımın ayak kısmında kızarma oluyor ayaklarımı kaldırdım mı normale dönüyor venöz yetmezliğin tedavisi nasıl olur ne yapmalıyım agrı ve yanma çok oluyor 1 yıldır varis corabı giyiyorum boyum 175 kilo 62 ne yapayım bilmiyorum
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimize müracaatınızda size yardımcı olabiliriz.

  • Sibel diyor ki:

    Hocam dopler sonucumda şunlar yazıyor:Bilateral alt ekstremitede ana, yüzeyel femoral ven ve derin femoral venin görüntülenebilen proksimal kesimi,popliteal ven,posterior tibial ve peroneal venlerin proksimal kesimleri ile vena sfena parva ve vena safena magna normal kalibrasyonda olup duvarları düzenlidir.Kompressibiliteleri tamdır.Tanımlanan venöz yapılarda renkle dolum tam olup trombüs materyali saptanmamıştır.Spektral incelemede spoktan fazik akım örneği alınmaktadır.Augmentosyonları yanıtları tamdır.Valsalva ile sol safeno femoral bileşkede ve ana femoral vende grade 2 reflü akımı izlendi.Sağ ana femoral vende grade 2 reflü akımı izlendi.Sağ popliteal vende düşük amplıtudlu grade 4 reflü akım izlendi.Bilateral alt ekstremitede dilate perforan ven saptanmadı.Hocam tedavi ne olur ve bana maliyeti nedir .Sigortalıyım ve İzmitten gelmek istiyorum.Artık bacaklarıma bakamaz oldum ne olur yardımcı olun bana.TEŞEKKÜR EDERİM
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Size yardımcı olabilmemiz için kliniğimize kadar gelmelisiniz.SGK lı tedavi ücretlerimiz 200-2000TL aralığıdır.Muayene ücretsizdir.

  • zeynep diyor ki:

    MERHABA DOKTOR BEY,25 YAŞINDAYIM MESLEĞİM EBELİK. BACAKLARIMDA YAYGIN KILCAL DAMAR GÖRÜNÜMLERİ VAR,AYAKTA ÇOK KALINCA AĞRI OLUYOR, BELİRGİN VARİSİM YOK.1 YILI AŞKIN SÜREDİR ORAL KONTRASEPTİF KULLANIYORUM.1 HAFTA ÖNCE DE SOL BACAK ARKAMDA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE MORLUK OLUŞTU VE SERTLEŞTİ,DAHA SONRA GEÇTİ.MUAYENE SONRASINDA BİLATERAL ALT EKSTREMİTE VENÖZ SİSTEM RDUS YAPILDI.RAPORDA:HER İKİ VSM TÜM TRASESİ BOYUNCA KALİBRASYONU İNCELMİŞ OLUP DAMAR DUVAR KALINLIĞI VE EKOJENİTESİ ARTMIŞTIR (GEÇİRİLMİŞ TROMBOFLEBİT SEKELİ?)İNCELENEN VENÖZ YAPILARDA VALSELVA MANEVRASI İLE SAĞ DEFENOFEMORAL BİLEŞKEDE VALSELVA BOYUNCA DEVAM EDEN DÜŞÜK DEBİLİ REFLÜ AKIM İZLENDİ YAZIYOR.DOKTORUM DAMAR İLTİHABI GEÇİRDİĞİMİ SÖYLEDİ TEDAVİ VERMEDİ VARİS ÇORABI ÖNERDİ.TEDAVİDE NE YAPILABİLİR ARTIK HEP VARİS ÇORABI MI KULLANMAK ZORUNDAYIM.TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Tromboflebit geçirmişsin.Ama önemli değil varis çorabınada pek ihtiyacın kalmaz endişe etmeyiniz sürecin geçmesini bekleyiniz.

  • Hilal diyor ki:

    Hocam merhaba,
    Varis ultrason sonuclarimi aldim ,sol safenofemoral bileskede grade III ve uyluk duzeyinde Vena SAfena Magnada grade IV yetmezlik ve sol kruris medialinde VSM ile istirakli milimetrik varisler gozlemlendi,bu duruma gore ameliyat olmam şart midir?Goruslerinizi paylasirsaniz sevinirim,simdiden tesekkurler.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tedavi olmanız gerekir ama ameliyatsızda olabilirsiniz.

  • hatice diyor ki:

    merhaba bacaklarımda hem kılcal hem kalın damar catlaması varizlerim var. artık ağrıları dayanılmaz halde. kendimce buz torbalarıyla ağrılarımı dindirsemde anlık oluyor.tedavisini sosyal güvence altında olması ve güvenilirliği hakkında emin olamamaktan tedavi yoluna giremedim bana yardımcı olurmusunuz.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Size yardımcı olabilmemiz için kliniğimize müracaatınız gerekir.Varisleriyin tamamını tedavi edebiliriz.SGK lılara kliniğimizde %50 indirim yapılmaktadır.

  • zeynep diyor ki:

    hocam merhaba
    dün özel bir estetik polk.de medical est dr u tarafındn erbıum lazer ile kollarımdan 100den fazla ben aldrıdım.cogu yüzeysel bendi ancak suanda hepsi delik şeklinde. bantlarını alınca kanama oldugundan dolayı kırmızı . su çiçeğinin en ateşli dönem görüntüsü gibi.
    4 saatte bır bepanthen kullanmam söylendi. çok korkuyorum. bunlar normalmidir. kapanmamaası ıhtımalını düşünmek bıle istemıyorum. iz kalmayacagı zamanla gececegı söylendi .
    istanbulda olmadıgım için size gelemedim.yorumunuz benim için çok değerlidir. şimdiden teşekkürler .
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Söyleneni yapmanız gerekir biraz sabırla bekleyeceksiniz.

  • Şeyma diyor ki:

    18 yasimda bir bayanım. Bacaklarımda küçük küçük kırmızı renkte damarlar oluşmaya başladı görüntüsü de beni korkutuyor ne yapabilirim ;( ? Yardımcı olun lutfen
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimize müracaatınızda sizi tedavi edebiliriz.

  • nur diyor ki:

    Hocam merhaba.Bende en kısa zamanda merkezinizde tedavi olmak istiyorum fakat kafamı kurcalayan şeyler var.Bazı duyumlarıma göre lazer tedavisi varisi artırabiliyor,köpük tedavisi ise felçlere hatta ölümlere bile yol açabiliyormuş.Acaba bunların gerçeklik payı nedir?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Laser tedavisinin varisi artırdığı doğru değil ancak tek başına uygulanırsa yetersiz kalabilir.Köpük tedavisinin felç yaptığı ise tamamen şehir efsanesidir.Bizim kliniğimizde 10000 e yakın hastamıza uyguladık böyle bir sorunla karşılaşmadık.

  • esila diyor ki:

    Hocam varis tedavisinin yaş sınırı var mı?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Hayır yok.Hastanın genel durumu önemlidir.Çok küçük yaşlarda bile uygulanabilir.

  • pelin diyor ki:

    Hocam Merhaba.Ben 17 yaşındayım sol bacak dizimin arka kısmında çok fazla değil fakat,belirgin biçimde varis var.Ve ben bu görüntüden çok rahatsız oluyorum.Muhakkak bunu ameliyat ettireceğim.Fakat yaş sınırı var mı?Henüz 17 yaşındayım.Ve 2.sorum varis tedavisi %100-90 sonuç veriyor mu?
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Varisinizi %100 tedavi edebiliriz.Tedavi edilen variste bir daha asla varis olamaz.Ancak bu sizde bir daha varis olmayacak anlamına gelmez.Varis artık ameliyatsız tedavi yapılabilmekte kendini kestirip ömür boyu bıçak izi taşıma.

  • firdevs diyor ki:

    merabalar hocam hamileliğimde 8yıl önce sağ diz kapagımın arkasında variz basladı şimdi kasıktan diz kapama kadar yoğun bi şekilde şişme ve agrı yapıyo diger bacamdada hafif şişlıkler ve morluklar var ve görüntüsü beni çok rahatsız ediyo tedavisi mümkünmü ne kadara mal olur bana ve kötü görüntü kaybolurmu..
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tedavisinin mümkün olup olmadığına ancak muayeneden sonra karar verebiliriz.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.Tedavi mümkün olursa elbette kötü görüntü kaybolacaktır.Bizim kliniğimizde tedavi ücretleri 200-4000TL aralığındadır.

  • Şafak diyor ki:

    merhaba..benim sağ ve sol baldırlarımda daha çok ince ince varislerim var.görüntü olarak rahatsızlık veriyor.kuşadasında ikamet ediyorum.kaç seansta halledilebilir.ayrıca bağkur prim ödüyorum.bizim içinde indirim sözkonusumu..ortalama maliyet ne olur..muayeneden sonra net rakam almak mümkünmü..teşekkür ederim..
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    İndirim %50 sizin içinde geçerli.Varislerinizi en kısa zamanda tedavi edebilirizMuayeneden sonra net rakam söyleyebiliriz hatta bacaklarıyın tam resmini her yönden gönderebilirsen hem ücretini hemde nekadar zamanda biteceğini söyleyebiliriz.E-mail:drmustafabolat@hotmail.com

  • rıdvan yılmaz diyor ki:

    hocam benim vucudumda damarlar belirginletşti bu varismidir , gece yatttığımda ayağımın gıdıklanır gibi bir his oluşuyor ,bunun çaresi nedir
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Görmek gerekir.

  • hatice diyor ki:

    teşekkür ederim :)emzirmede sorun olmaz dimi
    Op.Dr.Atilla KAYA
    olmaz,rahat olun

  • hatice diyor ki:

    merhabalar doktor bey 23 yaşındayım ve ikinci bbebeğimi bekliyorum doğuma 3 ay var ama benim varislerim baya çoğaldı doktora gittim varis çorabı verdi doğumdan sonra yanınıza gelırsem hemen tedavi mümkünmü 3. dereceye kadar her tip varis var bende bıde bişe sorcam hepsinin gitmesi mümkünmü yani ayaklarım normal ayak görüntüsüne dönüşecekmi açıkçası pek umudum kalmadı çünkü çok var ağrısıda çok bana yardımcı oluranız sevinirim bıde tahmınen kac sean gereklıdır?
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Doğumdan sonra varislerinizde bir miktar gerileme olabilir.Ancak tamamen geçmez.Doğum sonrası kliniğimize müracaat ederseniz sizi güzel bacaklarınıza kavuşturabiliriz.Seans sayısını ancak muayeneden sonra söyleyebiliriz.

  • Fatma Gül diyor ki:

    iyi günler hocam ben 18 yaşındayım.küçüklüğümden beri bacaklarım çok ağrır.ayak bileğimin biraz üstünde ve de diz kapağımın arkasında mavi kalın damar ve ince kırmızı damarlar belirginleşti.biraz ayakta dursam özellikle de sabit durduğum zamanlar bacak ağrılarım başlıyor.hocam bu ağrıların sebebi varis mi? eğer varis ise ne yapmam gerekir?ameliyat olmadan varis çorabı kullansam geçer mi?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Siz önce bir muayene olunuz.Çünkü daha çok gençsiniz.Şu anda almayacağınız bir önlem sizi ilerde ciddi sağlık proplemleri ile karşı karşıya bırakabilir.Bizim kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • burak diyor ki:

    merhabalar hocam.bende varis problemi mevcut.çekildiğim USG doppler tetkikinde;safenofemoral bileşke çapı nötral pozisyonda 7.4 mm valsalva ile 10.1mm ölçülmüştür.büyük safen ven çapı diz eklem düzeyinde 4.55 ayak bileği düzeyinde 3.2mm olarak ölülmüştür.safenofemoral bileşkede ve büyük safen vende reflü akımlar izlenmiştir diyor.ben ameliyatsız lazer tedavisi için uygunmuyum?uygunsa kaç seans sürer ve fiyatı ne kadardır?cevabınım için şimdiden teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Ameliyatsız tedavi için uygundur.Kliniğimizde tedavi ücretleri 200-4000TL aralığındadır.Net rakamı muayeneden sonra söyleyebiliyoruz.Muayene ücretsizdir.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

  • Ayşe alkış diyor ki:

    42 yaşındayım özellikle sol bacağımda kılcal damarlar şeklinde varisler var.Son 5-6 aydan bu yana ağrılarım başladı.12 yaşında fiziksel engelli çocuğum var.İndirip kaldırmam gereken durumlar oluyor.Ameliyatsız tedavi mümkünmü?
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Neden olmasın? uzun zamandan beri varisler artık ameliyatsız tedavi edilebilmektedir.

  • gülten eroğlu diyor ki:

    merhaba hocam bende kılcal damar şekşınde yaygın vi varis var bitkisel ilaç kullandım bi kaçç krem kullandım hiç etki etmedi ben hemseriyım sürekli ayaktayım ve varıslerım özellıkle görüntü açısından beni cok rahatsız ediyor lazerde denedim ama onunda pek etkısı olmadı ne yapmalıyım
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimize müracaatınızı öneririm.Mutlaka bir çözümü vardır.SGK lı olduğunuz için %50 ayrıca hemşire olduğunuz için %25 olmak üzere toplam %75 indirimde alırsınız.

  • hanife hanım diyor ki:

    merhabalar.ben 2 özel hastaneye gittim varisle alakalı lazer ve skleroterapi gereken yerleri gösterdi.biri gel hemen haftaya başlayalım derken öteki yaz geldi bu mevsimde yapılmaz.güneşten kendinizi koruyamazsınız.doğal olarak kısa giyinmek isteyeceksiniz.denize gideceksiniz dedi.ne önerirsiniz
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Varis tedavisinde yaz yada kış önemli değil.Biz klinik olarak -60derece ila +60 derece arasında tedavi olabileceğini söylüyoruz.Laserle yapılan tedaviden sonra 15 gün kadar güneşe çıkmamasını öneriyoruz.

    • hanife hanım diyor ki:

      güneşe çıkmak derken işe yürüyerek gidiyorum.mutlaka ki güneşe maruz kalıyorum dönüş saatim 13:00 olduğu için bacaklarım mı güneşe maruz kalmayacak komple ben mi.
      bu arada benim varisler 4 -5 seans gerektirecek skleroterapi de 2 seans desek.ben her lazer den sonra 15 gün güneşe dikkat etsem uzun giysem e 15 gün sonra diğer seans gelecek yine.sanırım o zaman bütün yaz güneşe çıkılmayacak.öğretmenim ben yazlığa gidiyoruz iki hafta içinde.bu duruma ne diyorsunuz.cevabınızı bekliyorum lütfen
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Hanife hoca hanım;bizin kliniğimizde yapılacak tedavide değil güneşe çıkmak aynı gün solaryuma bile girebilirsiniz.Çünkü biz lasere göre daha yeni daha etkin bir teknoloji olan RADİOFREKANS yöntemini seçiyoruz.

  • özcan diyor ki:

    merhaba mustafa bey…ben 10 gün önce kliniğinizde skleroterapi
    yöntemiyle varis tedavisi oldum …ayak bıleklerımde ve alt baldır kısmında(kas agrısı gıbı) bılhassa ıgne yapılan yerlerde agrı var ..bu agrılar normal mı ve ustunden 10 gun gecmesıne ragmen hala dewam etmesı normalmııdır
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bu ağrılar normal bir analjezik alarak ağrıyı hafifletiniz.Bazan 15-20gün kadar olabiliyor endişe etmeyiniz.

  • ayten diyor ki:

    benim sorunum dilimin altındaki sanırım damarda sişme ve kan pıhtılaşması, varis galiba acı ve rahatsızlık veriyor. kbb bölümünde 2 doktora gittim ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi, yanlız rskli bi ameliyat dedi kanlı olucakmış ve önce damrları kanamaması için tıkayıp operasyonu öyle yapmamız gerek dedi.bu doğrumudur bunun çaresi nedir bu gerçekten varismidir siz tedavi edebilirmisiniz
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Sanırım sizin durumunuz iki defa bize yazıldı.Muayene etmeden yorum yapmamız imkansız.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • İLKER SARI diyor ki:

    Ağız derken yanlış oldu dil demek istedim doktor bey. Dilindeki damarlar koyu bir renk almış durumda DAHA ÖNCE HİÇ DİL ÜZERİNDEKİ VARİSLERLE İLGİLİ ŞİKAYETİ OLAN OLDUMU ACABA biraz daha yardımcı olursanız yakın bir zamanda mutlaka gelmemiz gerekiyor.Teşekkür ederim..
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Daha önce bahsettiğiniz şekilde hastalarımız oldu(5-6 kişi)Görmeden bir yorum yapmak mümkün değil.

  • ferhat polat diyor ki:

    merhaba hocam ben gaziantepten yazıyorum anem 56 yaşında ve 6 seneden beri varis sorunu var .3sene önce bir cerahi operasyon geçirdi ama bir netice alamadık bir hafta önce tekrar hastaneye giti krenkli dopller çekildi ama bize bir çözüm üretilmedi bende size yoluyorum raporu : Her iki alt ekstremite nin B-MOD US incelenmesinde büyük safen ven, küçük safen venler ile her iki ana ,derin yüzeysel femoral venlerde lümen açık, kompresyon testi normaldir.
    Renk modu incelemesinde ve spektral analizde renk damar lümenini doldurmaktadır.
    Akım solunumla faziktir.augmentasyon testine yanıt normaldir.
    Sağ ana femoral bilateral yüzeyel femoral sol popliteal bilateral küçük afen venlerde valsalva ile reflü akım izlendi
    Sol büyük safen ven roximalinde variköz dilatasyon izlenmiş olup büyük safen ven 5-10 cm lik mesafe dışında vizualize edilmemiştir.
    Bilateral crural bölgede küçük safen venle ilişkili multiple variköz dilatasyonlar izlenmiştir. hocam durum bundan ibaret çözüm üretecekseniz hemen gelcez hasta bağkurludur.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Cevabın geciktiği yönünde serze nişte bulunmuşsunuz.Biz cevapları hergün sabah saatlerinde yazıyoruz.Annenizin varis proplemini çözebiliriz.Rapor kötü değil.Ancak sağplıklı bir karar verebilmek için muayene etmemiz gerekir.Doppler raporuyla muayene bulgularını beraber değerlendirmemiz gerekir.

  • İLKER SARI diyor ki:

    SAYIN DR.MUSTAFA BOLAT Benim annemin ağzında varisler var çok ağrılı bir dönem geçiriyor daha önce doktora çıktığımızda bize lazerle tedavi olabilir fakat kanama yapınca lazer tedavisi yaparız dediler bu doğrumu şimdi yapılabilirmi, uygulama ağrılımıdır ve ücretleri ne kadardır bilgilendirirseniz tedavi olmak istiyoruz.Teşekkürler.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Annenizin durumunu görmemiz gerekir.Zor bir pozisyon anlatıyorsunuz.Klinik olarak değerlendirmeden hiçbir yorum yapılamaz.

  • lale diyor ki:

    hocam ben size dobler sonuçlarımı yazmıştım kalp damar cerrahına gittim ameliyat olma diyo 45 yaşındaki yaşıycan sorunlar için şimdiden olma ozaman gelsin baktırırsın dedi yaş 28 sonuçlarına göre ameliyat ol der gören doktorlar ben tavsiye etmiyorum dedi sizce ben ne yapıyım ameliyat oluyummu olmayımmı? cvp larsınız memmun olurum ALLAH a razı olsun bu siteyi kuranlardan ve zaman ayırıp cvp veren doktorlarımızdan
    Op.Atilla KAYIHAN
    Varisde ameliyat artık tarih oldu.Ameliyatsız tedavi yöntemleri o kadar gelişti ki çok başarılı bir şekilde iş gücü kaybı olmadan tedavi olabilme imkanınız var.Biz kliniğimizde varis hangi boyutta olursa olsun yeter ki tedavi olabilir olsun köpük ,radiofrekans,laser,..gibi yöntemlerle %100 varan başarı ile tedavi yapabilmekteyiz.

  • filizz diyor ki:

    iyi günler hocam 38 yaşındayım.20 senedir varislerim var derin venlerdede yetersizlik var 1-2-3-4- her tip varisim var büyük damarlara ve derin venlere köpük skleroterepi uygulanabilirmi? damar içi lazer mi radyofrekansla tedavimi daha iyi? ankarada bunları uygulayan yerler varmıdır? teşekkür ederim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Önce ankarada bir yer olup olmadığını bilmiyorum.Fakat derin venden kasıt ana toplar damar ise tedavisi yoktur.

  • yılmaz diyor ki:

    doktor bey benım ayagımda ırı varizler war askerde lazerle tedavi olmustum daha cok cogaldı moraedı varislerın yok olmasını ıstıyorum tedavısımumkunmuyıne cogalmaz demı ogrenebılırmıyım
    Op.Dr.Mustafa Bolat
    Sizi mutlaka görmemiz gerekir ancak ondan sonra sağlıklı bir bilgi verebiliriz.

  • asuman diyor ki:

    merhaba benim iki bacagımdada kılcal damar varislerim var
    19 mayıs için sizden randevu aldım.varis ameliyatı sonrasında morluklar oluyormu nekadar zamanda geçiyor ?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Morluklar çok uzun sürmez.15-90 gün içinde mutlaka kaybolur

  • mustafa diyor ki:

    iki ayağımın üzerinde,ve topuk kısımlarında 1. derceden varisler var
    fiyatı nedir. sgk var.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Görmeden net bir rakam söyleyemeyiz ancak anlattığınız kadarı500-1000TL aralığında bir ücret ödeyebilirsiniz.

  • serpil diyor ki:

    iyi günler doktor bey, 37 yaşıdayım. 13 sene kadar önce bacak kaslarını artıracak yönde spor yaptım. 1 ay kadar sonra ağrı ve acıyla uyandığmda iki bacağımda da ağaç dalları şeklinde yeşil damarların oluştuğunu gördüm. doktor kas gevşeticisi verdi ve birkaç haftaya damarların eskisi gibi düzelir dedi. düzelmediği gibi çok dikkat etmeme rağmen devamlı artıyor. devamlı iğne batma, yanma, acı hissi hiç geçmiyor. 1 yıldır orta basınçlı varis çorabı ve ilaç tedavisi oldum ama şikayetler devam ediyor. devamlı iğne batma ve acı hissi çok kötü. renkli dooplerde problem çıkmadı ama ozaman neden varislerim var. renkli dooplerin hatalı çekilme ihtimali olabilir mi? ayrıca köpük vs. tedavisi olursam kirli kanı hangi damarlar taşıyacak. tüm bacaklarım yeşil damar dolu. lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Serpil hanım;anlattığınız şikayet karışık muayene etmeden yorum yazmak mümkün değil.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.Şayet gelebilirseniz sizi daha çok aydınlatırız.

  • lale diyor ki:

    hocam ben renkli dopler çektirdim raporda yazılan tüm derin venlerde akım karakteri normal fazik ve spontardır Popliteal venin augmentasyon yanıtı normaldir parsiyel trambüse ait olabilecek kontinü akım saptanmamıştır baldır venlerinde spontan akım tüm uzanımları boyunca gösterilmemiş olmasına karşın augmentasyon ile akım izlenebilmiştir bu bulgular krual venlerin patent olduğunu düşündürmektedir bilaterant alt ekstremite venlerinde valsalva manevrası sırasında izlenen retrograd akım çizelgede derecesine göre belirlenmiştir SAFENOFEMORAL BİLEŞKE SAĞ (+)SOL(++)SAFENA MAGNA SAĞ (+) SOL (++) SFT,PV,BUNLARDA – İŞARETİ VAR SAFENA PARVA SAĞ (-)SOL (+) PTV – ATV – PERANEOL VEN – İŞARETİ VAR sol vsp 5 mm çapa varmakta olup hafif varikoz görünümdedir sol perforan venler kompresyon eşliğinde genişlemektedir. SONUÇ solda safenofemoral bileşkede ve safena magnada 2,safenaparvada greda 1, sağda safenamoral bileşkede ve safena magnada grede 1 yetersizlik solda perforon venöz yetersizlik DVT lehine bulgu saptanmamıştır. cvp yazarsanız çok memmun olurum benim tedavi şeklim ne olur rapora göre benim neyim var
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Varisiniz mevcut.Köpük ve rf ile tedavi olabilirsiniz.

  • ŞERİFE diyor ki:

    İYİ GÜNLER

    DOKTOR BEY BENİM SOL BACAKTA GRADE 4 REFLÜ VAR AMALİYATSIZ TEDAVİ OLABİLİRMİYİM VE BACAMDAKİ DAMARLARIN GİTTİKCE DAHA YAŞİL OLDUĞUNU GÖZLEMLİYORUM
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Muayeneden sonra karar verebiliriz.Doppler raporunuzla gelirseniz sizi tam bilgilendiririz.Kliniğimizde muayene ücretsizdir

  • aslı diyor ki:

    merhaba doktor bey bu sayfayı tesadüfen buldum ve çok mutlu oldum:)benimde bacağımda waris war,fakat ince değil çok belli kalın damar şeklinde bi yerdede toplar şekilde 3 yerde bunun tedavisi nasıl olur,şimdiden teşekür ederimm…
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Biz kliniğimizde derin toplar damarlarda ileri yetmezlik yada tromboz yoksa ameliyatsız yöntemlerle (köpük,radiofrekans,laser,…gibi) tedavi yapıyoruz.

  • okan diyor ki:

    doktor bey ben sağ bacağımın dizüstünde oluşan varisler nedeniyle doppler çektirdim raporda şöyle yazıyor:

    Sağ alt ekstremitede CFV,SFV,DFV, popliteal, tibialis, tibialis posterior, peroneal venlerde kompresyon teti, augmentasyon testi yanıtları pozitif alınmıştır. VEn duvarları düzgündür ve trombüs ekojenitesi görülmemiştir. Venlerde venöz dalga formasyonu solunumla modüle izlenmektedir.
    Derin venöz sistemdeValsalva manevrasında CFV’de grade 1 reflü kan akımı oluştu.
    Sağ safena magna veni çapı 5 mm’den küçük ölçülmüştür. Damar kompresyon ve augmentasyon testleri yanıtı pozitiftir.Ven duvarları düzgündür ve trombüs ekojenitesi saptanmamıştır.Valsalva manevrasında SMV’de grade 4 reflü kan akımı oluştu.Safena parva vende grade 3 reflü kan akımı görüldü.
    Sağ kruris düzeyinde yüzeyel nenlerde genişlemeler saptanmıştır.
    Sağ kruris düzeyinde kominikan venlerde kan akımı yönleri retrograd görülmektedir.
    SONUÇ:
    CFV’de grade 1 yetmezlik
    SMV’de grade 4 yetmezlik
    SPV’de grade 3 yetmezlik
    Kominikan venlerde yetmezlik
    Kruris yüzeyel venlerde genişlemeler

    bu durumda benim ameliyat olmam gereklimi durumumula ilgili bilgi verebilirmisiniz… teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tedavi olman gerekir ancak neden nameliyat düşünüyorsunuz ameliyatsız tredaviler çok gelişti ve başarı oranı ameliyatlı tedaviden çok çok daha iyi.Hem rahat,hem iş gücü kaybıda yok.Ayrıca ömür boyu taşıyacağın ameliyat izide yok.

  • şehriban gök diyor ki:

    mmustafa hocam nasılsınız ben sizin sayenizde cok iyim elinize salık ben geçen sene 4.5 ci aylarda köpük tedavisi oldum size geldivimde cok kötü durumdaydım sovulcan gibiydi iki baçagımdaki varizler köpük tedavisinden memmunum yannız hocam yukadıdan aşağıkadar gölge şeklinde iz var onlar ne zaman geçer hocam cünkü izler mor lekegibi duruyorlar hocam napabilirim nekadar daha beklersemgecer yada size mi geleyim
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bahsettiğiniz lekeler genellikle %95 oranında ilk bir yıl içinde yok oluyor bir yılı geçen bu çok az kişide iki yıl içinde mutlaka geçiyor.Yani iki yılı geçen leke yok.

  • elif zeynep diyor ki:

    hocam benim sol göğsümde ağrı var arada bıçak gibi giriyo bazen krabp şeklinde oluyo 1 yıldır böyle kardiyolejiye gittim ritim holter efor eeg yapıldı bişey çıkmadı varizle ilgisi olabilirmi
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Hayır varisle ilgili olamaz.

  • pembegül diyor ki:

    s.a hoacam benim hamilelikte 2 bacağımda varis oldu ozaman azdı 2 yılda çoğaldı uzun kıvrık damar var ve ayak üstümde kılcal damar var ve diğer geniş damarlardan var bağrımda ve omuzlarımdaküçük küçük kılcal damarlar var sizce tedavi edilirmi
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Elbette tedavi edilebir.Ama bir görmemiz muayene etmemiz gerekir.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • elif zeynep diyor ki:

    hocam benim iki bacağımın arka tarafında hamilelekte variz oldu azdı şimdi 2 side kalçamakadar çıktı ve bileğime yakın yere indi sol bacağımda ağrı kramp giriyo ve topuğumda çok ağrı var sol ayagımın iç tarafındada oluşmaya başlamış baldırlarımda felan çok kılcal damar var sizce ne tedavi uygulanır ve ücreti ne olur özel emekli sandığı
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Sizi köpük ve radiofrekansla tedavi yapabiliriz.Bizim kliniğimizde ücret 200-2000TL aralığında olur.Kesin rakam muayeneden sonra söylenebilir.

  • Aslıhan Nefes diyor ki:

    Merhaba hocam, 39 asındayım, ve orta derece damar catlamalarım var, ılerlıyor. klıgınızde tedavı olmayı dusunuyorum ama , varis tedavisine başlamadan önce renkli dobler filmi cektırmek gerekmıyormu? klıgınızde bole bırseye ıgtıyac duyulmadıgını soyledıler. varısın olusum nedenını de ogrenmek ona gore davranmak konusunda faydalı bırsey degıl mı fılm? kafam karıstı yardımcı olursanız sevınırım.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Doppler ana toplar damar rahatsızlığı düşündüğümüz hastalarda mutlaka gereksinim duyduğumuz bir tetkiktir.Ancak her varisli hasta için gerekli değildir.Muayene esnasında buna karar vermekteyiz.

  • ferdin ergenç diyor ki:

    hocam genelde hastaların çoğu maddiyatı düşündürüyor kampanya yapsanız hem hastalar hem sizin için iyi olur
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Bizim kliniğimizde ücretler kampanyalı gibi hemde 365 gün.

  • nazife gökmen diyor ki:

    .38 yaşındayım geçen yıl diz kapağımın arkasındaki varislerimden lazer tedavisi gördüm. Morluklar ve damalarla kaybolmuştu ağrılarımda kesilmişti. Ama bir aydır geceleri ayaklarımın altında çok ateşlenme ve ağrıyla uyanıyorum uyku düzenimide kaçırdı. Tekrar damarlarda çıktı ne yapmam gerekiyor beni bilgilendirirseniz çok sevirim şimdiden teşekkür ederim.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Nazife hanım;tekrar muayene ve gerekli ise tekrar tedaviden gayrı şansınız yok.

  • sevda açıkol diyor ki:

    35 yaşındayım baçaklarımda varislerim var daha önce hiç doktora gitmedim fakat artık görüntü beni rahatsız ediyor ve fazla ayakta kalınca bacaklarımda ağrı ve kaşıntı oluyor bu arada ssk lıyım bana hem fiat hemde nasıl bir tedavi gerekir bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Sorularınızı net cevaplayabilmek için sizi muayene etmeliyiz.Ancak ücret konusunda ödeyeceğin muhtemel en yüksek ücret 2000TL olur.Köpük,rf, laser,gibi yöntemlerle tedavinizi yapabiliriz.

  • fikri arhan diyor ki:

    iyi akşamlar hocam ses dalgalarıyla varis tedavisi yapıyormusunuz
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Ses dalgaları ile tedavi edilen varis değil venöz trombosis di.Ana toplar damarlardaki pıhtılaşmayı açma işlemidir.

  • rıdvan şimşek diyor ki:

    merhaba hocam ben erkeğim büyük varislerim var belirgin olanlardan geçen gün bir tv sağlık programında bir bayan hastayı çıkardılar benim varislerime benziyordu ertesi gün yine çıkardılar yok olmuştu 1 günde tedavi olabilirmi ?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Siz reklamlara pek bakmayınız.Ancak varisleriniz tamamen kaybolur tedavi ile

  • m.gül diyor ki:

    merhaba hocam benimde yıllardır iç varisim var şu an orta basınç varis corabı kullanıyorum,comadin kullanıyorum corap kullanmadığım zaman solayak bileğimde bir süre sonra yara oluştu akşamları yatağa uzandığımda bacağıma kramp ve kasılma oluyordu doktorum corap ve comadine devam dedi altı aydır corap kullanıyorum vede iki günde bir akşamları comadinkullanıyorum yara kapandı amaayakbileğimin iç yüzünde kahve renginde renkler var.bu gibi varislerin tedavisi,kesin cözümü varmı,kramp ve kasılmanın bağlantısı ne teşekkürler
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Maalesef radikal kesin bir tedavisi yok.Konservatif tedavilerle hayatınızı kolaylaştıracaksınız.

  • gökhan gülyüz diyor ki:

    merhaba doktor bey
    benim bacak damarlarımda belirginleşme var batma karıncalanmada hiisdiyorum fakat varise benzer bir görüntü yok ,görünmeyen varis olurmu ?
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Görünmeyen varis olmaz.Spor yapınız birşeyiniz kalmaz.

    • mert diyor ki:

      spor yap bir sey kalmaz da ne demek? Gerekli tetkikleri yapmadan bu sekilde ezbere konusmak ne kadar dogru, ayni belirtileri bir cok hastalikta gorebiliyoruz, arkadasa tavsiyem halk arasinda emg denilen Electromyography testinden gecmesi. Bu sayede belli basli hastaliklari eleyebiliriz, doktor bilgisi goruntuleme ve test sistemleri olmadan hedef tahtasini 12 den vurabilir mi, asla, bu nedenle IRM,Electromyography,scanner gibi test cihazlari var,ezbere spor yapin demek icin Tib diplomasi almadiniz her halde.
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Mert bey;spor çoğu hastalıkların ilacı hatta ilactanda öte bir faydası olan aktivitedir.Bahsettiğiniz tetkikler bazı hastalıkların teşhisinde kullanılan ileri tıbbi tetkiklerdir.Bunlar ilgili uzman hekimin muayenesinden sonra ilgili hekimin teşhisi için başvurduğu tetkiklerdir.Her kafasına koyan böyle tetkikler yaptıramaz.

  • sezgin yılmaz diyor ki:

    merhaba doktor bey
    bende büyük varislerden var nerdeyse bacagımda yukardan asagıya iniyor ,ameliyat iş nedeniyle çok ara vermek gerektirimi ayrıca bacak derimde kuruma parlama var bunun varile ilgisi varmı ?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kuruma parlama varisle ilgilidir.İşinizden alıkonmadan tedavinizi yapabiliriz.

  • aykut doğru diyor ki:

    hocam merhaba,
    YAKLAŞIK 4YILDIR HEMOROİD SORUNUM WAR
    22 YAŞINDA ÖĞRENCİYİM GÜVENCEM BAĞKUR
    LAZERLE YADA LASTİKLE BOĞMA YÖNTEMLERİNDEN BİRİ UYGULANDIĞINDA BANA MALİYETİ NE KADAR OLUR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER…
    Op.Dr.Atilla KAYA
    herşey dahil 390 tl

  • GÜL BERFİN diyor ki:

    DR.BEY MERHABA
    BEN YAKLAŞIK 8 YILDIR KAŞIMDA DÖVME KULLANIYORUM ZAMANLA BU DÖVME VAR OLAN KAŞLARIMIDA DÖKTÜ ŞU AN YAPAY GÖRÜNTÜSÜ RAHATSIZ ETTİĞİ İÇİN KAŞ EKTİRMEK İSTİYORUM FAKAT BAZI ENDİŞELERİM VAR BUNLARDAN BİRİ KÖTÜ EKİLMİŞ KAŞ ŞEKİLLERİ,EKİM SONRAKİ GÜNLÜK HAYATA DÖNÜŞ SÜRESİ?BİDE BANA MALİYETİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    iyileşme 5-10 gün sürebilir
    1200 TL

  • sebahat diyor ki:

    merhaba hocam.benim sağ ayak bilek kısmında kırmızı kılcal damarlarım var.ağrı veya şişlik yok .fakat görüntü rahatsız ediyor.nasıl bir tedavi önerirsiniz.ayrıca kolestrol ilacı ve coraspin kullanıyorum.bunların tedaviye bir engeli varmı.
    birde fiat hakkında az çok bir şey söylebilirmisiniz.emekli sandığı indirimden faydalanıyormu ??
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimize müracaat edebilirseniz size uygun tedavileri daha rahat söyleyebiliriz.SGK %50 indirim alırsınız.en yüksek karşılaşabileceğiniz ücret 2000TL olabilir.Coraspini kesmenizde fayda var.

  • Deniz diyor ki:

    Merhaba Hocam,
    Saniyorum benim varis tipim retikuler varis tipi ve iki bacagimda da var. Bunun icin hangi tedavi yontemi uygulanmali? Doktora gittigimde grade 3 cikti derecesi ileri bir varis mi?
    Birde omega 3 ve 9′un varise icten iyi geldigini duydum. gercekligi var mi? sizce omega almalimiyiz? son olarak muayene icin randevu almamiz gerekiyor mu?
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    omegaların variste hiçbir yararı olmaz.
    variste genellikle birden fazla tedavi yöntemi kullanıyoruz,sizin için uynun olan kullanılır.

  • hikmet diyor ki:

    hocam benım her ıkı bacagımdada kasıktan bılege kadar varısler var.dızlerımın arka bölünde cok kalın varısler olustu.tedavısı imkansız gibi görünüyor sızce ben hem amelıyat hem lazer tedavisimi olurum?emeliyat için yaz kış farkedermı?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Anlattığın kadarıyla ileri bir varisin var.Öncelikle sizi muayene etmemiz gerekir.Nasıl bir tedavi yöntemi gerekir muayeneden sonra karar verilebilir.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • ismet alasoy diyor ki:

    merhaba doktor bey
    benim iri varislerim var ,açıkcası korkuyorum ameliyattan aksaklık bırakabilirmi ? , son zamanlarda ağrı yapmayada başladı ,
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Korkacak birşey yok şayet kliniğimize müracaat ederseniz sizi ameliyatsız tedavi yapabiliriz.Günlük yaşantınıza devam eder iken.

  • selim köşgen diyor ki:

    selam doktor bey
    benim bacagımda varis var kasığımın iç tarafından kaval kemiğime kadar uzanıyor ,damarını çıkarırılar 3 ay çok acı çekersin dediler dahada korktum ,ayakları mümkün olduğunca yüksekte tut soğuk su tut dediler bunlar iyi geliyor gerçekten ama siz ameliyatsız tedavi demişiniz ,ben bilecikteytim kaç günde bitermi bu tedavi ?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Merak etmeyin bize günlük Eskişehirden bile gelip giden hastalarımız var.Genellikle birer hafta arayla çalışıyoruz.Sizi iki seansta halledebiliriz.

  • serap diyor ki:

    merhaba doktor bey
    annemin orta dereceli varisleri var gittiği doktorlar varis çorabı ilaç verip gönderiyolar okadar ama ağrıları çok fazla oluyor bunun bi çaresi yokmu? çoraplarını hiç çıkarmadan giydive tekrar kontrole gittiğinde iyiye gidio denmiş ama ağrılar bitmio…
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Çaresi neden olmasın kliniğimize müracaatınızda size faydalı olabiliriz.

  • NİHAL diyor ki:

    Merhaba
    BEN aralık ayında varis için damar ultrasonu çektirdim ve açıklamada her iki alt ekstremitede ana femoral ven(cfv)yüzeyel femoral ven(sfv)derin femoral ven(dfv)ve popliteal ven(pv)değerlendirildi.Vasküler kontur muntazam olup kalibrasyonları normaldir.Venöz yapılarda prob basısı ile kompresyon sağlanmaktadır.Lümen içerisinde trombüs lehine görünüm saptanmamıştır.Venöz yapılarda normal spontan fazik akım izlenmektedir.Valsavla manevraları sırasında sağ ve sol SFV de yetmezlikle uyumlu geri akım izlenmektedir. Sol vena safena magnada Grade III-VI yetmezlik ile uyumlu reflü akım saptandı. diye bi rapor var elimde bunlar ne anlama geliyor devlet hast çekildi bu ultrason bana bi ilaç verildi ve varis çorabı önerildi bunları ne kadar kullanacağım ve kontrole gidip gitmeyeceğim hakkında hiç bir şey söylenmedi yardımcı olursanız sevinirim … SAYGILAR
    Op.Dr.Atilla KAYA
    anlattıklarınız varisle uyumlu çorap veya ilaçlarla iyileştiremezsiniz ama ameliyatsız tedavi olabilirsiniz.ayrıntı için 212 573 45 44 ü arayabilirsiniz.

  • Deniz diyor ki:

    Merhaba
    2 sene önce ameliyat oldum. Sonrasında yine ayakta çalıştım. Şimdi eskisinden daha kötü dışa doğru varislerim var. Ayak bileğim hafif şişti, rengi daha koyu ve ciltte hafif kuruluk var. 6 aydır sağlıklı besleniyorum(internette varis için yazan tüm diyetleri kombine ettim) ve fazla ayakta da kalmıyorum… Yine de hızla artmaya devam ediyor varisler… Ülserden korkuyorum… Aynı varis tekrarlamaz diyorsunuz ama bir prof. ‘yolu bir yerden tıkarsan başka yerden devam eder’ demişti…
    Tedavi ettiğiniz hastalar arasında, varis oluşumu hızla devam eden çok kişi var mı? Hastalarınız memnun mu? Tedavi sonrası uygulattığınız bir diyet, ilaç ya da egzersiz var mı? Bir de spor yapmak varisi artırır mı? Çok teşekkürler…
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Varis ameliyatı artık oldukça gerilerde kaldı ameliyatsız tedavilerin sonuçları çok daha iyi.Spor yapmak varisi artırmaz.Durumunuzu değerlendirebilmek için sizi görmemiz gerekir.

  • YEŞİM ÖZ diyor ki:

    Dopler çekimim sonunda ameliyat dedi devlet hastanesi hekimi. Siz yaparsanız Endovenöz lazer ablasyonu devlet ödüyor mu? SSK’lıyım kaç paraya mal olur lazerli tedavi, köpük tedavisi daha mı hesaplıdır başarı şansı hangisinde yüksektir?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Endovenöz laser tedavisi ile ameliyatın arasında gerek uygulama gerek sonrası için çok fark yok.Sonuçlarındada fark yok.Köpük tedavisi hem daha kolay hem sonuçları daha iyi yalnız epidermal radiofrekansla yada laserle desteklenirse.

  • nuri yaman diyor ki:

    merhaba doktor bey ,benim bacagımda baldırımda varis var kaval kemiğimin üstünde falanda var büyük varis dediğinizden ,bunun tedavi masrafı ne kadardır ben şu an işsizim ama gss primi ödüyorum bunun bir faydası olurmu ?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bizim kliniğimizde varis tedavi ücretleri çok özel bir varis değilse 200-4000TL.aralığındadır.SGK lı hastalara %50 indirim yapıyoruz.

    • Ayşe diyor ki:

      Hocam ben 18 yaşındayım ve başlangıçlar var baldır kısmında hafif ince varisler. bi de diz bölgesinde. acaba her ayrı bölge için fiyat alınıyomu ortalama ne kdr tutar. sgk var.
      Op.Dr.Mustafa BOLAT
      Her ayrı bölge için ayrı bir ücret yok tek bir tedavi ücreti var o da çok yüksek değil.

      • ayşe diyor ki:

        Peki hocam randevuyu telefondan mı alıyoruz yani randevu alımı nasıl ? ona göre yazın tedavi olmak istiyorum.
        Op.Dr.Mustafa BOLAT
        Randevuyu 0212 573 45 44-573 50 75 nolu telofonlardan alabilirsiniz.

  • murat keser diyor ki:

    selam hoca ben yüzüme sakal ektirmek istiyorum ama istanbulda oturmuyorum acaba burdan fiyat belirlemek mümkün mü?yada kaç kök olur ortalama bi yüze..bilgilendirirseniz sevinirim atilla hocam..ii akşamlar
    Op.Dr.Atilla KAYA
    ortalama bir yüze istenirse 100 istenirse 1000 istenirse 10 000 kök ekilebilir bu durumda fiyatta bu şekilde değişir tabi

  • KÜRŞAT diyor ki:

    İyi Günler;

    Annem 60yaşında bundan 4 sene önce derin filibit geçirdi ve hemoglobin çözücü iğne ile antibiyotik tedavisi sonucu düzeldi.2 Hafta önce yüzeysel filibit oldu hepsinin dopleri çekildi ve tanı konuldu yine aynı tedaviyi görüyor fakat yüzeysel filibitin olduğu damar varisli ve doktarlar bu bölgenin kronikleştiğini söylüyorlar.Bizde ameliyat olup varisli olan bu yüzeysel toplar damarları aldıralım istedik doktorlardan birtanesi derin filibit geçirdiğiniz için ameliyatın sözkonusu olmadığını ayğınızı kaybedersiniz demesi üzerine çareisz kaldık.Sizi bu konu için rahatsız ettim biz şu an çorludayız ve ne yapacağımızı tam anlamıyla bilmiyoruz eğer problemin çözümü sözkonusu ise sizlerle temasa geçmek istiyoruz.
    SAYGILARIMLA
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Sayın meslektaşımın söylediği doğru hastanız ameliyat edilemez.

    • Kursat diyor ki:

      Hocam peki neyapabiliriz çünkü ayakları çok şiş ve kronikleşmiş bir bölge var.
      Op.Dr.Atilla KAYIHAN
      Maalesef konservatif tedavi yapılacak.

      • Kursat diyor ki:

        Hocam konservatif tedavi kôpük veya lazerli operasyonmudur?
        Op.Dr.Atilla KAYIHAN
        Hayır.Çorap v.s

  • atalay yılmaz diyor ki:

    doktor bey merhaba benim sol bacağımda varis var kasıktan aşağı iniyor diz altındada var iki sorum olacak
    1 ameliyat uzun sürüyormu
    2 ayağa kalktığımda oluşan damarlarımdaki burgu burgu görüntü geçermi
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tedavi uzun sürmüyor.Tabiki görüntüde geçer.

  • hilalll diyor ki:

    benim sol bacağımda büyük bir varis var. çektirdiğim dopler sonucunu size yazıyorum. bilateral alt ekstremite venlerinin duvarları düzenli olup tüm segmentlerde trombus oluşumu izlenmedi. sağ ve sol safenofemoral bileşkede ve femoral venlerdevalsalva ile 3sn ve daha fazlasüren reflux izlenmektedir. bilateral ve proksimal crural venlerde 2sn den uzun süren felfux izlenmektedir grade ıv venöz yetmezlik ile uyumlu. sol supraartiküler seviyede yüzeysel venlerde varköz genişlemeler izlenmektedir. lumenlerinde trombus oluşumu izlenmedi. valsalva ile variköz venlerde reflux izlenmektedir
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Öncelikle sizin için sağlıklı bir karar verebilmek için muayene etmemiz şart.Ondan sonra durumunuz hakkında daha sağlıklı teşhis koyup tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verebiliriz.

  • yılmaz ertürk diyor ki:

    doktor bey soruma cevap vermişiniz teşekkürler, ben aslında ameliyatsız isterim ama büyük varisler ameliyatla oluyormuş diye duymuştum inşallah 15 gün içerisinde görüşürüz,araştırmalarıma göre renkli dopller çektirmek lazımmış bunu siz çekiyormusuznuz ?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Muayeneden sonra ihtiyaç duyduğumuzda çektiriyoruz.Ama siz çektirip gelebilirsiniz.

  • ayşegül kömes diyor ki:

    hocam merhaba benim sigortam yok fakat gssliyim prim ödüyorum ,sizde tedavi olabilirmiyim
    Op.Dr.Atilla KAYA
    evet olabilirsiniz.

  • yılmaz ertürk diyor ki:

    hocam benim sol bacagımda varis var baya şişkin belirgin olanlardan ameliyatla tedavi edilse kaç günde normal hayata dönerim,ayrıca ameliyat edilince şişkin çirkin görüntü geçermi
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Neden ameliyatsız tedavi değilde ameliyat düşünüyorsunuz? Artık ameliyat varis tedavisinde çok gerilerde kaldı.Sizin durumunuz stentle normale dönecek bir hastanın illada by-pass olacağım demesi gibi.Köpük,rf,laser,..gibi yöntemlerle işinize gücünüze devam eder iken tedavinizide olursunuz üstelik hiç iz kalmadan.

  • pınar diyor ki:

    iyi günler. 22 yaşında olmama rağmen bacaklarımda mor damarlar oluşmaya başladı ve 2 yıl içinde oldukça fazlalaştı. Doktorum hafif şiddetli varis çorabı önerdi kullanıyorum fakat bacaklarımdaki damarların görüntüsü hiç hoş değil lazer için doktora başvurdum öncelikle damarlar açık mı kapalı mı onu görmemiz lazım skleroterapi gerekebilir dedi venöz yetersizliği teşhisi koyup alt ekstremite venöz sistem RDUS tek taraflı sağ ve sol renkli doppler istedi çektirdim. Sonucu; ana femoral ven, yüzeysel femoral ven, derin femoral ven,popliteal ven,safena magna ve parva venleri incelendi.İncelenen tüm venöz sistemde lümenler açık olup kompresyonla kollabe olmaktadır. Trombus formasyonu saptanmadı .Augmentasyonla akım şiddetlenmektedir. Valsalva manevraları ile reflü akım saptanmadı .Bu sonuca göre ne yapmam daha doğru olur skleroterapi gerekli mi?Şimdiden zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Basit bir varisiniz var kliniğimize müracaat ederseniz sizi kolayca tedavi ederiz.

  • emre diyor ki:

    ayağımda senelerdir varıs vardı ve suanda varıs ulserıolusmustur ssk lıyım ağrım oluyor 2 hastaneye gıttım daha önce sonuc alamadım ne kadar tutar ve bunun tedavısı ığne ile yok etme midir
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Varisiniz oldukca ciddidir Muayene etmeden sorularınıza cevap vermemiz doğru olmaz.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

  • hasan yılmaz diyor ki:

    hocam ben erkeğim varisi biraz ihmal ettim dizimin altındaydı şimdi diz kapaağımın üstündaki damarda olmaya başladı ,tedavi kaç gün sürer yalovadan gelicem,aşağıda benim bacağıma benzer bir görüntü var ,
    http://www.mahmutakyildiz.com/varis_cerrahisi_clip_image007.jpg
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Yalovadan günlük gelip giden çok hastamız var ne kadar süreceğini ancak muayeneden sonra tahminen söyleyebiliriz.Tedavi seanslar şeklinde genellikle bir hafta aralarla.

  • nevzat cirpan diyor ki:

    merhabalar doktor bey ben suanda ulke dısındayım varıs problemım var ve hatta artık ıyıce sıyah kucuk lekeler olusmayabasladı ve bu noktalar bellı zamanlarda kasıntı yapıyor tabıkı bunun yanında benım kılo sorunumda var ısın gercegı suanda 117 kıloyum mutlaka bununda etkısı var bılıyorum su anda burada bır perhız recetesıuygulamaya basladım sızler mutlaka varıslerı gormeden bır yorum yapamazsınız ama 10 gunlugune turkıyeye gelıp tedavıolmak ıstıyorum ne onerırsınız bırde malıyetı tahmınen ne olabılır
    arzu edersenız verıslı olan bacagımın resımlerını cekıp sıze gondere bılırım
    ılgınız ıcın sımdıden cok tesekkur ederım saygılarımla nevzat çırpan
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Nevzat bey kliniğimizde tedavi olabilirsiniz ücretlerimiz 200-4000TL.aralığındadır.Resimlerinizi gönderir iseniz tabiki bizi bi
    lgilendirmiş olursunuz kilonuz tedaviye mani değildir.

  • tuğba diyor ki:

    slm doktor bey,Ben 22 yasındayım annemde babamda halamda amcamda bırçok akrabamda varis var genetık olarak bendede cıkıyor ve ben bundan çok rahatsız oluyorum tedavı olduktan sonra tekrar cıkarmı ve sıgortalıysak daha uygun oluyormu?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tedavi edilen varisler birdaha asla varis olamaz.Ancak yeni varisler oluşabilir.SGK lılara %50 indirim yapıyoruz.

  • necmi diyor ki:

    slm doktor bey,
    nişanlımın ayaklarında varis var. bir ay icerisinde nikahımız olacak. bu tedavi kac seans ve sure ne kadar oluyor. tedaviyi yaptıramazsak ve hamilelik soz konusu oldugunda bu tedavi uygulanabiliyor mu? ilginize tesekkurler.
    Op.Dr.Atilla KAYIHAN
    Varisi görmeden ne kadar süreceğini söylemek yanıltıcı olur.Ama çok uzun zaman almadığını söyleyebiliriz.Hamilelik esnasında uygulanmaz.

  • tunç diyor ki:

    slm iyi calışmalar sol bacağımda belirgin bir varis ile karşı karşıyayım iltihaplanma oldu yaklaşık 1.5 aydır iğne kullandım şu anda ağrılarım artmışdurumda sizde tedavi nasıl olabilirim sosyalgüvencem olarak ssk lı çalıkmaktayım yaşım 39 yanıtınız içn tşkler iyi çalışmalar
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde ameliyatsız tedavi yöntemleri ile tüm varisleri yok etmekteyiz.Ancak siz iltihaptan bahsediyorsunuz durumunuzu yakından görerek karar verebiliriz.SGK kliniğimizde geçerlidir.

  • resul diyor ki:

    iyi akşamlar hocam.sol bacagımda varis var.diger bacagımda bişey yok.lazerle şişen bacakta normale dönüyormu.izler geçiyoröu.kısacası diger bacagımın aynısı oluyomu şişkinlik bakımından
    Op.Dr.Atilla KAYA
    Şayet şişkinlik sadece varise bağlı ise ve varis tedavi edilirse elbette normale döner.Hiçbir izde kalmaz.

  • semra diyor ki:

    usb dopller cekımımde ıncelenen tüm venöz sıstemınde lumenler acık olup kompresyonla kollabe olmaktadır.trombus formasyonu rastlanmadı augmentasyon ıe akım sıddetlenmektedır. valsalva sırasında sol safenofemoral bıleşkede 2-3 ana femoral vende grade 1 venöz yetmezlık bulgusu ızlenmektedır. bu duruma gore hıc bırtedavı yontemı uygulamadı varıs corap kullanmam gerektıgını soyledı bunu zaten bılıyorum bende kılcal damar degıl sıslık seklınde buyume gzokuyo yuzeyden oldukca rahatsız edıcı yardımcı olursanız sevınırım
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Size yardımcı olabilmemiz için öncelikle kliniğimize müracaatınız gerekir sizi muayene etmeden görmeden nasıl yardımcı olabiliriz.

  • okan erden diyor ki:

    yaptırdığım doppler us testlerinde yazdığına göre ;
    sol safena magna ve safena parvada özellikle safena parvada tortuosite belirgin olarak artmıştır.adı geçen damarlar dıştan yapılan basıyla tamamen kollebe olmaktadır.ıkınmayla akım yönü değişmektedir.
    Safena parva düzeyinde venöz yapıların çapları artmıştır..
    Yazmakta ve doktorumun bana söylediğine göre iç ve dış varisim bulunmakta. ameliyat olmamın bir faydası olmucağını söyledi varis çorabı ve daflon 500 mg ilacı (günde 2 doz) kullanmamı söyledi. bir faydasını göremedim ağrılarım ve estetik olarak görüntü gittikçe artmakda. bana bir tavsiyede bulunabilirmisiniz..
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Raporunda en azından yazdığın kısmında tedaviye mani birşey yok.Şayet kliniğimize müracaat ederseniz sizi tedavi edebiliriz.

  • mustafa diyor ki:

    iyi güner hocam benim sag bacamda varis var cok kalın damarlar oşmaya başladdı amayetinden korkuyorum solbacamda arımaya başladı ban yardımcı olurmusunuz
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Size yardımcı olabilmemiz için bize gelmeniz gerekir.Ana toplar damarınızda proplem yok ise sizi ameliyatsız tedavi edebiliriz

  • rukiye diyor ki:

    hayırlı günler böyle bakınırken dikatimi çekti buradaki yorumlar benimde bir sorunum var bende belirtmek istedim. Sıkıntım sol bacağımda taa küçüklüğümden beridir olan ufacık bir damar vardı evlendikten bir zman sonra bu küçük damarım diz arkasında zaten yeri topuk yerine kadar indi ağrım sancım hiç olmadı yıllar geldi geçti bu yıl spora başladım ayaklarımda inanılmaz bir ağrı oluştu kendi kendime şöyle düşündüm hani insan vucudu ham oluyoya ondan bu ağrılarım oluyo geçer dedim ama ne geçmesi yürüyemiycek hale geldim yine anlıyamadım birgün aynanın karşısına geçtiğimde sol bacağımdaki varisim 2. side yan tarafa doğru uzamış bu beni korkutuu açıkcası ilkez böyle bir ağrı gördüm ve çok zorlanınca o damarım çok şişiyo yaşım daha 27 görünmüde hoş olmuyo bu konuyla alkalı ne yapmalıyım…
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Varisiniz ilerlemiş .Tedaviyi düşünmelisiniz.Kliniğimize müracaat ederseniz size yardımcı oluruz.

  • yelız diyor ki:

    hocam merhaba benımde sag bacagımın arakasında yanı dız kapagımın arakasında damarım kalınlastı varıse donustu ıkı cocuk annesıyım napa bılırım ucretı pahalımı kac senedır ıstedıgım seylerı gıyemıyorum etek gıymeyı ozledım ne olur fıyat konusunda yardımcı olun bana esım ssk lı ne kadar bı ındırım olur
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde tedavi ücretleri pahalı değildir.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.Muayenemiz ücretsizdir.

  • Ebru diyor ki:

    Bende 18 yaşındayım ve bacağımda bir damar çok belirgin bir şekilde varis oluştu bir iki tane de yavaş yavaş belirginleşiyor.Bu haldeyken hafif belirginleşmiş olanlarıda tedavi ediyor musunuz?

    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Evet.

  • Melek diyor ki:

    Merhaba atilla bey öncelikle size yaptığınız açıklamalar icin tesekkur ediyorum.Sayenizde bilgilendim.varis ve hemoroit tedavisine ihtiyacım var ancak iki ay önce sezerayan dogum yaptım.bahsettiginiz lazer ya da botoks tedavisine ne zaman başlayabilirim.Bebeğimi emziriyorum tedavinin bebeğe yan etkisi var mı beni billgilendirirseniz sevinirim tedaviye merkezinize gelmeyi dusunuyorum. İyi çalısmalar.
    op.dr.atilla kaya
    istediğiniz zaman uygulanabilir ama hemoroidde botoxun yeri yokki :)

  • zeynep diyor ki:

    İyi akşamlar…
    Bacaklarımda yüzeysel kılcal damarlar bulunmaktadır,lazer tedavisi görmek istiyorum.Ancak sağlık sigortam’Anadolu Hayat’.Özel sağlık sigortalarıyla anlaşmanız olup olmadığını öğrenmek istiyorum.Teşekürler
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Anadolu Hayat Sigortasıyla anlaşmamız yok.Ancak biz fatura ediyoruz siz kurumunuzdan tahsil ediyorsunuz.

  • tutku diyor ki:

    benim sol bacağımda diz altında arkada el büyüklüğünde dış varisim var.lazer tedavi yapılabiiyormu fiyatları ne kadar öğrenebilirmiyim?yaşım 17
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Kliniğimizde varis tedavi ücretleri 200-4000TL.aralığında olup SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.Bahsettiğiniz varis çok büyük bir ücret tutmaz.

  • gülay diyor ki:

    iyi çalışmalar;
    bacaklarımın %20 sinde ufak ufak yüzeysel kılcal damarlar bulunmaktadır.daha sonrasında büyük sorunlara yol açmasından korkuyorum.ve köpük tedavisinden yararlanmak istiyorum.kesin çözüm olacak mıdır?Ayrıca her iki bacağın tedavi süresi ve fiyatı?bağkur’dan faydalanabiliryormuyuz?ne kadarını ödüyor?bilginize.saygılar.
    Op.Dr.Mustafa Bolat
    SGK lı hastalara %50 indirim yapıyoruz.Kılcal damarlarda radiofrekans daha uygun olur.Tedavi olan damarlar bir daha asla varis olamaz ama bu sizde hiç varis olmaz anlamına değildir.

  • emel yurdakul diyor ki:

    iyi günler benım bacaklarımda kılcal damar çatlamalari var 5 ay iğne tedavisi gördüm…eskıye nazara bayağı yok oldu ama yıne tekrarlamaya başladı sgk antlaşmanız var dediniz varistede geçerlimi…ama ben lazerle tedavi yaptırmak istiyorum…eğer lazr varis tedavisinde sgk geçiyorsa nekadarını karşilar…bide ben hafta içi çalişanım hafta sonları bu uygulamayı yapıyonuzmu…?bilgileriniz için şimdiden teşekkürler..
    Op.Dr.Atilla Kaya
    Tedavi seçenekleri sizin isteğinize bağlı değil varislerinizin yaygınlığı,rengi ve çapına göre belirleniyor ve fiyat 200 TL ile 4000 TL arasında değişiyor.pazar hariç açığız

  • cemre eryıgıt diyor ki:

    hayırlı gunler benım bacaklarımda 20 yıldır varıs var dız kapagımın arkasında sımdı kılcal damarlar ayagıma kadar ındı ve agrılarım cogaldı agrılarımı nasıl dındırebılırım bırde 22yasında kızımda ufak belırtıler var ılerde cogalırmı ne yapabılırız bu konuda bılgı werırsenız cok sewınırım sımdıden tesekurler..
    Op.Dr.Atilla Kayıhan
    Kızınızdada ilerleme olabilir en doğrusu erkenden tedavi ettirmeniz olur

  • gülseren yılmaz diyor ki:

    hayırlı günler bacakların inanılmaz ağrıyor…çok ayakda kaldığım zaman damarlar mavi mavi belirginleşiyor ve çok ağrı yağıyor kırmızı incecik bacağımın az yerinde izler var….köpük tedavisini okudum izledim…babam emekli bende ondan yararlanıyorum…..ücretleri öğrenemedim beni bilgilendirirmisiniz.teşekkürler
    Op.Dr.Mustafa Bolat
    Ücret standart değil varisin yaygınlığına göre 400-4000 TL arasında değişiyor.

    • abdulkadir diyor ki:

      merhaba doktor bey bende kondilom var 2 hastane denedim birsey yapamadılar yaklasik 7 aydir gidiyorum ama bir sonuc alamadım sadece donduruyorlar yaktirdim yine geçmedi bunla ilgili kesin sonuc almam icin ne yapmam lazim sizden yardım istiyorum
      Op.Dr.Atilla KAYA
      yeniden almamaya çalışın ve yakma işlemi bitene kadar devam eder.

Yorum Yaz

çelik

Giriş
Copyright © 2014 Medical Art.
Sipahioğlu Caddesi 25/1 YEŞİLYURT/İSTANBUL Telefon:0212 5735075